Egy új szponzor nyithatja meg az utat a kutyás szurkolók előtt.
  • Hogy hívják a focista kutyát?
  • Labdarúgó eb.
A spanyol élvonalba frissen feljutott Girona érdekes koncepcióval állt elő: szeretnék ugyanis, ha a stadionjuk a jövőben kutyabarát hely lenne, ezért elkezdték megvizsgálni, megvalósítható-e az elképzelés.
Labdarúgás
Hódít a sejk: újabb klubot hálózott be a Manchester City kőgazdag tulajdonosa
07/07/2022 12:24
Az ügy hátterében részben egy szponzori megállapodás áll, a Girona ugyanis nemrég szerződést kötött az állateledelek forgalmazásával foglalkozó Gosbi nevű céggel. Nacho Mas-Baga vezérigazgatónak innen villant be az ötlet, hogy lehetnének a világ legelső állatbarát klubja.
Mindez sok szempontból nem egyszerű feladat. Nyilvánvalóan akadnak rendezéssel kapcsolatos nehézségek is, a labda látványára izgalomba jövő állatokat nehéz lesz a lelátón tartani, másrészről pedig meglehetősen szigorú szabályok vonatkoznak a futballstadionokra.
„Van egy sor állami szabályozás arra vonatkozóan, hogyan lehet belépni egy stadionba” – mondta Mas-Baga. „Azonban tanulmányozni kezdtük, lehetséges-e, hogy a stadion egyes részei kutyás helyek legyenek. Vagyis olyan hely, amely mindenkié lehet, elvégre a stadion a családok tere.”
A vezérigazgató azt is leszögezte: szó sincs arról, hogy pusztán a marketing vezérelné őket. „Ezáltal egy olyan üzenetet közvetíthetünk, amely segíthet a társadalomban tudatosítani az állatok tiszteletét. Ez a szponzori megállapodás túlmutat azon, hogy felkerül a logó a Girona mezére.”
Az előző idényt a Girona a spanyol másodosztály 6. helyén zárta, a rájátszásban viszont nagyot ment a csapat, és kiharcolta az élvonalba való feljutást.
Forrás: Goal
La Liga Santander
Az első dominók már ledőltek, a Barcelona számára azonban most kezdődik a nyár nehezebb része
06/07/2022 16:13
La Liga Santander
Kinyitotta a pénztárcát a Real Madrid, 100 millió eurós tehetséggel erősíti a középpályát
11/06/2022 12:27