Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Federerrel szívesen játszana még egy tornán a 35 évesen is optimista Murray

Takács Márton

Publikálva 08/06/2022 - 21:41 GMT+2

Vajon Andy Murray és Roger Federer újra játszhat még egymás ellen az ATP Touron? Hét (!) év telt el azóta, hogy a két korábbi világelső legutóbb a pályán találkozott, és Murray reméli, kap még egy esélyt arra, hogy megmérkőzzön a 20-szoros Grand Slam-bajnokkal. Murray azt is elmondta, hogy teljesen másképp érzi magát, mint egy évvel ezelőtt, a héten a Stuttgart Openen szerepel Wimbledon előtt.

Andy Murray Roger Federer ellen is szeretne még adogatni

Fotó: AFP

Andy Murray várja vissza a pályákra Roger Federert.
Andy Murray azt mondja, szívesen látná Roger Federert újra versenyezni a touron (merne mást mondani Andy), és azt is reméli, hogy egy tornán játszhat is majd vele.
A 40 éves Federer a tavalyi Wimbledon óta nem lépett pályára, már a harmadik térdműtétjén esett át.
Egyelőre nem tudni, mikor tér vissza a mezőnybe, bár a szeptemberi Laver-kupára és az októberi bázeli Swiss Indoorsra már korábban bejelentkezett.
"Szeretném Rogert újra játszani látni. Mindig nehéz tudni, mikor van vége. Nyilvánvaló, hogy az emberek már évek óta erről beszélnek. A következő generáció megérkezett, de ugyanazok a srácok még mindig megnyerik a Grand Slameket, és szeretném, ha Roger újra versenyezni tudna.
Nem ismerem a helyzetét, de hiszem, hogy visszatér a versenyzéshez. Nem tudom, meddig, de nagyon remélem, hogy játszhatunk még egy tornán együtt. Már nagyon régen volt a legutóbbi ilyen alkalom." - mondta Murray az ATP hivatalos honlapjának, miután a Stuttgart Openen Christopher O'Connell felett aratott győzelmet.
picture

Murray legyőzte O'Connellt Stuttgartban

Murray és Federer eddig 25 alkalommal találkozott egymással a turnén, de legutóbb 2015-ben Cincinnatiben játszottak egymás ellen.
Majdnem ugyanennyi idő telt el Murray legutóbbi, Rafael Nadallal vívott versenykörülmények közötti találkozója óta (2016, Madrid), és a világranglista negyedik helyezettje a francia nyílt teniszbajnokság megnyerését követően krónikus lábproblémája miatt kezelésre szorul.
Decemberben találkoztak egy bemutatómeccsen, akkor Murray Abu Dhabiban legyőzte a spanyolt. Murray, aki két csípőműtéten esett már át, azt mondja, más motiváció miatt folytatja a játékot, mint Nadal.
"Az én motivációm a sport élvezete, a sport szeretete. Az én helyzetem egy kicsit más, mint az övé, a műtéttel, amin átestem. Szerintem ő azért játszik, hogy megpróbáljon rekordokat dönteni és megnyerni a nagy versenyeket. Természetesen szeretni kell a sportot, és hajlandónak kell lenned arra, hogy idősebb sportolóvá válva némi fájdalmat is vállalj, de szerintem könnyebb a fájdalmak ellenére is játszani, amikor nagy címekért versenyzel.
Számomra az elmúlt négy-öt év nagyon más volt, Challengereket játszottam, és a ranglistán visszaestem. Úgy érzem, hogy a helyzetünk különböző, de végső soron azért játszom még mindig, mert szeretem a játékot, és mert még mindig úgy gondolom, hogy a legmagasabb szinten is képes vagyok versenyezni." – tette hozzá Murray.
picture

Roland-Garros : Nadal 5 legszebb labdamenete

"Engem viszont nem a többiekkel való versenyzés hajt, hogy megpróbáljak a legjobb lenni, vagy hogy több Grand Slamet nyerjek, mint a többiek. Ami arra ösztönöz, hogy folytassam, az a játék iránti szenvedély, az élő pillanatok, amelyek örökre bennem maradnak, és az, hogy a világ legjobb közönsége előtt és a legjobb stadionokban játszhassak. Ez hajt engem. És a szenvedély az iránt, amit csinálok." – nyilatkozta Nadal a Roland Garros honlapjának.
Murray az elmúlt hat hónapban többször is megvillant, januárban bejutott a Sydney Classic döntőjébe, majd az egyetlen salakos tornáján, Madridban legyőzte Dominic Thiemet és Denis Shapovalovot is.
picture

Andy Murray bizakodva tekint a jövőbe

Fotó: AFP

A háromszoros Grand Slam-bajnok azt mondja, hogy teljesen másképp érzi magát, mint egy évvel ezelőtt, és még mindig hisz abban, hogy bárkit képes legyőzni a touron.
"Az elmúlt években nem mutattam ezt kiegyensúlyozottan, de az egyszeri eredményeken igen. Amióta visszatértem, a világ legjobbjai közé tartozó játékosokat is megvertem. Most abban reménykedem, hogy egy sérülésmentes időszak és sok verseny nélkül hamarosan visszatérhetek a jó eredményekhez és a kiegyensúlyozottabb szerepléshez.
Tavaly alig edzettem a Queen's-re készülve, és amikor edzettem, akkor sem mozogtam jól. Nem éreztem jól magam egészen négy nappal Wimbledon előttig, utána viszont már igen. De a felkészülésem nem létezett.
Idén három hétig gyakoroltam füvön, nem igazán voltak olyan fizikai problémáim, amelyek meggátoltak volna a felkészülésben. A múlt héten rengeteg meccset játszottam, és remélhetőleg a következő hetekben még néhányat a wimbledoni felkészülés során."
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés