Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Andy Murray a wimbledoni szereplése érdekében lépett vissza egyik kedvenc tornájától

Takács Márton

Publikálva 14/06/2022 - 15:28 GMT+2

Hétfői cikkünk megjelenése idején még nem lehetett tudni, hogy Andy Murray Stuttgartban összeszedett sérülése milyen súlyos. Hétfő este viszont visszalépett egyik kedvenc tornájától, Queen’s-től, hogy felépüljön a számára annál is kedvesebb Grand Slamre, az általa kétszer is megnyert Wimbledonra.

Andy Murray bízik benne, hogy Wimbledonra teljesen felépül hasi sérüléséből

Fotó: AFP

Andy Murray Queen's-ben azért nem játszik, hogy Wimbledonra teljesen felépülhessen.
A korábbi világelső, Andy Murray mégsem indul a héten Queen's-ben. Murray hasi sérülést szenvedett a Stuttgart Open döntőjében Matteo Berrettinitől elszenvedett veresége során, és úgy döntött, hogy inkább visszalép a londoni ATP 500-as tornától. A háromszoros Grand Slam-bajnok abban reménykedik, hogy a június 27-én kezdődő wimbledoni tornára már újra játékra kész állapotban lesz.
A stuttgarti finálé harmadik szettjében a pályán kezelték, és most úgy döntött, hogy nem játszik ezen a héten a nagyobb jó, Wimbledon érdekében.
A 35 éves Murray a sérülése miatt vizsgálatnak vetette alá magát, és továbbra is reméli, hogy indulhat a június 27-én kezdődő wimbledoni tornán. A hírek szerint még az is elképzelhető, hogy a jövő héten bemutató mérkőzést játszik a Hurlingham Clubban.
"Miután ma délután megvizsgáltak, egy hasi sérülés miatt nem leszek alkalmas arra, hogy idén versenyezzek Queen's-ben" - mondta Murray, akinek az első fordulóban Lorenzo Sonego ellen kellett volna játszania.
"Ez a torna nagyon sokat jelent nekem, és csalódást okoz, hogy nem indulhatok, különösen azok után, hogy már játszottam néhány jó meccset füvön." – tette hozzá a skót.
A háromszoros Grand Slam-bajnok Murray az utóbbi szezonok egyik legjobb hetét élte meg Stuttgartban, mivel többek között Stefanos Tsitsipas és Nick Kyrgios legyőzésével egészen a döntőig menetelt a Boss Openen.
A sérülésből visszatérő Berrettinit három szettre kényszerítette, mielőtt kikapott volna tőle. Murray a finálé után így nyilatkozott:
"Sajnálom, hogy ezúttal nem tudtam átjutni a célvonalon, de az elmúlt hetekben rengeteget fejlődtem. Alig várom, hogy mit tartogat a jövő, sokkal jobban érzem magam a játékommal kapcsolatban. Remélem, hogy a testem még egy kicsit tovább bírja, hogy továbbra is ilyen meccseket játszhassak."
picture

Andy Murray is ott van a legjobb nyolc között Stuttgartban - videó

Murray 31-8-as győzelem/vereség mutatóval rendelkezik a Queen's Clubban, ahol eddig ötször nyerte meg a trófeát egyesben és egyszer párosban.
A britek számára vegyes eredmények születtek hétfőn Queen's-ben, mivel Jack Draper legyőzte a negyedik kiemelt Taylor Fritzet, de a tavalyi második helyezett Cameron Norrie kikapott Grigor Dimitrovtól.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés