Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Átok" - ezt írták az olasz lapok a BL-döntő után

Eurosport
Eurosport

Publikálva 04/06/2017 - 14:44 GMT+2

Átok, összeomlás és komoly csalódottság. Így értékeltek az olasz sportújságok.

Fotó: Eurosport

Kiváló első félidő, érthetetlenül gyenge második, egy csodálatos Mandzukic gól, majd a teljes összeomlás. Három éven belül a második döntőjét is elveszítette a Juventus, amely egy meccsen több gólt kapott, mint az egész BL idényben összesen.
Olasz központú lapszemle, a szombat esti Real Madrid-Juventus döntő után.

LA GAZZETTA DELLO SPORT ("Átok!")

A csalódott Buffon és Chiellini fotója középen, mellettük kicsiben a kupával mosolygó Cristiano Ronaldo, felette pedig a hatalmas felirat: "Maledizione!" vagyis "Átok". Hetedik nemzetközi kupadöntőjét bukta el tegnap este a Juventus, a BL-ben három éven belül a másodikat. A Gazzetta a meccsről szóló beszámolójának a CRudele (azaz "kegyetlen") címet adta, jól láthatóan kiemelve a szó első két betűjét. Az osztályzatokat tekintve Pjanic, a csodálatos gólt szerző Mandzukic és Alex Sandro került a jobbak közé, a Bonucci-Barzagli-Khedira hármas viszont a kifejezetten gyenge, 4.5-es értékeléssel zárt.
A Gazzetta ezt írta Allegriről: "Talán egyszer majd elárulja, hogy mi történt a csapattal a szünetben. Mert rájuk sem lehetett ismerni a második félidőben. Teljesen lefagytak. Se futás, se kreatvitás." 
picture

prima_pagina_grande

Fotó: Eurosport

TUTTOSPORT ("Az igazi Juve ez...")

Érdekes címlap a torinói sportújságnál, mintha tegnap este le sem játszották volna a BL-döntőt. Egy hatalmas "Az igazi Juve ez..." felirat az első oldalon, illetve a sorozatban harmadszor kupagyőztes, és zsinórban hatodszor bajnok csapat fotója, jó nagyban. Egy oldallal beljebb persze szóba jött a 4-1-re elvesztett mérkőzés, méghozzá olyan címek kíséretében, mint a "szavakkal nem lehet kupát nyerni" vagy "egy félidő és a Juve szépen eltűnt."
A Tuttosport szerint a legjobb Juve játékos egyértelműen Dani Alves és Mandzukic volt, a Dybala-Higuain kettőssel azonban ők sem voltak megelégedve. "Gyenge napja volt, nem nagyon érezte a többieket, így nem jöttek a nagy passzai sem" - írták az ötös osztályzattal zéró Dybaláról, míg Higuaínt csak a Mandzukicnak adott szép gólpasszáért tudták dicsérni.
picture

tuttosport-2017-06-04-59333a0be50c6 (1)

Fotó: Eurosport

CORRIERE DELLO SPORT ("Micsoda összeomlás!)

"A lehető legcsúnyábban fejezte be a menetelését a Juventus" - írta már az első oldalán a Corriere dello Sport. A romai újság - a már három elveszített BL-döntővel álló - Gigi Buffont idézte, aki elmondta, hogy komoly csalódottságot érez a vereség miatt. "De belül még is azt gondolom, mindent megpróbáltunk. A második félidőben teljes mértékben kijött a Real fölénye. Jogosan nyertek, de akkor is van bennem egy kis hiányérzet és szomorúság" - nyilatkozta a Juve kapusa.
A CdS természetesen Massimiliano Allegrit is megszólaltatta, aki egyértelműen kijelentette: a következő idényre is marad. Mert szeretne harmadszor is BL döntőt játszani a Juventus szakvezetőjeként.
picture

corriere_dello_sport-2017-06-04-59333ebb6b3fe

Fotó: Eurosport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés