Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal nem akarta egy sajtótájékoztatón befejezni a pályafutását, a teniszezés vágya erősebb volt

Takács Márton

Frissítve 08/12/2023 - 13:37 GMT+1

Brisbane International - Rafael Nadal a közösségi oldalain megosztott csütörtöki videójában elismerte, hogy jó esély van arra, hogy tényleg 2024 lesz pályafutása utolsó éve. Nadal arról is beszélt, hogy nem akarta egy sajtótájékoztatón befejezni a pályafutását, a versenyzés vágya győzött benne sérüléséből felépülve. Azt nem tudja megmondani előre, hogy végig tudja-e majd játszani a szezont.

Rafael Nadal: "Nem akartam visszalépni címvédőként"

Rafael Nadal a legutóbbi videóüzenetében elmesélte, hogy tényleg közel állt a visszavonuláshoz.
Hónapokon át vártuk, hogy Rafael Nadal beszámoljon állapotáról, visszatérése időpontjáról. December 1-jén ő maga jelentette be, hogy a december 31-én rajtoló brisbane-i ATP-tornán versenyez újra a Touron.
Azóta újabb videóüzenetekben meséli el, milyen érzések vannak benne a sérülése miatt. Ezek egyikében azt hangsúlyozta, hogy nincsenek elvárásai magával szemben.
A legutóbbi, csütörtökön közzétett videóban bevallotta, hogy gyakran gondolkodott azon, hogy nem tér vissza a teniszhez, de meg akarta próbálni, hogy a saját feltételei szerint fejezze be a pályafutását. Már önmagában ez dicséretes egy szinte teljes egy éves szünetet követően.
"Persze sokszor gondoltam arra, hogy nincs értelme tovább játszani, hogy végül is sok év, sok dolog, sok munkaóra volt, amiben nem láttam eredményt.
De még mindig úgy gondolom, nem érdemlem meg, hogy egy sajtótájékoztatón fejezzem be a pályafutásomat.
Szeretném másképp lezárni a karrierem, küzdöttem és megtartottam az illúziót, hogy ez megtörténjen, kétségekkel, nagyon rossz vagy jobb pillanatokkal, de úgy gondolom, hogy a megfelelő emberek voltak körülöttem, ahogy mindig is a pályafutásom során.”
Jó olvasni ezeket a sorokat, mert ahogy láthatjuk, Nadal nagyon közel állt a visszavonuláshoz.
"Azt hiszem, mindenki döntően segített abban, hogy oda jussak, ahol ma vagyok, vagyis a versenyzéshez való visszatérés lehetőségéhez, és úgy gondolom, hogy az emberek vágya is, akik szeretnének újra játszani látni engem, szintén fontos hatással van a mindennapjaimra.”
Azt is elmondta, hogy van rá esély, hogy 2024 lehet az utolsó éve a sportágban, mert jelenleg még túl sok az ismeretlen tényező azzal kapcsolatban, hogy a teste hogyan bírja majd a gyűrődést.
"Nagy esély van arra, hogy ez lesz az utolsó évem. Van esély arra, hogy csak fél év lesz belőle, van esély arra, hogy egy teljes esztendő, van esély arra, hogy nem érjük el mindezt” - magyarázta Nadal.
picture

Hátha az a legendás tenyeres is a régi lesz

Fotó: AFP

"Ezek olyan dolgok, amikre most nem vagyok képes válaszolni, ez az igazság. Csak azt mondhatom, hogy visszatérek versenyezni, hogy továbbra is az van a fejemben, hogy ez lehet az utolsó évem, és ennek tudatában fogom élvezni a versenyeket.
Nem akarom bejelenteni a végét, mert nem tudom, mi történhet, és meg kell adnom magamnak a lehetőséget, hogy ne mondjak olyan dolgot, aminek később a rabja lehetek.
Ha hirtelen a körülmények és a fizikumom lehetővé teszi, hogy folytassam, és élvezem, amit csinálok, miért szabnék határidőt? Szerintem ennek semmi értelme.”
picture

Nadal egyetlen kérdéssel és egy kacsintással zavarba hozta Federert egy interjú kellős közepén

Amennyiben Nadal 2024-ben visszavonul, ő lesz a második tagja a Nagy Hármasnak, aki ezt megteszi, miután a svájci zseni, Roger Federer 2022-ben végleg letette az ütőjét.
Ezzel Novak Djokovic maradna az egyetlen még aktív legenda, a szerb pedig 2023-ban remek évet zárt, három Grand Slam-tornát nyert, és Torinóban az ATP-döntőt is behúzta.
A majört nyerő játékosok közül Djokovicon és Nadalon kívül már csak Andy Murray, Stan Wawrinka, Dominic Thiem és Carlos Alcaraz aktív.
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés