Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal igazságtalannak nevezte Wimbledon döntését az orosz és fehérorosz teniszezőkkel szemben

Takács Márton

Publikálva 02/05/2022 - 10:38 GMT+2

A 21-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadal nagyon igazságtalannak nevezte Wimbledon döntését, miszerint az orosz és fehérorosz játékosokat kitiltották az idei tornáról. Ezzel olyan teniszcsillagok álláspontjához csatlakozott, mint Martina Navratilova és Novak Djokovic.

Rafael Nadal és Daniil Medvedev Acapulcóban

Fotó: AFP

Rafael Nadal úgy véli, Wimbledon a legdrasztikusabb álláspontot érvényesítette a kitiltással.
Rafael Nadal szerint a drasztikus wimbledoni eltiltás nagyon igazságtalan az olyan orosz és fehérorosz játékosokkal szemben, mint Daniil Medvedev. A 21-szeres Grand Slam-győztes szerint a játékosok nem tehetnek az ukrajnai helyzetről.
A londoni Grand Slamet szervező AELTC és a Lawn Tennis Association (LTA) áprilisban jelentette be, hogy orosz és fehérorosz játékosok nem játszhatnak idén nyáron az Egyesült Királyságban, miután Oroszország megszállta Ukrajnát.
A döntés azt jelenti, hogy olyan klasszisok, mint Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Aryna Sabalenka és Victoria Azarenka is kénytelen kihagyni az idei wimbledoni tornát.
A Madrid Open előttNadal azt mondta, hogy megérti az eltiltás okát, de együttérez a játékosokkal.
"Úgy gondolom, hogy ez nagyon igazságtalan az orosz teniszezőtársaimmal, a kollégáimmal szemben. Ebben az értelemben nem az ő hibájuk, hogy mi történik ebben a pillanatban a háborúban. Nem tudom, mit mondjak. Sajnálom őket. Bárcsak ne így lenne, de végül is tudjuk, hogy ez van. Meglátjuk, mi történik a következő hetekben, ha a játékosok valamilyen döntést hoznak ezzel kapcsolatban."
Nadal úgy véli, hogy a wimbledoni szervezők döntése drasztikus volt, és nem voltak kötelesek eltiltani a játékosokat a tornáról.
"Ha a kormány korlátozásokat vezet be, akkor csak követni kell őket. Ebben az esetben a kormány adott egy ajánlást, és Wimbledon hozta meg a döntését, a drasztikusabb álláspontot, amelyet figyelembe vétel nélkül hozhattak - a kormány nem kényszerítette őket erre. Végső soron, ami a mi sportágunkban történik, annak nincs jelentősége, amikor annyi embert látunk meghalni és szenvedni.”
picture

Nadal a focipályán már tiszteletét tette, most már jöhet a salak is

Fotó: AFP

Nadal ezzel olyan teniszcsillagok véleményéhez csatlakozott, mint Martina Navratilova és Novak Djokovic. A többszörös Grand Slam-negyeddöntős Andrey Rublev szerint ő és az érintett teniszezők nem kaptak megalapozott indoklást arra, hogy miért tiltották el az orosz és fehérorosz játékosokat a wimbledoni szerepléstől.
A kétszeres Grand Slam-győztes, fehérorosz Victoria Azarenka szerint a WTA-nak lépéseket kell tennie az orosz és fehérorosz játékosok wimbledoni versenyzési tilalma ellen, de elismeri, hogy nem biztos abban, hogy bírósághoz fordulna a döntés megtámadásáért.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés