Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Andy Murray: „Nem tudom támogatni a játékosok kitiltását”

Németh Dániel

Publikálva 02/05/2022 - 20:10 GMT+2

Andy Murray szerint a helyzet rendkívül bonyolult, és érthető mindkét fél álláspontja. A kitiltott teniszezők igazságtalannak érezhetik a lépést, ugyanakkor úgy gondolja: Wimbledonnak sincs nagy mozgástere. Jó válaszok nincsenek ebben az ügyben, a játékosok kitiltásával viszont nem ért egyet.

Andy Murray

Fotó: AFP

A háromszoros Grand Slam-bajnok skót elmondta: ebben az ügyben nincsenek jó válaszok, az orosz és fehérorosz játékosok kitiltásával azonban nem ért egyet.
Wimbledon – a tenisztornák közül elsőként – úgy döntött, a 2022-es versenyen nem vehetnek részt az orosz és a fehérorosz játékosok. A döntéshozók a brit kormány direktívájával magyarázták ezt a lépést, amely az értelmezésük szerint nem hagyott nekik más lehetőséget. Andy Murray, aki korábban bejelentette, hogy az év hátralévő részében megkeresett pénzdíjából az ukrán háború károsultjait támogatja, nem ért egyet a döntéssel.
„Nem tudom támogatni a játékosok kitiltását” mondta az újságíróknak a Dominic Thiem elleni első körös mérkőzése előtt Madridban. „Én úgy értelmezem az irányelveket, hogy az orosz és a fehérorosz játékosok abban az esetben játszhattak volna, amennyiben aláírnak egy nyilatkozatot, amelyben elítélik a háborút és az orosz rezsimet. Nem tudom, hogy éreztem volna magam abban az esetben, ha ennek eredményeképpen történik valami az egyik játékos családjával.”
„Nem gondolnám, hogy van jó válasz. Beszéltem orosz játékosokkal. Beszéltem ukrán játékosokkal. Nagyon sajnálom azokat a teniszezőket, akik így nem játszhatnak, megértem, hogy ez a számukra igazságtalannak tűnik. Ugyanakkor ismerek pár embert Wimbledonból, tudom, mennyire nehéz helyzetben vannak. Mindenkivel együttérzek, köztük azokkal a játékosokkal, akik nem vehetnek részt, de nem támogatom egyik vagy másik oldalt.”
A döntést, miszerint az orosz és a fehérorosz teniszezők nem játszhatnak Wimbledonban, vegyesen fogadták világszerte. Amíg a személyesen is érintett ukrán sportolók többsége támogatja a lépést, a reakciók többsége negatív volt, az ATP és a WTA még a szankciókat is kilátásba helyezte. A sztárok közül Novak Djokovic és Martina Navratilova is kritizálta Wimbledont, de a madridi torna előtt Rafael Nadal is igazságtalannak nevezte a döntést.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés