Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Téglafal marad-e Djokovic? Murray és Raducanu kemény teszt elé néz Wimbledonban

Takács Márton

Frissítve 28/06/2022 - 21:28 GMT+2

Nem lesz unalmas Wimbledon szerdai, harmadik játéknapja sem, Grand Slam-győztesek jutnak persze megint bőven, például Novak Djokovic és a két helyi kedvenc, Emma Raducanu és Andy Murray személyében. A Roland Garros-döntős Casper Ruud és Udvardy Panna aktuális partiját is megtekintésre ajánljuk.

Novak Djokovic szeme mindig a labdán

Fotó: AFP

Három Grand Slam-győztes meccse uralja a wimbledoni centerpálya szerdai játéknapját.
A centerpálya első három meccsének mindegyike szerepel például az ajánlónkban, olyan jól sikerült összeállítani a napi programot.
Az Eurosport honlapján és applikációin keresztül valamennyi mérkőzést élőben lehet követni!

Novak Djokovic [1.]-Thanasi Kokkinakis (centerpálya, 1. mérkőzés)

A címvédő Novak Djokovic kezd, az ausztrál Thanasi Kokkinakis lesz az ellenfele. Furcsa, de eddig még csak egyszer játszottak egymással, annak is már hét éve. 2015-ben a Roland Garoson futottak össze, sima három szettben Djokovic nyert.
Két korábbi első fordulós vereség és két sikertelen selejtező után a 26 éves Kokkinakis első győzelmének örülhetett a londoni füves pályán. Ráadásul ő volt az első nap egyetlen ausztrál továbbjutója, ezt szerdán minden bizonnyal már nem mondhatja el magáról.
A 20-szoros Grand Slam-bajnok szerbbel találkozik majd szerdán, aki a hetedik wimbledoni koronájára - zsinórban a negyedikre - hajt.
"Alig várom a lehetőséget. Határozottan ott motoszkált a fejemben, ahogy játszottam azt első körös meccsem. Nyilvánvalóan láttam a sorsolást. Nem tartozom azok közé az emberek közé, akik nem néznek előre.
Novakot az különbözteti meg a többiektől, hogy olyan jól mozog, különösen a füvön. Olyan érzés, mintha csúszna a pályán, és olyan védekező labdákat tud fedezni a füvön, amire nem sokan képesek. Egy, kettő, három, négy, vagy akár öt ütést kell ütnöm, ami más játékosok ellen szinte normális esetben nyerő lenne, hogy legyen esélyem megnyerni a pontot. Ő egy téglafal."
picture

Idén is Djokovic-győzelemmel avatták fel a centerpályát Wimbledonban

Caroline Garcia-Emma Raducanu [10.] (centerpálya, 2. mérkőzés)

Őket a francia Caroline Garcia és az egyik hazai kedvenc, Emma Raducanu követi. A brit kemény teszt elé néz a francia ellen. Tavaly ilyenkor Raducanu Wimbledonban bejutott a negyedik fordulóba, és ezzel lenyűgözte nemzetét.
A US Open megnyerése, a dicsőséges és valószínűtlen áttörés óta Raducanu hárommal több mérkőzést veszített, mint amennyit megnyert.
Eddig csak egyszer találkoztak, még márciusban, amikor Raducanu egy izgalmas mérkőzésen 6:1, 3:6, 6:1-re nyert Indian Wellsben. De az kemény pályán volt.
"A saját játékomat kell játszanom, megpróbálok agresszív lenni. Szerintem tavaly jól játszott itt, szóval szereti a wimbledoni füves pályát." - mondta Garcia.
Van Uytvanck legyőzése után Raducanut arról kérdezték, hogy ez lehet-e az a torna, amely megfordíthatja a szezonját?
"Úgy érzem, sokat tanultam az elmúlt évben. De nem feltétlenül volt minden szörnyű. Minden Slamen megnyertem az első fordulós meccsemet. Ha tavaly nem történt volna meg, akkor ahogy bármelyik 19 évesnek, nekem is pozitív élmény lenne a centerpályán játszani. Az volt egy éve is."
picture

Emma Raducanu elbírta a nyomást, centerpályás győzelemmel kezdett

Andy Murray-John Isner [20.] (centerpálya, 3. mérkőzés)

Kilencedik alkalommal találkozik egymással a pályán Andy Murray és John Isner, mind a nyolc eddigi mérkőzésüket a kétszeres wimbledoni bajnok. Füvön most először lesznek ellenfelek.
Murray elmondta, hogy jó kondícióban van, miután a James Duckworth elleni győzelemmel nyitott Wimbledonban. A skót aztán elárulta, hogy a gyomorpanasz, amely hátráltatta a felkészülését, és ami miatt ki kellett hagynia a Queen's Clubot, elmúlt.
Murray öt éve nem jutott el a második hétig kedvenc tornáján, most a 20. helyen kiemelt amerikai John Isner áll az útjában annak, hogy legalább a harmadik fordulóig eljusson.
"Minden bizonnyal jobb helyzetben vagyok, mint tavaly, amikor itt játszottam. A fájdalmat tekintve biztosan jobb az állapotom, mint 2017-ben, amikor itt játszottam. De nem tudom, hogy lesz-e mélyrepülés vagy sem. A következő fordulóban egy elég trükkös meccsem lesz Isner ellen. Arra is oda kell tennem magam, ha túl akarok jutni rajta. Korábban jól játszottam John ellen. Nem hiszem, hogy valaha is játszottam volna ellene füvön, szóval más kihívások várnak rám." - mondta a 35 éves brit.
picture

Négyszettes győzelemmel rajtolt a korábbi kétszeres bajnok Murray

Casper Ruud [3.]-Ugo Humbert (2-es pálya, 2. mérkőzés)

Annak ellenére, hogy a Roland Garros-döntős Casper Ruud két hete a brit Ryan Peniston elleni vereséggel nyitotta a füves szezont a Queen's Clubban, reméli, hogy a Ramos-Vinolas elleni stabil teljesítménye annak a jele, hogy nagy teljesítményű játéka jól alkalmazkodik ehhez a borításhoz. Hétfőn 44 nyerőt ütött a spanyol ellen, köztük 14 ászt.
Szerdán a francia Ugo Humbert vár rá.
"Őszintén szólva meglepően jól éreztem magam. Idén nem sokat játszottam füvön, mert Queen's után és Wimbledon előtt elmentem nyaralni. Négy napom volt a felkészülésre, így egy kicsit kíváncsi voltam, hogyan fogok játszani.
De jól éreztem magam. Van valami nagyon különleges ezekben a pályákban, nagyszerű érzés rajtuk játszani. Jól játszottam, és nagyon elégedett vagyok azzal a szinttel, amit ma mutatni tudtam." - nyilatkozta Ruud az első fordulóban aratott győzelme után.
picture

Wimbledon: Casper Ruud vs Albert Ramos-Vinolas - Összefoglaló

Udvardy Panna-Elise Mertens [24.] (12-es pálya, 3. mérkőzés)

Udvardy Panna két szettben győzött az első fordulóban, hétfőn Tamara Zidansek ellen. A második körben a 24. helyen kiemelt belga Elise Mertens vár rá. A világranglista 100. helyén álló Udvardy túláradó örömmel beszélt a tavalyi Roland Garroson elődöntős Zidansek kiejtéséről.
"Óriási élmény volt, minden percet élveztem. Ez volt az első főtáblás győzelmem Grand Slamen, ráadásul egy jó ellenfelet vertem meg. A szerváim remekül működtek, és fejben is tudtam koncentrálni minden egyes pontra. Tökéletes meccs volt!" - mondta mosolyogva, majd hozzátette, Wimbledonban minden mérkőzés egy ajándék, és örül, hogy egyáltalán ott lehet.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés