Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

2023 legmenőbb teniszes beszólásai - Medvedev középső ujja, Djokovic helye Alcaraz fejében

Kálmán Laci

Frissítve 28/12/2023 - 10:21 GMT+1

Az év vége közeledtével az ember összegez, sok szempontból mérleget von, számba veszi, mi volt fontos, és mi kevésbé. A teniszezők nyilatkozatai, közösségi médiás posztjai között is akadt olyan, amely figyelemreméltó volt, és ezért, vagy azért, de érdemes rá emlékezni. Az alábbiakban mások mellett Novak Djokovic, Rafael Nadal, Daniil Medvedev, Carlos Alcaraz idézeteiből válogatunk.

"Attttttyaég, milyen labdamenet!" Djokovic és Alcaraz vb-elődöntője tartogatott szép megoldásokat

A felsorolás szubjektív, és a teljesség igénye nélkül készült.
Nick Kyrgios nagy bejelentésével kezdenénk a sort, pontosabban több bejelentés is történt egyszerre, melyek közül akad olyan, amely miatt bánkódhatunk, olyan, amelynek örülhetünk, és olyan is, amelyről mindenki eldöntheti, melyik polcra helyezi magában.
Ez utóbbival kezdenénk: Kyrgios mostantól megtalálható az OnlyFansen is.
„A közösségi média új, forradalmi formáját nyújtják, ennek pedig én is része akarok lenni.”
Akik fizetős tartalmakra vágynának az ausztráltól, azoknak mindenképpen csalódniuk kell, hisz olyasmit nem láthatunk tőle. Komoly dolgokat viszont igen, legalábbis ezt ígéri. Új oldalán jelentette be, hogy sérülés miatt megint nem indul az Ausztrál Openen, ami viszont a jó hír, hogy szakkommentátorként találkozhatunk majd vele.
Nagy örömünkre ott lesz viszont Melbourne-ben a négyszeres Grand Slam-bajnok Naomi Osaka. A japán lány, aki most már édesanya, tovább gyarapítaná major-gyűjteményét, és a párizsi olimpián való részvétel is motiválja. Számunkra azonban a legszimpatikusabb az a gondolata, miszerint most már a kislányáért játszik.
"Soha nem voltam az a személy, aki igazán jól tudott magáért játszani, ha ennek egyáltalán van értelme. Tetszik az érzés, hogy felelősséggel tartozom, hogy gondoskodnom kell Shai-ról, és szeretném megmutatni neki a világot. Inkább úgy érzem, hogy mintha már neki játszanék."
picture

Naomi Osaka

Fotó: Getty Images

Alexander Bublik minden szava arany. Ha nem 2022-ben mondta volna, bekerülhetne az idei válogatásunkba tőle az is, hogy „Szeretek, aludni, pihenni, és semmit sem csinálni. A jövőre vonatkozó tervem az, hogy pihenjek.” Ezzel a gondolattal valószínűleg sokunk tud azonosulni.
De idén is mondott jókat, például, miután győzött Halléban, a következőt nyilatkozta:
„Ebben a szezonban talán csak egyszer voltam én a favoit. Az oddsok ezt mutatják, ha megnézitek, úgyhogy látszik, senki sem hisz bennem.”
Ezt csak azért idéztük, hogy elmondhassuk, nyomd tovább Alex, mi hiszünk benned.
Casper Ruudot sok mindenért lehet bírni: az elegáns teniszéért, a szerény, úriember karakteréért, az extra nyilatkozataiért talán kevésbé. De az tetszett, hogy amikor megkapta a kérdést, hogy Rafa vagy Novak, volt vér a pucájában, és nem egyrésztmásrésztezett, hanem határozottan döntött.
Konkrétan azt kérdezték tőle, hogy a két nagy közül golfban ki a jobb. Nyilván azért tőle, mert golfban nincs nála jobb a touron. De nézzük a válaszát!
„Rafa a jobb. Bocs, Novak, sokszor megverted Rafát a teniszpályán, de sosem fogod őt megverni golfban. Ezzel együtt kell élned.”
picture

Casper Ruud

Fotó: Getty Images

Andry Rublev egy hihetetlenül szeretni való figura. Az pedig különösen tetszett tőle, ahogy jó barátja, honfitársa, Daniil Medvedev teniszét jellemezte szeretetteljes, mégis kemény, tényszerű megállapításokkal. Mindezt persze nevetve.
„Amikor valaki lassan, csendesen kivégez. Érzed közben, hogy haldokolsz, ezzel szemben Alcaraz úgy öl meg, hogy szinte észre sem veszed. Medvedev viszont szépen, lassan, élvezettel kivéreztet.”
Nagy sztori volt idén Jannik Sinner úgy önmagában is, plusz ott van még az elkötelezett szurkolótábora, a Carota Boys, akik azóta követik őt a jelmezeikkel, hogy meglátták az olaszt répát enni térfélcserénél.
„Ők híresebbek, mint én vagyok. Találkoztam már velük, de a neveiket még keverem. Jó, hogy van egy ilyen mindenre elszánt szurkolótáborom, remélem, szerencsét hoznak a jövőben is.”
Annyit tennénk csak hozzá, hogy nem, nem, nincs igazad, Jannik, ők nem híresebbek, mint te. Ezzel az ősszel végképp bekerültél a legjobbak közé.
picture

Olasz meló: Sinner maratoni csatában verte először Djokovicot, véget ért a nagy sorozat

Ray Charles énekelt anno csodálatosan arról, hogy Goergia on my mind, az idén Carlos Alcaraz átírta a szöveget, amikor arról kérdezték, hogy ott van-e a fejében Novak Djokovic.
„Igen, nem fogok hazudni. Megvannak a céljaim minden tornán, úgyhogy Novak Djokovic ott van a fejemben majdnem minden edzésen.”
Eina Svitolina visszatért szülés után, ami önmagában is inspiráló, ha pedig hozzávesszük, hogy az otthonában háború dúl, akkor talán még inkább az.
„Úgy gondolom, a háború erősebbé tett, mentálisan erősebbé. A nehéz helyzeteket nem élem már meg katasztrófaként. Rosszabb dolgok is vannak az életben. Annak pedig örülök, hogy egy kis boldogságot tudok csempészni az otthoniak életébe.”
Serena Williams kihagyhatatlan az idei top kommentek és megszólalások listájáról. Az amerikai egy tömör mondattal reagált arra, amikor Simona Halep szeptemberben négyéves eltiltást kapott doppingvétség miatt.
„A nyolcas egy jobb szám.”
Serena rövid, de velős bejegyzésében vélhetően kettejük wimbledoni döntőjére utalt, ahol az amerikai megszerezhette volna az nyolcadik trófeáját. A történet hátteréhez az is hozzátartozik, hogy Halep edzője a pozitív teszt idején az a Patrick Mouratoglou volt, aki korábban Serenát is edzette. Végleges döntés még nincs az ügyben, a korábbi világelső román ugyanis fellebbezett.
picture

Rafael Nadal még maga sem tudja, mire lesz képes a visszatérése után

Fotó: AFP

Rafael Nadal visszatéréséért szorítottunk az egész szezon során. Folyamatosan beszámoltunk arról, hogy halad a rehabilitációja, és örülünk, hogy úgy döntött, ad még egy esélyt magának és a pályafutásának. Megérdemli.
„Persze sokszor gondoltam arra, hogy nincs értelme tovább játszani, hogy végül is sok év, sok dolog, sok munkaóra volt, amiben nem láttam eredményt. De még mindig úgy gondolom, nem érdemlem meg, hogy egy sajtótájékoztatón fejezzem be a pályafutásomat.”
Júliusban, miután Ons Jabeur elveszítette zsinórban a második wimbledoni, összességében már a harmadik GS-döntőjét is, írtunk arról, hogy veszíteni csakis úgy érdemes, ahogy ő tette. Teljes szívedből és lelkedből. Úgy, hogy a vereség a csontodig hatoljon. Szívesen idéznénk most fel azokat a mondatait, amelyeket győztesként mondott el. Talán majd jövőre.
„Ez pályafutásom legfájdalmasabb veresége. Az ember nem erőltethet dolgokat, ennek most így kellett lennie. Remélhetőleg azok közé tartozom majd, akik elbuktak ugyan néhányszor, de végül aztán megcsinálták.”
picture

Ons Jabeur

Fotó: Getty Images

Novak Djokovic jócskán mondott és írt olyat, amire felhúztuk a szemöldökünket. Ezek közül több dologra ki is tértünk a szezon során, volt azonban egy nagyon szép gondolata, amely a US Open megnyerése után hangzott el.
„A döntő vége felé nem gondoltam ünneplésre, meg semmi ilyesmire. Csak meg akartam nyerni a meccset, megölelni a kislányom, a fiam, a feleségem és a szüleim. Minden szerettemet, akik itt voltak ezen a tornán.”
Daniil Medvedev említést érdemlő megszólásaimból szerencsére van egy rakattal. Nagyon bírjuk az agyát, ahogy gondolkodik, és egyáltalán, ahogy él a pályán. A humora zseniális, iróniában utolérhetetlen, ráadásul saját magán ugyanúgy képes élcelődni, mint bárki vagy bármi máson.
Az idei párizsi 1000-es tornán a szervezők sem álltak a helyzet magaslatán, a francia közönség viselkedése pedig néha kritikán aluli volt. Az orosz a második körben kikapott Grigor Dimitrovtól, majd miközben sétált lefelé a pályáról, a középsó ujját használva nyilvánította ki a szurkolók magatartásával kapcsolatos véleményét.
A sajtótájékoztatón természetesen erről a gesztusról is kérdezték, mármint, hogy tényleg bemutatott-e a közönségnek. Medvedev a rá jellemző fanyar szarkazmussal ütötte el a választ.
„Nem, nem, szó sincs erről, csak ellenőriztem, hogy rendben van-e a körmöm” – mondta, vizuálisan is érzékeltetve a dolgot. „Nem kell ebbe többet belelátni. Mégis miért mutattam volna be ennek a kedves párizsi közönségnek?!”
picture

Daniil Medvedev

Fotó: Eurosport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés