Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Murray a formája miatt boldog, de egy sérülés miatt aggódik a sűrű nyara elején

Takács Márton

Publikálva 13/06/2022 - 11:41 GMT+2

Andy Murray reméli, hogy a sűrűnek ígérkező nyár előtt kezelni tudja egészségügyi problémáit, miután a Matteo Berrettini ellen 6:4, 5:7, 6:3-ra elveszített stuttgarti BOSS Open döntőjében kétszer is kezelést kapott sérülés miatt.

A füves pályák egyik főnöke, Andy Murray remek formába lendült Stuttgartban

Fotó: AFP

Andy Murray nagy menetelés után játszott döntőt Stuttgartban, ahol kikapott Matteo Berrettinitől.
A skót a legjobb formájához való visszatérés jeleit mutatta, miután a németországi tornán bemutatott menetelése során legyőzte az első kiemelt Stefanos Tsitsipast és Nick Kyrgiost is. A görög kiejtése azt jelentette, hogy ez az első alkalom 2016 óta, hogy Andy Murraynek sikerült egy top 5-ös játékost megvernie.
Viszont aggódik, hogy újabb sérülése visszafoghatja a fejlődését Wimbledon előtt. A Tennis Channel által közvetített, a pályán adott mérkőzés utáni interjújában így nyilatkozott Murray:
"Ez egy hihetetlen hét volt. Nagyon élveztem. Szeretnék gratulálni Matteónak és a csapatának a fantasztikus héthez. Most tért vissza egy műtétből, és ez sosem könnyű. Rendkívül jól játszott a döntőben, és megérdemelte a győzelmet. Végül köszönetet mondanék az itteni és az otthoni csapatomnak is.
Sajnálom, hogy ezúttal nem tudtam átjutni a célvonalon, de az elmúlt hetekben rengeteget fejlődtem. Alig várom, hogy mit tartogat a jövő, sokkal jobban érzem magam a játékommal kapcsolatban. Remélem, hogy a testem még egy kicsit tovább bírja, hogy továbbra is ilyen meccseket játszhassak."
A kétszeres wimbledoni bajnok először jutott be egy füves pályás torna döntőjébe azóta, hogy 2016-ban, Wimbledonban megszerezte harmadik Grand Slam-címét, Kyrgiost is legyőzte akkori menetelése során.
picture

Andy Murray is ott van a legjobb nyolc között Stuttgartban - videó

A tennis365 azt írja cikkében, hogy Murray a stuttgarti fináléban a fizioterapeutával folytatott beszélgetések alatt mintha a bal csípője környékére mutatott volna, de később elmondta, hogy hasi fájdalmakat érzett.
"Fájdalmat éreztem a hasamban, amikor adogattam. Nem olyasmi volt ez, amit korábban már tapasztaltam. Meg kell majd nézetnem, ha hazaértem.
Nyilvánvalóan sok meccset játszottam. Valószínűleg 2016 óta nem játszottam ennyi mérkőzést két hét alatt. Az nagyon hosszú idő. Valószínűleg normális, hogy érzek valami gondot a testemben, de nem igazán tudom, hogy mennyire súlyos.
Remélhetőleg minden rendben lesz. Nyilvánvalóan jó győzelmek, jó hét volt, de nem úgy fejeztem be a hetet, ahogy szerettem volna. Úgy éreztem, hogy elég jól játszottam ahhoz, hogy nyerjek, és nagyon jó helyzetbe kerültem a harmadik szettre, szóval egy jó hét végét elkeserítően fejeztem be."
picture

Murray a hátával is tesztelte a stuttgarti gyep minőségét

Fotó: AFP

Már csak két hét van hátra Wimbledonig, és mivel Murray jövő héten a Queen's Clubban játszik, a skót csak remélni tudja, hogy ez nem olyan probléma, ami miatt újra a pálya szélére kerül.
A veresége ellenére Murray hétfőn négy év után először tért vissza a világranglista első 50 helyezettje közé. A hét első napján az ATP által kiadott ranglistán a 47. pozíciót foglalja el. Fucsovics Mártont 11, Fabio Fogninit 12 hellyel előzi meg.
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, innen már nincs messze az, hogy akár kiemelt is legyen Wimbledonban. Mivel az előtte állók közül jó néhányan sérültek, és az orosz, illetve a fehérorosz játékosok az All England Club döntése nyomán nem vehetnek részt a tornán, megnyílhat számára az út.
A világranglistán előtte állók közül Ilya Ivashka, Aslan Karatsev, Karen Khachanov, Andrey Rublev és a friss világelső Daniil Medvedev nem indulhat Wimbledonban, Alexander Zverev pedig biztosan nem játszhat a sérülése miatt, tehát a ranglista első két helyezettjét nem láthatjuk majd a GS-tornán.
részben via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés