Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Októberben újra pályára lépne Federer, egy ikonikus helyszínt nézett ki magának

Eurosport Magyarország

Publikálva 26/04/2022 - 16:41 GMT+2

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Roger Federer indul a számára hazai pályának számító bázeli tenisztornán októberben. A 40 éves teniszező a tavaly nyári wimbledoni negyeddöntőbe jutása óta nem lépett pályára, és jelenleg is térdműtéte után lábadozik.

Roger Federer 2019-ben, Bázelben.

Fotó: Getty Images

Roger Federer indul az októberi bázeli tornán.
A korábbi világelső, aki augusztus 8-án lesz 41 éves, kedden jelezte a szervezőknek, hogy pályára lép a tornán. Federer tavaly július óta nem játszott, akkor a wimbledoni negyeddöntőben kapott ki.
A világsztár 2020-ban két térdműtéten esett át, majd rövid időre visszatért, ám a 2021-es wimbledoni tornát követően ismét megoperálták. Idén februárban megerősítette, hogy szeptemberben Londonban szeretne pályára lépni a Laver Kupán, ahol a spanyol Rafael Nadallal lenne egy csapatban.
Az október 24-30. közötti bázeli torna a koronavírus-járvány miatt két év kényszerszünet után szerepel ismét a naptárban. Federer rekordot jelentő 10 alkalommal tudott nyerni itt, ő a címvédő is, és 2013 óta nem veszített mérkőzést szülővárosában úgy, hogy a 2016-os viadalon sérülés miatt nem indult.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés