Az első és legfontosabb kérdés: hogy áll a hátsérülésed?
Stuttgartban összeszedtem egy hátsérülést. Utána Halléban is fel kellett adnom a versenyt, de most már rendben van. Edzésmunkát viszont nem nagyon tudtam végezni, így ez meg is látszott a meccsen nyújtott teljesítményemen.
Bublik egyébként sem könnyű ellenfél, szereti a füves borítást. Hogy látod, mire mentél volna egészségesen?
Tenisz
A pozsonyi tornagyőzelem visszarepítette Fucsovicsot a top 100-ba
14/11/2022 - 09:35
Egészségesen jobban fel lehetett volna készülni, sokat segített volna. De mentálisan sem segített, amikor reggel ránéztem a világranglistára és láttam, hogy két hét múlva 95. leszek. Itt bármit csinálhattam volna, ha négybe vagy nyolcba jutok, a világranglistás helyezésen ez akkor sem változtat. Mert nincsenek pontok.
Kicsit elvesztettem a tüzet a tenisz iránt, pedig egy ilyen versenyen, ahol nincsenek pontok, ez tud segíteni a leginkább. Hogy belső tűzzel játsszak, ez pedig most nem sikerült.
A Roland Garros alatt még nem tudtad, hogy jössz-e Wimbledonba, vagy elmész kisebb tornákra pontot szerezni. Mi döntött mégis a csatlakozás mellett?
Azért ez mégiscsak egy Grand Slam-torna, ahol ráadásul rekord pénzdíjat tűztek ki. Mindenki el is jött a pontok hiányában is, az oroszokon kívül mindenki versenyzik. Ezek miatt döntöttem így.
Párosban idén nem indulsz, így wimbledoni szereplésed befejeződött. A következő hetek viszont kritikusak lehetnek, hogy az elvesztett wimbledoni pontok miatt ne kerülj bajba a US Openen. Mi a terv a nyárra?
Három hét múlva zárul a nevezés a US Openre, ott is szeretnék főtáblás lenni. Addig be vagyok ugyan nevezve még 2-3 kisebb versenyre, de az is lehet, hogy ezeket lemondom, és elvonulok egy kicsit a tenisztől. Hogy frissen térjek vissza.
Tenisz
Mission Complete! Fucsovics pozsonyi tornagyőzelmével újra topszázas játékos
13/11/2022 - 19:41
Tenisz
Vissza a top100-ba, irány az Australian Open-főtábla! Fucsovics Márton nyerte a pozsonyi döntőt
13/11/2022 - 16:13