Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kutyabarát stadion gondolatával kacérkodik a spanyol élvonal újonca

Eurosport Magyarország

Publikálva 25/06/2022 - 17:50 GMT+2

A spanyol élvonalba visszatérő Girona vezetősége vizsgálatot indított, megoldható-e, hogy kutyabarát részeket alakítsanak ki a stadionban. A katalán klub nemrég egy állateledelt forgalmazó céggel kötött megállapodást, és egy fontos társadalmi üzenetet is közvetíteni szeretnének a gesztuson keresztül.

Rendőrkutya szalad a pályára egy brazíliai labdarúgó-mérkőzésen.

Fotó: AFP

Egy új szponzor nyithatja meg az utat a kutyás szurkolók előtt.
  • Hogy hívják a focista kutyát?
  • Labdarúgó eb.
A spanyol élvonalba frissen feljutott Girona érdekes koncepcióval állt elő: szeretnék ugyanis, ha a stadionjuk a jövőben kutyabarát hely lenne, ezért elkezdték megvizsgálni, megvalósítható-e az elképzelés.
Az ügy hátterében részben egy szponzori megállapodás áll, a Girona ugyanis nemrég szerződést kötött az állateledelek forgalmazásával foglalkozó Gosbi nevű céggel. Nacho Mas-Baga vezérigazgatónak innen villant be az ötlet, hogy lehetnének a világ legelső állatbarát klubja.
Mindez sok szempontból nem egyszerű feladat. Nyilvánvalóan akadnak rendezéssel kapcsolatos nehézségek is, a labda látványára izgalomba jövő állatokat nehéz lesz a lelátón tartani, másrészről pedig meglehetősen szigorú szabályok vonatkoznak a futballstadionokra.
„Van egy sor állami szabályozás arra vonatkozóan, hogyan lehet belépni egy stadionba” – mondta Mas-Baga. „Azonban tanulmányozni kezdtük, lehetséges-e, hogy a stadion egyes részei kutyás helyek legyenek. Vagyis olyan hely, amely mindenkié lehet, elvégre a stadion a családok tere.”
A vezérigazgató azt is leszögezte: szó sincs arról, hogy pusztán a marketing vezérelné őket. „Ezáltal egy olyan üzenetet közvetíthetünk, amely segíthet a társadalomban tudatosítani az állatok tiszteletét. Ez a szponzori megállapodás túlmutat azon, hogy felkerül a logó a Girona mezére.”
Az előző idényt a Girona a spanyol másodosztály 6. helyén zárta, a rájátszásban viszont nagyot ment a csapat, és kiharcolta az élvonalba való feljutást.
Forrás: Goal
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés