Az elmúlt hónapok történetein tudott még egyet csavarni Daniil Medvedev, miután az orosz világelső teniszező egyszerre küldött fricskát a wimbledoni szervezőknek és játékostársainak is.
Perfect Sunday
Vagyis tökéletes vasárnap címmel posztolt videót Instagram sztorijába, amelyen éppen saját otthonában nézi a Forma 1 Osztrák Nagydíjat. A futam pontosan egy időben kezdődött a férfi egyes döntőjével, amelyben Novak Djokovic megszerezte 21. Grand Slam-címét, miután négy játszmában verte az ausztrál Nick Kyrgiost.
Tenisz
Több mint ezer pontot ver üldözőire Medvedev a világranglista élén, Djokovic továbbra is hatodik
TEGNAP 08:51
A tökéletes vasárnapi program tehát tenisz nélkül telt az orosz teniszezőnek, és ez úgy kritika a wimbledoni szervezőknek, ahogy fricska a pályán szenvedőknek. Medvedev ugyanis ott lett volna, de mint arról korábban beszámoltunk, a wimbledoni szervezők a februárban kirobbant ukrajnai invázió miatt nem hívták meg az orosz és belorusz játékosokat. Az ATP és a WTA erre válaszul az idei Roland Garros idején bejelentette: a tornán idén nem lehet világranglista-pontot szerezni.
A tiltást ellenezte Medvedev legnagyobb riválisa Novak Djokovic, Martina Navratilova, sőt, részben még az ukrán Elina Svitolina is. Medvedev tehát nem volt ott Wimbledonban, ezzel a rövid videóval pedig némileg bojkottálta is az eseményt.
Ez azonban nemcsak a wimbledoni szervezők felé jelent üzenetet, hanem némileg a világranglista-pontok felborulásának is kritikája, aminek történetesen a világelső a legnagyobb győztese. Hiába nyerte meg ugyanis Djokovic 21. Grand Slam-trófeáját, mégis visszaesett a 7. helyre, hiszen két hét kemény munkájával 2000 pontot veszített.
Helyezésben a legnagyobbat talán Fucsovics Márton bukott, aki a 95. helyen kezdte a hetet. Nem is véletlen, hogy különösen motiválatlanul és nagy szomorúsággal nyilatkozott első meccse után az Eurosportnak, hiszen ezt már akkor lehetett tudni. Mindeközben mi történt Daniil Medvedevvel? Nyaralása közepette, egyetlen perc játék nélkül megőrizte, sőt meg is erősítette világranglista-vezető helyét. Az eredeti videóban és a Daily Mail által készített képkivágásban még az is látszik, az orosz teniszező azt üzeni a világnak: bőven jut még hely újabb trófeáknak. Egy dologban azonban egyetérthetünk, várhatóan nem itt növelte volna Grand Slam-címei számát.
Abierto de Tenis Mifel
Papírforma Mexikóban - Medvedev két szettben hódította el a trófeát
07/08/2022 07:16
US Open
Djokovic elfelejtett szólni, hogy mégsem hajlandó megfizetni az oltatlansága árát
06/08/2022 17:30