Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Stephen Hendry nem tudja, ki győzheti le idén Ronnie O'Sullivant a világbajnokságon

Buzás Gábor

Frissítve 12/03/2024 - 12:30 GMT+1

Stephen Hendry nem látja, hogy ki lenne képes megállítani Ronnie O'Sullivant az idei snooker-világbajnokságon, míg Neil Robertson elismeri, hogy nagyon nehéz lesz legyőzni a hétszeres bajnokot, ha túljut az első két fordulón. A két sztár Hendry Cue Tips című műsorában beszélgetett a világbajnoki esélyekről.

Így ült fel a snooker trónjára Luca Brecel - videón a világbajnoki döntő utolsó lökései

A világelsőnek eddig hihetetlenül erősen alakult a szezonja: megnyerte az Egyesült Királyság bajnokságát, a Masterst, a Shanghai Masterst, a World Grand Prix-t és legutóbb a World Masters of Snookert Szaúd-Arábiában. Judd Trump, Mark Allen és Zhang Anda szintén kiváló szezont futott, de tőlük függetlenül is a hétszeres világbajnok lesz az elsőszámú favorit Sheffieldben.
Hendry, aki ugyancsak hétszeres világbajnok, nincs meggyőződve arról, hogy bárki is képes lenne legyőzni a Rakétát Sheffieldben ebben az évben. Robertsonnal beszélgettek erről.
"Ha te nem vagy a legjobb formádban, és ha Judd sem hozza a legjobbját, akkor ki fogja megállítani Ronnie-t?" - tette fel a kérdést a skót sztár, aki érthetően aggódik a téma miatt, hiszen O'Sullivan arra tör, hogy nyolcadik alkalommal üljön fel a világ trónjára, és ezzel ezt a legfontosabb rekordot is elvegye Hendrytől, melyet per pillanat holtversenyben tartanak.
Robertsonnak az ő mércéjével nézve nagyon rossz szezonja volt, de úgy érzi, hogy egyike azon kevés játékosoknak, akiket nem fog megfélemlíteni a világelső, ha összefutnak a Crucible-ben.
"Hihetetlen szezonja volt. Én viszont, azt hiszem, az a fajta karakter vagyok, aki ebben az értelemben nem félne tőle. Ugyanakkor, ha eljut a negyeddöntőig vagy az elődöntőig, akkor már borzalmasan nehéz lesz őt megállítani. Legfeljebb egy maroknyian lesznek azok, akik le tudják őt győzni a végjátékban.
Ott már minden csak rajta múlik. Azon dől majd el, hogy jó lesz-e a gondolkodásmódja. Láttuk a dokumentumfilmjében, hogy mi mindenen megy keresztül. Sok minden tényleg rajta múlik."
O'Sullivan idei teljesítménye tényleg kimagasló, de Hendry és Robertson nem felejtette el, hogy tavaly is a Rakéta tűnt a legnagyobb esélyesnek. Csakhogy aztán jött Luca Brecel és legyőzte őt a negyeddöntőben. Robertson alig hitte el O'Sullivan tavalyi vereségét:
"Tavaly majdnem biztos voltam benne, hogy övé lesz a trófea, és máig nem tudom, mi történt. Láttam persze a negyeddöntőt Lucával, és ennél rosszabbul sosem láttam őt játszani."
Hendry hozzátette: „Én kommentáltam a meccset, és nem tudtam elhinni, amit láttam. Nem is emlékszem, mikor láttam utoljára ilyen rosszul játszani Ronnie-t a Crucible-ben. Lucának jól ment a snooker, de nem volt annyira kiemelkedően jó a játéka abban az utolsó etapban."
picture

Neil Robertson

Fotó: WorldSnooker

Robertson saját esélyeit a második világbajnoki címe megszerzésére nem feltétlenül segíti az, hogy szinte biztosan át kell verekednie magát a világbajnoki selejtezőkön. Habár őt ez nemigen zavarja. Úgy gondolja, hogy ez valójában javíthatja az esélyeit arra, hogy másodszor is megnyerje a vb-t:
"Azt mondtam néhány évvel ezelőtt, hogy majdnem szívesebben lennék selejtezős játékos, mint főtáblás. A nyomás ilyenkor ugyanis a kiemeltekre nehezedik. Nem hiszem, hogy bárki is örülne annak, ha engem kapna az első fordulóban."
A világbajnokság főtáblás mérkőzései április 20-án kezdődnek, és egészen május 6-ig tartanak. A selejtezők április 8-án indulnak, többek között olyan nagyszerű játékosokkal, mint Marco Fu, Jimmy White és Révész Bulcsú. És jó eséllyel Robertson, valamint olyan nevek is selejtezőre kényszerülnek, mint Stuart Bingham, Stephen Maguire, David Gilbert, vagy éppen a tavalyi elődöntős Si Jiahui.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés