Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal alig edzett a madridi torna előtt, de úgy számol, a Garrosra formába lendülhet

Németh Dániel

Publikálva 01/05/2022 - 09:33 GMT+2

Rafael Nadal fáradásos bordatörést szenvedett az Indian Wells-i tenisztornán, ezért kénytelen volt kihagyni a salakpályás idény első felét. A spanyol klasszis a Real Madrid szombati mérkőzése előtt beszélt a sérüléséről, elárulta, hogy két hétig egyáltalán nem tudott edzeni, de így is elegendő idő áll a rendelkezésére, hogy Párizsra formába lendüljön.

Rafael Nadal

Fotó: AFP

Rafael Nadal a madridi tenisztornán tér vissza sérülését követően.
2022 egészen fantasztikusan indult a spanyol számára: az első 20 mérkőzését megnyerte, övé lett az az Australian Open, amivel a Grand Slam-rekordot is megdöntötte. Indian Wellsben azonban fáradásos bordatörést szenvedett, ezért a döntőben csak árnyéka volt önmagának, a későbbi vizsgálatok során pedig kiderült, legalább négy hét kihagyás vár rá.
Ennek megfelelően a salakpályás szezon első két nagyobb versenyét, a monte-carlói 1000-es és a barcelonai 500-as tornát kénytelen volt kihagyni, a vasárnap kezdődő Madrid Mastersen viszont már ott lesz a mezőnyben. Nadal természetesen már a városban van egy ideje, szombaton például a Real Madrid díszvendégeként nézhette végig kedvenc csapatának győzelmét, és a mérkőzés előtt meg is szólaltatták.
„Még van három hetem” – mondta a Roland Garrosra utalva. „Szóval most abban bízom, hogy a napi edzésmunka segít, hogy felkészüljek. Madridban maximális a terhelés (a magaslat miatt), de amit a magam részéről megtehetek, azt meg fogom tenni. Az a legfontosabb, hogy egészséges legyek, de szerintem Párizs szempontjából időben vagyok. Három hét elég, hogy formába lendüljek.”
Nadal ugyanakkor azt is elmondta, a bordasérülése miatt nagyon komoly fájdalmai voltak, ezért a madridi tornát megelőzően minimális volt a felkészülése. „Nagyon keveset edzettem, mert a borda akadályozott a mozgásban, nagyon fájdalmas volt. Két nagyon rossz hetem volt, és utána is megnehezítette a dolgom. Gyakorlatilag semmit sem tudtam csinálni edzésen” – mondta a spanyol.
Ennek fényében valóságos csoda lenne, ha Nadalnak Madridban azonnal éles lenne a játéka, talán már akkor sem lehet elégedetlen, ha megy néhány kört a spanyol fővárosban. Egy dolog biztos: a sorsolással nem volt szerencséje, a döntőig vezető úton a kiemelések alapján Carlos Alcarazzal és Novak Djokoviccsal is találkozhat.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés