Alakul az új középpálya a Real Madridban.
Már napokkal ezelőtt kész tényként kezelték a sajtóban, hogy Aurelién Tchouaméni a Real Madrid futballistája lesz. A kilencszeres francia válogatott középpályás iránt a Liverpool és a Paris Saint-Germain is komolyan érdeklődött, ám a játékos végül a madridiak ajánlatát fogadta el.
Szombaton a hivatalos bejelentés is megérkezett, kedden pedig a kötelező orvosi vizsgálatok után a bemutatására is sort kerítenek. A futballista hat évre szóló szerződést köt a Real Madriddal.
Labdarúgás
Klasszis játékosok helyett robotok – Ez lenne a jövő?
13/10/2021 12:35
Tchouaméniért alaposan a zsebébe kellett nyúlnia a Real Madridnak, a középpályás vételára ugyanis a 100 millió eurót is elérheti. 80 millió garantáltan üti a Monaco markát, bizonyos (egyelőre ismeretlen) feltételek teljesülésével pedig további 20 millió eurót kaphat a klub.
Ezzel ismét remek üzletet kötött a Monaco, amely 2020 januárjában 16 millió euróért szerezte meg a sokoldalú középpályást. 2017 óta egyébként ő a 8. olyan játékosa a Monacónak, akit legalább 40 millió euróért sikerült értékesíteni. A rekorder a mai napig Kylian Mbappé, aki 180 millióért igazolt a PSG-hez.
Tchouaméni a védelem előtt és egy sorral feljebb is bevethető, de leginkább Casemiro utódjaként lehet elképzelni hosszabb távon. Az egyelőre inkább kiegészítő emberként számon tartott Eduardo Camavingával pedig hosszú ideig meghatározó játékosok lehetnek a Real középpályáján.
Korábban a madridiak egy igazolást jelentettek be: Antonio Rüdiger szabadon igazolható játékosként írt alá a Realhoz, miután a Chelsea-vel kötött szerződése a nyáron lejárt.
UEFA Szuperkupa
Trófeával kezdte az évet a Real Madrid
10/08/2022 21:05
DFL-Supercup
A Real Madrid utolérheti a Milant és a Barcelonát az örökrangsor élén
09/08/2022 10:39