Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

De Bruyne szerint manchesteri csapattársa, Foden esetében a határ a csillagos ég

Takács Márton

Publikálva 28/12/2022 - 18:10 GMT+1

Kevin De Bruyne azt állította, hogy Manchester City-s csapattársa, Phil Foden az egyik legnagyobb tehetség, akivel valaha együtt játszott. A 22 esztendős játékos már négy Premier League-győzelemnél jár, és ebben a szezonban 14 bajnoki mérkőzésen hét gólt szerzett.

Úgy tűnik, marad az angolok bátor Sir Robinja a szövetségi kapitány

Kevin De Bruyne az egekig magasztalta klubtársát, Phil Fodent.
Ha napjaink egyik legkiválóbb középpályása azt mondja valakiről, hogy az illető bármire képes lehet, annál aligha van feljebb.
A Manchester City középpályása, Kevin De Bruyne szerint nincsenek határok abban, amit az angol válogatott középpályás, Phil Foden elérhet.
Foden 22 éves korára már négyszeres angol bajnoknak mondhatja magát. De Bruyne, aki egy csalódást keltő világbajnoki szereplést követően a Ligakupában a Liverpool ellen jó teljesítményt nyújtott a ManCity-ben, úgy véli, hogy Foden fejlődésében nincs plafon.
"Ő még mindig az a fiatal fiú, aki egyszerűen csak szeret focizni" - mondta De Bruyne a Manchester City honlapjának. "Minden alkalommal, amikor egy labdát látunk gurulni körülötte, ő fut felé. Néha más játékosoknál ez másképp van, de ő talán az egyik legnagyobb tehetség, akivel játszottam, és a plafonja nagyon magasan lehet."
Foden gólt is szerzett a katari világbajnokságon Gareth Southgate angol válogatottjában, de a csapatnak így is a franciák elleni negyeddöntő jelentette a végállomást.
A középpályás az elmúlt néhány szezonban az angol válogatottban is biztos csapattagnak számított, miután hazai pályán bizonyított, de a Közel-Keleten csak egyszer kapott helyet a kezdőcsapatban, háromszor pedig csereként vetették be.
picture

Ez milyen szép!

Fotó: AFP

De Bruyne azonban úgy véli, Fodenben megvan az a kis varázslat, amivel nem minden játékos rendelkezik, és bármi lehet belőle a következő évtizedben.
"Már négy Premier League-győzelmet szerzett, és még csak 22 éves. Jól megy neki. Játékosként nagyon okos. Ő egyike azoknak a srácoknak, akikben megvan a varázslat, sokféle dolgot tud csinálni.
Elérhet bármit, amit csak akar. Ebben a korban már annyi mindent elért, mert egy olyan csapatban játszik, mint a miénk, amelynek állandóan nyernie kell.
Versenyben van és a legtöbb meccsen játszik. Ha akarja, a következő 15 évben is ezt teheti, és akkor az lehet belőle, amit csak akar."
picture

Foden és De Bruyne

Fotó: AFP

A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola még 2019-ben nyilatkozta, hogy Phil Foden a legtehetségesebb játékos, akit valaha látott. Ezt a kijelentést úgy tette, hogy Lionel Messi, Andrés Iniesta, Xavi és Arjen Robben edzője is volt korábban.
Gyakorlatilag hozzá csatlakozott most Kevin De Bruyne.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés