Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal Djokoviccsal és Alcarazzal ellentétben nem vár sokat a visszatérésétől

Takács Márton

Frissítve 29/12/2023 - 17:00 GMT+1

Ausztrál Open - Rafael Nadal a legutóbbi nyilatkozatában megpróbálta mérsékelni az őt szinte egész évben a pályán kívülre szorító sérüléséből való visszatérésével kapcsolatos várakozásokat. A 37 éves játékos januárban, a Brisbane International tornán szerepel újra a Touron, hogy aztán Melbourne-ben folytassa. Per pillanat nem néz messzire, még a lehetséges tornagyőzelem gondolata sincs a fejében.

Australian Open: Nadal - McDonald - a mérkőzés legjobb pillanatai

Rafael Nadal nem vár sokat a visszatérésétől, csak újra élvezni szeretné a teniszt.
Rafael Nadal lehűtötte a kedélyeket, de mondhatjuk úgy is, hogy ő gondolkodik a legreálisabban ebben a helyzetben.
Nadal legutóbb a 2023-as Australian Openen teniszezett, ahol a második fordulóban búcsúzott a tornától, miután meglepő vereséget szenvedett Mackenzie McDonaldtól.
Amióta december 1-jén a spanyol bejelentette, hogy folytatja a karrierjét, olyan Grand Slam-győztes társai biztosították a támogatásáról, mint Novak Djokovic, Daniil Medvedev és Carlos Alcaraz.
Djokovic, Alcaraz és Andrey Rublev odáig mentek, hogy nem lepődnének meg, ha a régi Nadalt látnák újra, aki GS-címekért küzd majd.
picture

Rafael Nadal sokáig húzta a visszatérését, most eljött az idő

Fotó: AFP

"Sokszor leírták őt, velem is ezt tették. De bebizonyítottuk, hogy tévedtek. Ő nem az a fajta játékos, aki csak azért jön vissza a Tourra, hogy - mondjuk - közepes szinten játsszon néhány meccset.
Címeket akar nyerni, a legjobb akar lenni, ezért az, aki: sportágunk legendája. Biztos vagyok benne, hogy az edzéseit és a felkészülését azzal a szándékkal végzi, hogy Grand Slamet nyerjen” – említette Djokovic Nadallal kapcsolatban.
A Salakkirály azonban óvatosan és szerényen vélekedik a saját esélyeiről.
"Most lehetetlen tornagyőzelmekre gondolni. Ami inkább lehetséges, az az, hogy élvezzem a visszatérést. Nem várok sokat, egy év telt el anélkül, hogy pályára léptem volna” - mondta Nadal.
Nadal a kényszerű távolléte alatt a 672. helyre esett vissza a világranglistán, így szabadkártyát kapott a december 31-én kezdődő Brisbane Internationalre.
A jelenlegi ranglista-8. Holger Rune a legmagasabban rangsorolt játékos az ATP 250-es tornán, ahol Andy Murray, Ben Shelton, Grigor Dimitrov és Sebastian Korda is indul.
picture

Az még kérdéses, hogy a pályán is így fog-e mosolyogni

Fotó: AFP

Nadal ezután a védett ranglistát használva egyenesen az Australian Open főtáblájára kerül, de nem lesz kiemelt. Nem csoda, hogy ilyen előzmények után a 22-szeres major-győztes nem volt hajlandó célokat kitűzni a következő versenyekre.
"Nem lehetnek hosszú távú céljaim, mert nem látom magam hosszú ideig játszani. Nem tudom, a dolgok hogyan fognak alakulni.
Nem vagyok olyan játékos, aki megpróbálja megjósolni, hogy mi történhet rövid távon, és ez még nehezebb középtávon. El kell fogadnom a viszontagságokat, és azt, hogy nem lesz tökéletes minden, csak minden nap a megfelelő lelkiállapotban kell lennem.”
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés