Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Real Madrid legendás hátvédje nem aprózza el, egykori klubja helyében Haalandot és Mbappét is

Eurosport
Eurosport

Publikálva 25/03/2021 - 17:35 GMT+1

Fernando Hiero nem lát okot arra, hogy a Real miért ne tudná megszerezni mindkét támadót.

Fotó: Eurosport

A Real Madrid legendás hátvédje, Fernando Hierro szerint korábbi klubjának Erling Haalandot és Kylian Mbappét is szerződtetnie kéne a nyáron. 

Haaland került később a madridi átigazolási radar figyelmébe, miután a Borussia Dortmundban mutatott játéka nyilván felkeltette az elöl szinte csakis Karim Benzemában bízó királyiak figyelmét is. Vele ellentétben a Paris Saint-Germain csatára, Mbappé már régóta potenciális célpontként szerepel a spanyolok listáján. 
Olvashattunk már arról, hogy a Real az év későbbi szakaszában megpróbálja majd megszerezni egyiküket, mivel Zinedine Zidane igyekszik megerősíteni a támadósort, de Hierro nem lát okot arra, hogy régi klubja miért ne tudná mindkét játékost begyűjteni. Hierro több mint 500 mérkőzést játszott a Real Madridban, öt La Liga-címet és három Bajnokok Ligája-elsőséget ért el az egyesület színeiben.
"Ha a Real Madrid helyében lennék, megszerezném Haaland és Mbappé aláírását is." - nyilatkozta Hierro, aki 1989 és 2003 között volt a madridiak játékosa.
Haaland és Mbappé is klasszis, de nem lenne jó egy újabb kétszemélyes korszakmeghatározás | EurosportFotó: https://alwaysfutbol.com/ Az utóbbi hónapokban az a narratíva uralja a nemzetközi labdarúgást, hogy Kylian Mbappé és Erling Haaland lehet a következő évtized két legjobb futballistája. De szükség van-e egyáltalán arra, hogy két klasszis párhuzamos pályafutására szűkítsük le az előttünk álló időszakot a fociban? Ők lesznek a Messi-Ronaldo vetélkedés új kiadásai?
Haaland 2020 januárjában a Red Bull Salzburgból költözött Dortmundba 20 millió euróért (17 millió font / 24 millió dollár), de az értéke azóta az egekbe szökött. A 20 éves játékos 49 gólt szerzett első 49 dortmundi meccsén, és a legfrissebb jelentések szerint 80 millió eurót (69 millió fontot / 95 millió dollárt) is meghaladó értéket képvisel.
Mbappé jelenleg a történelem második legdrágább játékosa, akit a PSG 2017-ben 145 millió eurós (171 millió dollár / 125 millió dollár) üzlet során vitt el Monacóból, 35 millió eurós (30 millió font / 41 millió dollár) járulékos költséggel.
Ahogy Haaland értéke a Westfalenstadionban nőtt meg, úgy Mbappé is a Parc des Princes-ben lett még drágább, mivel három egymást követő Ligue 1-cím megszerzéséhez és a Bajnokok Ligája-döntőbe jutáshoz segítette a párizsiakat, miközben nemzetközi szinten világbajnok lett 2018-ban a francia válogatott erősségeként. 
Ha a Real Madrid valóban úgy dönt, hogy megpróbálja nyélbe ütni ezt a kettős transzfert, amikor az átigazolási piac újra megnyílik, akkor szinte biztosan több mint 300 millió eurót (259 millió font / 355 millió dollár) kell letennie az asztalra ahhoz, hogy Haalandot és Mbappét elhozzák jelenlegi klubjaiktól. 
Teljes átalakulás jöhet a Real Madrid védelmében | EurosportKomoly változásokat hozhat a nyár a Real Madridnál, amely akár a teljes védelmet is érintheti. Bár a klub régóta tárgyalásokat folytat Sergio Ramos új szerződéséről, nem biztos, hogy képes vagy hajlandó teljesíteni a csapatkapitány fizetési igényeit. Közben a másik belső védő, Raphael Varane sem biztos, hogy a spanyol fővárosban folytatja a pályafutását.
A Real egyike lehet azon kevés egyesületeknek Európában, amelyek 2021-ben képesek nagy pénzügyleteket kötni a koronavírus válság közepette is. A spanyol bajnoki címvédőnél úgy döntöttek tavaly, hogy nem költenek pénzt a nyári átigazolási időszakban a világjárvány okozta pénzügyi bizonytalanság miatt, ezért rendelkezhetnek forrásokkal az idei idény végén, amelyet új játékosokra fordíthatnak. 
Valószínűleg azonban nem ők lesznek az egyetlen érdeklődők a hálójukat Haalandra és Mbappé kivetők piacán, és nem világos az sem, hogy Zidane pontosan hogyan tudná mindkét játékost beilleszteni a kezdőcsapatába.
Sok múlhat azon is, hogy Eden Hazard képes-e legyőzni súlyproblémáit és fizikális gondjait, hogy segítse Karim Benzemát a pálya támadó harmadában.
Hierro hozzátette: "Hazard nagyszerű játékosnak tűnik, a világ 10 legjobbja közé tartozik. Talán a gyógyulása során jó lenne beszélni vele erről a helyzetről."
Alakulóban a nyár legnagyobb sztorija: Ronaldo visszatérne Madridba? | EurosportA portugál klasszis a fizetése miatt lassan inkább teher a Juventus számára, így megnyílhat az út, hogy 2018 után visszatérjen a spanyol fővárosba. Egyszer minden jó dolog véget ér, de ez nem jelenti, hogy sose kezdődhetne újra.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés