Andy Murray lesz Matteo Berrettini ellenfele a stuttgarti tenisztorna döntőjében, miután a szombati második elődöntőben egy szoros és egy sima játszmában legyőzte Nick Kyrgiost.
Kyrgios az első szettben összeszedetten teniszezett, kétszer is elvehette volna Murray szerváját, ám a skót mindkét bréklehetőséget hárította. A tie-breakben pedig magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a korábbi világelső, melynek köszönhetően 7-5-re elhozta a rövidítést.
Ezzel sikerült is megtörnie az ausztrált, aki innentől kezdve inkább a vitatkozással volt elfoglalva, mintsem a tenisszel, így ebben a játszmában már egyértelmű volt Murray fölénye. A kétszeres wimbledoni bajnok kétszer is elvette Kyrgios szerváját, és másfél óra alatt bejutott a döntőbe.
Wimbledon
Andy Murray négy szettben győzött és túl az első fordulón
4 ÓRÁJA
"Rég volt, hogy legutóbb füves pályás döntőben voltam. Voltak jobb és rosszabb pillanatok, én azonban mentem tovább, folytattam a munkát, és most végre ismét összejött. Büszke vagyok a befektetett munkára" - mondta a meccset követően Murray.
A rövidítésben egy picit stabilabb voltam. Megtaláltam a válaszokat. Ezeken a pályákon, amikor nagyon gyors a játék, a szetteket gyakran egy vagy két pont dönti el, és én egy kicsivel biztosabb voltam.
Murray-nek ez lesz az idei második, összességében pedig karrierje 70. döntője a profik között. Stuttgartban különösen jól ment neki a játék, hiszen két kiváló füves pályás játékost is legyőzött (Kyrgios mellett Bublikot), ezen kívül 2016 óta az első top 5-ös győzelmét is elkönyvelhette Tsitsipas búcsúztatásával.
Stuttgartban karrierje kilencedik címét szerezheti meg ezen a borításon, ám ez nem lesz egyszerű, ugyanis a tavalyi wimbledoni döntős Matteo Berrettini vár rá. Legutóbb egyébként 2016-ban nyert füves pályás tornát Murray, akkor Milos Raonicot verte Wimbledonban.
Eredmény, elődöntő:
  • Murray (brit)-Kyrgios (ausztrál) 7:6 (7-5), 6:2
  • Berrettini (olasz, 2.)-Otte (német) 7:6 (9-7), 7:6 (7-5)
Wimbledon
Mindent Wimbledonról - menetrend, történelem, nagy hiányzók és nagy esélyesek
TEGNAP 18:54
Wimbledon
Djokovic, Murray és Fucsovics is pályán a wimbledoni torna nyitónapján
TEGNAP 15:17