Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic úgy véli, Nadal képes lesz GS-címekért is harcba szállni visszatérése után

Takács Márton

Frissítve 28/12/2023 - 12:25 GMT+1

Australian Open - Novak Djokovic nem veszi félvállról Rafael Nadal visszatérését, a spanyol a Brisbane Openen készül a naptári év első Grand Slam-tornája előtt Melbourne-ben. Sokan elfojtották a Nadalt övező hype-ot az Ausztrál Openen való játéka körül, köztük Boris Becker is. Djokovic és Alcaraz azonban arra készül, hogy kiváló állapotban lévő Salakkirályt fogunk látni a pályákon.

Ezek voltak a Nadal - Djokovic összecsapás legelképesztőbb pontjai

Novak Djokovic és Carlos Alcaraz is jó állapotban lévő Rafael Nadalt vár a Salakkirály visszatérése után.
Rafael Nadalt tárt karokkal várja vissza a mezőnybe Novak Djokovic és Carlos Alcaraz is.
Djokovic ragaszkodik ahhoz a véleményéhez, hogy Nadal a jövő hónapban sorra kerülő Australian Openen is veszélyt jelent majd a mezőnyre, annak ellenére, hogy majdnem egy éve nem teniszezett versenyszerűen – legutóbb éppen Melbourne-ben.
Nadal nem lépett pályára azóta, hogy a 2023-as évnyitó GS-torna második fordulójában meglepetésre kikapott Mackenzie McDonaldtól. A spanyol visszafogottan nyilatkozott decemberben a visszatéréséről, de már annak is lehet örülni, hogy egyáltalán újra láthatjuk majd a pályán, 37 esztendősen, komoly sérülés után.
Djokovic azonban arra számít, hogy a 22-szeres Grand Slam-győztes gyorsan újra magára talál Melbourne-ben.
picture

Djokovic: Nadal és Federer korszakában a sikereim még többet érnek

"Őszintén szólva mindig azt várom Rafától, hogy a legjobb formáját hozza” - mondta Djokovic a riportereknek a Carlos Alcaraz elleni rijádi bemutató mérkőzés előtt.
"Sokszor leírták őt, velem is ezt tették. De bebizonyítottuk, hogy tévedtek. Ő nem az a fajta játékos, aki csak azért jön vissza a tourra, hogy - mondjuk - közepes szinten játsszon néhány meccset.
Címeket akar nyerni, a legjobb akar lenni, ezért az, aki: sportágunk legendája. Biztos vagyok benne, hogy az edzéseit és a felkészülését azzal a szándékkal végzi, hogy Grand Slamet nyerjen."
Erre a feltevésre Nadal honfitársa, Alcaraz is rárősített, aki szerint a 37 éves teniszező már a legmagasabb szinten edz.
picture

"Attttttyaég, milyen labdamenet!" Djokovic és Alcaraz vb-elődöntője tartogatott szép megoldásokat

"Láttam néhány videót, amin edzett, 100%-os erőbedobással" - tette hozzá Alcaraz.
"Hallottam más játékosoktól, hogy az elmúlt hetekben együtt edzettek Rafával, és azt mondták, hogy vissza fog térni a jó szintjére. A legjobb szintjére. Szerintem készen áll arra, hogy jövőre is nagy dolgokat vigyen véghez."
Míg Djokovic és Alcaraz arra számít, hogy Nadal (in medias res) azonnal belevág a közepébe, addig Boris Becker óvatosabb megközelítést alkalmaz a spanyol visszatérésével kapcsolatban.
"Nem hiszem, hogy most az égbe szöknének az elvárásai Melbourne-t illetően: ha megnyer ott néhány meccset, az már jó neki” - mondta Becker a német Eurosport Das Gelbe vom Ball című podcastjának.
picture

Nadal egyetlen kérdéssel és egy kacsintással zavarba hozta Federert egy interjú kellős közepén

„Ezután a salakpályás tornákra fog koncentrálni a korai időszakban. Biztosan játszik majd Monte-Carlóban, Barcelonában, Madridban és talán még Rómában is, hogy Párizsra újra 100%-os állapotban legyen.
A Roland Garros kell, hogy legyen a célja, majd az olimpia, mindkettőt Párizsban játsszák majd salakon. De előbb játszania kell: csak úgy szerez meccsrutint, ha mérkőzéseken szerepel. Egy kicsit szenvednie kell, hogy márciusban, áprilisban jobb legyen, hogy aztán májusban a legjobb játékát tudja játszani.”
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés