Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az innentől a lányáért teniszező Osaka nyerne még néhány Grand Slamet

Takács Márton

Publikálva 10/12/2023 - 13:41 GMT+1

Brisbane International - Naomi Osaka ugyanazon a tornán tér vissza a Tourra, mint Rafael Nadal. A négyszeres Grand Slam-bajnok japán idén adott életet kislányának, Shai-nak, 2022 szeptembere óta nem láthattuk őt teniszezni. Azt mondja, szeretne még több major-tornát nyerni, és a párizsi olimpián is indulna.

„Osaka csodálatos édesanya lesz” – Evert szerint a terhesség felszabadítóan hat majd rá

Naomi Osaka ambiciózus tervekkel vág neki az új szezonnak.
Nagy visszatéréseknek ad helyet a december 31-én kezdődő Brisbane International tenisztorna. Rafael Nadal és Naomi Osaka is ezen az ausztrál versenyen játszik újra nagy kihagyás után.
Osaka elárulta, hogy "ideges, boldog és izgatott" a pályákra való visszatérése előtt, és ambíciói között szerepel, hogy még több Grand Slam-címet nyerjen és induljon a 2024-es párizsi olimpián is.
A korábbi világelső 2022 szeptembere óta nem lépett pályára. Idén júliusban adott életet kislányának, Shai-nak, heteken belül újra láthatjuk a Touron.
A nyáron is megírtuk, hogy Osaka a kislánya születése után 15 nappal (!) már edzésbe állt, és a következő Ausztrál Opent lőtte be visszatérése dátumaként és helyszíneként. A fejlemények szerint két héttel korábban, már a melbourne-i GS egyik felvezető tornáján is játszik.
picture

Naomi Osaka Tokióban versenyzett legutóbb, még tavaly ősszel

Fotó: AFP

Brisbane után jöhet majd az AusOpen, ahol a japán kétszeres bajnokként vesz részt.
A 26 éves sportoló azt mondja, hogy a Roland Garros, Wimbledon és a párizsi olimpia is a céljai között szerepel ambiciózus tervei között.
"Teniszes pályafutásom első fejezetében valahogy megúsztam, hogy csak önmagam legyek és az ösztöneimre hagyatkozva játsszak" – mondta Osaka az NHK-nak.
"Azt hiszem, olyan valaki akarok lenni, aki sokkal jobban érti a játékot. Mindenképpen több Grand Slamet akarok nyerni, és azt hiszem, több időt akarok a Roland Garroson és Wimbledonban tölteni, valamint a párizsi olimpián játszani."
Úgy véli, másképp fog gondolkodni, amikor anyaként visszatér a pályára.
picture

Osaka feltűnt az idei US Open lelátóján

Fotó: AFP

"Soha nem voltam az a személy, aki igazán jól tudott magáért játszani, ha ennek egyáltalán van értelme. Tetszik az érzés, hogy felelősséggel tartozom, hogy gondoskodnom kell Shai-ról, és szeretném megmutatni neki a világot. Inkább úgy érzem, hogy mintha már neki játszanék."
Osaka a visszatérésére való felkészülése során többek között Nick Kyrgiosszal is edzett.
A Brisbane Internationalen a torna hivatalos honlapján olvasható információk szerint kilenc (!) egyéni Grand Slam-bajnok is ott lesz. Osaka és Nadal mellett Andy Murray, a címvédő Aryna Sabalenka, Elena Rybakina, Jelena Ostapenko, Victoria Azarenka, Sofia Kenin és Sloane Stephens is indul, mind Brisbane-ben kezdik meg a 2024-es szezont.
via eurosport.com

Csatlakozz az Eurosport magyar nyelvű Viber-csatornájához a legfrissebb sporthírekért, a legmenőbb videókért, játékokért és érdekességekért!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés