Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Neil Robertson óriási lehetőség előtt áll a German Mastersen

Buzás Gábor

Publikálva 31/01/2023 - 21:25 GMT+1

Szerdán kezdődik a 2023-as German Masters, ami ritka foghíjas mezőnyt vonultat fel. A világranglista első 16 helyezettje közül mindössze hatan kvalifikáltak a versenyre, ráadásul közülük ketten nem indulhatnak, hiszen érintettek a kínai fogadási botrányban. Neil Robertson, Kyren Wilson, Jack Lisowski és Luca Brecel képviseli az elitet Berlinben.

Neil Robertson meglökte első maximumát a világbajnokságon

A German Mastersre hagyományosan két fordulóból áll a selejtező, ezért mindössze 32 játékos utazik Berlinbe.
Idén azonban csak 28-an jutnak el a Tempodromba, ugyanis a kvalifikáltak közül négyen is érintettek a kínai fogadási ügyben: a címvédő Zhao Xintong, a korábbi Masters-győztes Yan Bingtao, valamint Li Hang és Zhao Jianbo, akik egyelőre felfüggesztett játékjoggal várják a vizsgálat eredményét. Így az ő első körös ellenfeleik máris a 16 között tudhatják magukat. Ezek a szerencsés játékosok Tom Ford, Ricky Walden, Ali Carter és Jimmy Robertson.
A nagy hatos (Ronnie O'Sullivan, John Higgins, Mark Williams, Mark Selby, Judd Trump és Neil Robertson) közül csak az ausztrál kvalifikált a főtáblára, így neki kiemelkedő esélye kínálkozik a győzelemre. És ami nem mellékes, szüksége is volna rá, hiszen ebben a szezonban még nem játszott döntőt, és az egyéves ranglistán "csak" a 19. helyen találjuk, magyarán kell még pontokat gyűjtenie ahhoz, hogy ott legyen a Players Championshipen. Hát még ahhoz mennyi pont kellene, hogy a szezon nyolc legjobbjának rendezett Tour Championshipen is ott legyen... Egyébként mindkét versenyen ő a címvédő, de az nem számít ezeken a tornákon, azzal nem lehet kvalifikálni.
Robertson első ellenfele jóbarátja, Joe Perry lesz a German Masters első körében, csütörtök délután. Ebben a szezonban már kétszer is összefutottak. Az Egyesült Királyság Bajnokságán Perry győzött 6-2-re, bár Robertson akkor beteg volt. Aztán november végén, a Scottish Openen egy 4-1-gyel visszavágott az ausztrál.
Jó hír Robertson szurkolói számára, hogy Selby mellett Mark Allen sem jutott el a főtáblára. Márpedig amikor idén jól játszott Robertson, akkor elődöntőbe jutott, és végül Allen, Selby, illetve O'Connor állította meg ezeken a meccseken. Hármójuk közül csak az utóbbi lesz ott Berlinben.
Robertson még soha nem nyerte meg a German Masterst, pedig már kilencszer volt főtáblás. A legjobb eredménye a döntőbe jutás, ami 2020-ban sikerült neki, de ott 9-6-ra kikapott Trumptól. Ezenkívül még egy elbukott elődöntője van korábbról.
Amennyiben túljut Perryn, a következő ellenfele Chris Wakelin lesz, a Shoot Out friss bajnoka, vagy pedig a kínai Si Jiahui. A negyeddöntőben Brecel lesz a legvalószínűbb ellenfele, az elődöntőben Carter vagy Walden várható. A fináléba jutásra pedig a másik ágról Kyren Wilsonnak, illetve Jack Lisowskinak látszik a legjobb esélye.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés