Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

De Bruyne Kanada ellen azzal szembesült, hogy a belga válogatott nem olyan, mint a Manchester City

Takács Márton

Frissítve 25/11/2022 - 19:34 GMT+1

A belga labdarúgó-válogatott agya, Kevin De Bruyne elégedetlenül nyilatkozott csapata Kanada ellen nyújtott vb-teljesítményéről már közvetlenül a meccs után, aztán pénteken is, amikor arról beszélt, hogy frusztráló számára az alkalmazkodás a nemzeti csapat játékához és csapattársaihoz.

Kevin De Bruyne szinte elnézést kért, amiért ő lett a Kanadával vívott vb-meccs legjobbja

Fotó: AFP

Kevin De Bruyne a tökéletességre törekszik a belga válogatottban is, de ott nehezebb dolga van, mint klubcsapatában.
Nem játszhatunk úgy, mint a Manchester City!
Kevin De Bruyne már másodszor nyilatkozott önkritikusan a katari foci-vb kezdete óta, pedig még csak egy mérkőzésen van túl Belgium.
A Manchester City zseniális irányítója nyilván a belga válogatottbeli csapattársaira célzott fentebb, de egyúttal azt is elismerte, hogy meg kell őriznie a hidegvérét, mert pontosan ő tudhatja a legjobban, hogy a világbajnokságon nem focizik mellette annyi olyan szintű klasszis, mint angol klubcsapatában.
A 31 éves támadó középpályás ahhoz szokhatott hozzá, hogy Premier League-címvédő együttese fölényben játszik legtöbb riválisával szemben, esetleg át is gázolnak rajtuk az angol bajnokságban. Nos, a belga válogatottban nem ez a helyzet, ráadásul az aranygenerációnak nevezett válogatottnak egyre kevesebb ideje és lehetősége van ebben az összetételében, hogy valami maradandót alkosson.
A goal.com azt írja cikkében, hogy De Bruyne-nek sajnálatos szokása lett, hogy szidja a csapattársait, amiért látszólag elmaradnak a nagy elvárásoktól.
picture

De Bruyne elégedetlenül nyilatkozott a belgák első vb-meccséről

Fotó: AFP

De Bruyne azt mondta, hogy más gondolkodásmódot kell magával vinnie a belga válogatottba:
"A nemzeti csapatban alkalmazkodni kell a körülöttünk lévő játékosokhoz. Hogy ez néha frusztrál engem? Igen, de ezt kevésbé kellene megmutatnom, bár ez az a tökéletesség, amire törekszem."
A kamera rajtakapta őt, amint csapattársával, Toby Alderweirelddel vitatkozott Belgium Kanada elleni, nem valami megérdemelt 1-0-s győzelme során a világbajnokság első körében. De Bruyne hozzátette a szenvedélyes hozzáállásáról:
"Tudom, hogy a reakcióim nem mindig jók. Én is keresem a pillanatokat utána, hogy megtaláljam a békét, de az emberek tudják, hogy ez az én módszerem, hogy segítsek a csapatnak jobban játszani és többet kihozni a meccsből. De természetesen nekem is meg kell tanulnom, hogy jobban reagáljak. Néha elöntenek az érzelmek, de ez is a játék része."
picture

De Bruyne-t többek között Thierry Henry vigasztalja

Fotó: AFP

De Bruyne-t választották a Kanada elleni meccs legjobbjának, de a belga nem értette, miért.
"Nem hiszem, hogy jó meccset játszottam, nem tudom, miért kaptam meg a trófeát. Talán a nevem miatt" - mondta szimpatikusan a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a The Athletic cikke szerint.
33 passzából mindössze 23 volt pontos (70 százalékos mutató), és két lövéséből csak egy találta el a kaput. A kevéssé színvonalas meccsen azonban négy lehetőséget is kialakított, hárommal többet, mint bármelyik csapattársa.
Belgium vasárnap Marokkó ellen lép ismét pályára, míg a City következő mérkőzése a katari vb-döntő másnapján (!), december 22-én a Liverpool ellen lesz a Ligakupában.

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés