Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Dani Alves távozik, és elnézést kért a Juve-szurkolóktól

Eurosport
Eurosport

Publikálva 28/06/2017 - 11:20 GMT+2

A brazil hátvéd valószínűleg Manchesterben folytatja pályafutását.

Fotó: Eurosport

Dani Alves a saját Instagram-oldalára feltöltött posztban intett búcsút a Juventusnak, melyben bocsánatot is kért a rajongóktól "amennyiben megbántotta volna őket" viselkedésével. A brazil védő vélhetően a Manchester Citynél folytatja pályafutását, ahol egyik kedvenc edzőjével, Pep Guardiolával dolgozhat együtt.

Tavasszal még úgy tűnt, hogy Dani Alves és a Juventus "házassága" igazi sikertörténet lesz: azok után, hogy Allegri megtalálta a brazil játékos helyét a csapatban, valósággal szárnyalt a Juventus, zsinórban hatodjára megnyerték az olasz bajnokságot, egymás után harmadjára az olasz kupát, és egy év kihagyás után a Bajnokok Ligája döntőjében is feltűnt a torinói csapat, ahol végül nagy pofonba szaladtak bele a Real Madrid ellen.
Ronda szakítás lesz a bunkó brazil torinói kalandjából | HosszabbításAz első komolyabb átigazolását (Sevilla-Barca) könnyek, a másodikat (Barca-Juve) sértett zsörtölődés, a vélhetően utolsót (Juve-ManCity?) pedig bárdolatlan bunkóság kíséri az elmúlt évtized egyik legjobb jobbhátvédje, Dani Alves részéről. Talán már kevesen emlékeznek rá, hogy zokogott a brazil jobbhátvéd, amikor elhagyta a Sevillát a Barca kedvéért, arra viszont biztosan sokkal többen, ahogy búcsút intett a Barcelonának.
A Juventus menetelésében óriási szerepe volt Dani Alvesnek, aki - különösen a Bajnokok Ligájában - sorban adta a gólpasszokat és lőtte a gólokat. A BL-döntőt követően azonban több megosztó kijelentése is akadt, például elmondta, hogy Paulo Dybalának el kellene hagynia a csapatot, ha szeretné kihozni a karrierjéből a maximumot. Később pedig Instagram-oldalára a 2015-ös BL-döntőn viselt cipőjéről készült fotót töltötte fel, amit a Barcelona játékosaként viselt a Juventus elleni döntőben. Ezek után biztosnak tűnt, hogy a brazil játékos egy év után elhagyja a torinói csapatot.
Egybehangzó sajtóinformációk szerint Alves a Manchester Cityhez szerződik, ahol újra kedvenc edzőjével, Pep Guardiolával dolgozhat együtt. Az angol sajtó szerint még a Chelsea ajánlatát is visszadobta, pedig a londoni klub jóval magasabb fizetéssel csábította, mint amit Manchesterben (kb. évi 4 millió font) keresni fog. A brazil játékos Instagram-oldalán megerősítette távozásának tényét, és még elnézést is kért a Juventus szurkolóitól.
46.1k Likes, 730 Comments - DanialvesD2 My Twitter (@danialves23) on Instagram: "Me gustaría agradecer a todos los TIFOSI DE LA JUVENTUS por el año vivido, A LOS COMPAÑEROS POR..."
"Szeretnék köszönetet mondani a Juventus-szurkolóknak az elmúlt szezonért, a csapattársaimnak, akik profihoz méltóan fogadtak, és a klubnak a közösen elért győzelmekért és döntőkért. A klub és a rajongói iránt mutatott tisztelet mindig is fontos volt számomra, a szenvedélyemmel és minden igyekezetemmel azon voltam, hogy még jobb legyen ez a nagyszerű csapat."
"Szeretnék elnézést kérni a Juventus szurkolóitól, ha néha úgy gondolták, hogy olyat tettem, amivel bántani próbáltam őket. Ez soha nem állt szándékomban, egyszerűen nagyon spontán módon élek, amit kevés ember ért meg. Úgy tűnik, nem vagyok tökéletes, de a szívem tiszta."
"A mai nappal a köztük lévő kapcsolat véget ér, de mindazokat magammal viszem, akik szeretettel és igaz szívvel nagyszerű klubbá teszik a Juvét. Mindenki tudja, hogy mindig kimondom azt, amit gondolok vagy érzek. Ezért szeretnék köszönetet mondani Marotta úrnak, aki lehetőséget adott nekem. Egy igazi profi, aki úgy szereti a munkáját, mint kevés más ember."
Dani Alves 2016 nyarán ingyen csatlakozott a Juventushoz, azt követően, hogy nem hosszabbították meg szerződését a Barcelonánál. A brazil védő 33 meccsen lépett pályára a klub színeiben, ezalatt 6 gólt szerzett és 7 gólpasszt osztott ki.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés