Vizes vb - Edzője mentette ki a vízből az ájult amerikai szinkronúszót.
Alvarez a szinkronúszók szerdai egyéni szabadprogramjában került bajba programjának legvégén, amikor egy pillanatra feljött a víz alól, majd ájultan a medence feneke felé süllyedt. Alvarez életét spanyol edzőjének, Andrea Fuentesnek köszönheti, aki villámgyorsan reagált és azonnal vízbe ugrott érte, majd kiúszott vele a medence a partjáig, ahol a mentősök segítették ki az ájult versenyzőt. A szinkronúszót a parton ellátták, majd hordágyon szállították el a medencetérből.
"Anita sokkal jobban van, olyan jól, amilyen jól csak lehet. Őszintén szólva, nagyon ijesztő volt az egész" - nyilatkozta később a Marca című spanyol lapnak Fuentes.
Mûúszás
Döntős a magyar szinkronúszó csapat a highlight programban
23/06/2022 12:39
"Azért ugrottam be, mert senki más nem tette. Megijedtem, mert nem lélegzett, de most már jól van. Pihennie kell."
A négyszeres olimpiai érmes Fuentes nem először mentette ki a vízből Alvarezt, ugyanis egy tavalyi olimpiai kvalifikációs viadalon is magatehetetlenül elsüllyedt. Akkor az edző és párostársa, Lindi Schroeder húzta partra.
Az amerikai szövetség szerdán este azt közölte, hogy a 25 éves versenyző csütörtökön alapos orvosi vizsgálatokon esik majd át, s azokat követően döntenek arról, hogy a pénteki csapatversenyen részt vesz-e.
MTI
Mûúszás
A magyar szinkronúszócsapat nyolcadik a szabad kombináció után
18/06/2022 11:14
Tokyo 2020
Félelmetes bevonulás, pókos dressz, komoly tekintet - de a technikai bakinak nevetés lett a vége
02/08/2021 12:50