Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A vérszemet kapó olaszok legyőzték a támadásban sok rossz döntést hozó női pólósainkat

Takács Márton

Publikálva 23/06/2022 - 06:11 GMT+2

Váratlan, 10-9-es vereséget szenvedett a magyar női vízilabda-válogatott Olaszországtól a Margitszigeten zajló világbajnokság második fordulójában, ezzel elúszott a csoportelsőség. Helyszíni riportunk a Hajós uszodából Vályi Vanda, Szilágyi Dorottya és Bíró Attila nyilatkozatával.

Parkes Rebecca nagyot játszott, de ez nem volt elég a győzelemhez - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

A magyar női vízilabda-válogatott nem találta meg az ellenszert az olaszok védekezése ellen, vereség lett a vége.
Mintha két különböző meccset játszott volna a magyar és az olasz csapat a két félidőben. Az első két negyedben a mieink voltak a jobbak, az utolsó 16 perc viszont egyértelműen a vendégeké volt. Bíró Attila csapatainak játékosait megbénította az M-zóna, amit az arcukba kaptak, és nem tudták átlőni az olasz blokkokat.
Közben Parkes Rebecca nagyszerűen centerezett, szállította a fórokat, szerzett három gólt is, hiába. Bianconiék fordítottak és megnyerték a csoportrangadót.
Rossz döntések, rossz passzok sorozata jellemezte támadásban Gurisatti Grétáék játékát, kevés volt a jó lövés, mintha mindig eggyel több lett volna a passz.
Pénteken Kanada ellen a csoport második helye lesz a tét.
A jobbszélen fel-alá száguldozó Vályi Vanda így értékelte a meccset:
"A harmadik negyedben az olaszok átálltak M-zónára, amire mi nagyon rosszul reagáltunk, a második félidőben egy normális kapura lövésünk sem volt. Vagy eggyel többet passzoltunk, vagy korán lőttük el, vagy eladott labda lett a vége. Most még csak a Kanada elleni meccsre szeretnénk fókuszálni, hogy utána ki jön szembe, az nagyjából mindegy, mindig a soron következő mérkőzést szeretnénk megnyerni."
picture

Vályi Vanda harcban a labdáért - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

Szilágyi Dorottya agilisan játszott, duplázott is, de ez is kevés volt az üdvösséghez.
"A harmadik negyedben azt éreztem, hogy elkezdtünk kapkodni. Nem vártuk meg a támadások végén kínálkozó helyzeteket, vagy nem találtuk meg az üres embert. Az utolsó nyolc percben pedig már túlgondoltuk, nem vállaltuk el a helyzeteket. Nagyon hullámzó volt a második félidő, ugyanakkor, ha az emberhátrányos védekezésünk működőképes lett volna, akkor megnyertük volna a mérkőzést.
Össze kell szednünk magunkat, az biztos. Le fogunk ülni a csapattal, átbeszéljük a hibáinkat, hogy ne forduljanak elő a következő mérkőzésen."
picture

Bíró Attila pacsija - Fotó: Koszticsák Szilárd

Fotó: MTI

A szövetségi kapitány Bíró Attila is összegezte honlapunknak a tapasztalatait:
"Az olaszoknak kevesebb téttel bírt ez a mérkőzés, talán könnyebben átvészelték azokat a kritikus időszakokat, amiket mi nem tudtunk. Azt is tudtuk, hogy ha vérszemet kapnak, nagyon nehéz lesz legyőzni őket és ez megtörtént. Pár hibával visszahoztuk őket a meccsbe, és onnantól görcsöltünk, erőlködtünk. Voltak jó dolgaink, de sajnos több volt a rossz.
Fejlődnie kell a csapatnak mindenképpen a második hétre, de már péntekre is, hogy nyerjünk egy komoly meccset. Semmivel nem lesz könnyebb Kanada ellen, hasonlóan erős csapat, más taktikával, más szerkezettel. Bízom benne, hogy egy fokkal jobban tudunk játszani, és az elég lesz legalább a csoport második helyéhez."
19. FINA világbajnokság, vízilabda
nők, A-csoport, 2. forduló, Budapest
Olaszország-Magyarország 10-9 (3-4, 2-2, 3-1, 2-2)
Hajós-uszoda, vezette: Margeta (szlovén), Carney (ausztrál)
Olaszország: Banchelli - Tabani 1, Marletta 2, Giustini 1, Picozzi 1, Emmolo, Palmieri. Csere: Avegno 2, Quierolo 1, Bianconi, Galardi 1, Viacava 1. Szövetségi kapitány: Carlo Silipo
Magyarország: Magyari - Szilágyi 2, Vályi 1, Máté, Parkes 3, Keszthelyi-Nagy 1, Garda 1. Csere: Gurisatti 1, Mahieu, Leimeter, Rybanska, Faragó. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés