Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Serena Williams soha nem gondolta volna, hogy pont ő lesz ilyen sikeres a családjából

Takács Márton

Publikálva 25/08/2022 - 11:26 GMT+2

Serena Williams azt mondja, hogy soha nem gondolta volna, hogy ilyen sikereket ér el a karrierje során, de már nagyon várja élete új korszakát, hogy teljes mértékben a családjára és az üzleti érdekeltségeire koncentrálhasson. Williams elmondta, hogy búcsúszavait - amelyeket később a Vogue magazinban tett közzé - Svájcban sírva írta meg.

Serena Williams sok ilyen pillanatra számíthat a US Openen is

Fotó: AFP

Serena Williams érzelmekben gazdag interjúban mesélt arról, hogy mire számít a US Openen.
Serena Williams azt mondja, hogy könnyek folytak végig az arcán, amikor megírta a rajongóknak szánt búcsúlevelét, és arra számít, hogy hasonló érzelmeket fog érezni a közelgő US Openen - karrierje valószínűleg utolsó tornáján.
Williams augusztus 9-én hozta nyilvánosságra döntését, miszerint eltávolodik a tenisztől, arra hivatkozva, hogy családját szeretné gyarapítani, és a felívelő üzleti karrierjére szeretne koncentrálni.
Így minden bizonnyal a New York-i szereplése fogja lezárni a 23 egyéni Grand Slam-győzelmet és további 50 bajnoki címet hozó, fényes pályafutását.
Azonban, ahogy azt az Archetypes podcastban Meghan Markle-nek nyilatkozva bevallotta, a döntésen sokat gyötrődött.
"Nem volt könnyű. Svájcban voltam, csak ültem a szállodában az íróasztalnál, csak gépeltem és töröltem és gépeltem és gondolkodtam, aztán sírtam, könnyek folytak végig az arcomon, miközben ezeket a szavakat írtam és visszatértem ezekhez az emlékekhez. Nagyon nehéz volt.
Egy darabig küzdöttem vele. Épp most mondtam valakinek, hogy ’sírni fogok meg minden, de ne higgyétek, hogy szomorú vagyok’ Ezek nem szomorúság miatt jövő könnyek.
Furcsa, mert ezt csinálom, amióta az eszemet tudom, és most 40 éves vagyok. Szóval az egész lényem és az egész életem egyetlen célt szolgált.
Ha már nem ezt csinálom, az izgalmas lesz, nem? Nagyon várom már. Őszintén szólva, alig várom, hogy egy nap felébredjek, és szó szerint soha többé ne kelljen aggódnom amiatt, hogy ilyen magas szinten teljesítsek és versenyezzek. Valójában még sosem éreztem ilyet."
picture

Serena Williams kiélvezné a US Openen rá váró pillanatokat

Fotó: AFP

"Úgy értem, volt egy kisbabám, abbahagytam, és voltak sérüléseim, de mindig ott volt valahol a fejemben, hogy ez még mindig egy lehetőség. Szóval az, hogy ez most teljesen eltűnt, új terület számomra.
Örülök neki, de ez is valami olyasmi, amit szó szerint még soha életemben nem tapasztaltam. Egyszerűen csak csendben akartam távozni, mindig is így láttam a karrieremet, mintha búcsú nélkül akartam volna elmenni.
Próbáltam eldönteni, hogy mit tegyek, nem igazán tudtam, hogy merre menjek, és ez a legrosszabb hely, ahol lenni lehet, a küszöbön. Döntenem kell, vagy benne vagyok, vagy kimaradok belőle. És egy ideig bizonytalan voltam, mert szeretem, amit csinálok.
Egész életemben ezt csináltam, már a születésem előtt is ez volt az, amit csinálnom kellett volna, amit nekem szántak, és amit nekem választottak. Szóval ez nehéz."
picture

Nadal: Szerencsés vagyok, hogy ennyi időt tölthettem a Tour-on, amikor Serena is ott volt

Williams őszintén beszélt arról, hogy mennyire várja már a US Opent, miközben továbbra is reménykedik abban, hogy megy néhány fordulót.
"Minden bizonnyal tele leszek érzelemmel. Remélhetőleg túljutok néhány meccsen, és akkor talán jobban fogom érezni magam, de azt hiszem, kezdetben nehéz lesz, mert minden alkalommal, amikor kilépek a pályára, szó szerint az lesz bennem, hogy az az utolsó alkalom.
Álmomban sem gondoltam volna, hogy olyan sok támogatást kapok, mint amiben az évek során részem volt.
Comptonból származom, soha nem gondoltam volna, hogy mindez nekem sikerül majd. Én voltam a legfiatalabb az ötből egy kétszobás lakásban, szóval az, hogy az emberek tényleg támogattak, a legcsodálatosabb élmény és a legcsodálatosabb utazás volt, és annyira hálás vagyok minden pillanatért, amiért mindenki ott volt mellettem."
picture

Üzenet a lelátóról

Fotó: AFP

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés