Hétvégén a Real Madrid a Wanda Metropolitano stadionba látogat, a fogadtatás azonban aligha lesz barátságos.
A találkozónak a Real Madrid szempontjából – szigorúan a bajnokság szempontjából – már nincs tétje, hiszen a hétvégén bebiztosította története 35. bajnoki címét. De természetesen jól tudjuk, hogy városi derbi esetén nem létezik tét nélküli összecsapás, főleg, hogy a Bajnokok Ligája-indulásért küzdő Atlético Madrid esetében nem csak a presztízs forog kockán.
Azzal, hogy a Real épp az Atléti elleni mérkőzés előtt nyerte meg a bajnokságot, érdekes helyzet állt elő, hiszen ilyenkor sok helyen szokás díszsorfallal köszönteni a győztes csapatot. Így van ez Spanyolországban is, azonban a hétvégi mérkőzésen elmaradhat a gesztus, az Atlético Madrid játékosai ugyanis nem terveznek ünnepélyes bevonulót.
Labdarúgás
100 milliós játékosok, akikkel nagyon csúnyán mellényúltak a sztárklubok
27/06/2022 17:07
Díszsorfal a Real Madridnak? Gratulálunk nekik, de tisztelnünk kell a saját szurkolóinkat
mondta az Atléti védője, José Giménez.
Hasonló állásponton van a csapatkapitány Jan Oblak is, aki azt is hozzátette: erről a klubnak kell döntenie. „Csapatkapitányként egyike vagyok azon játékosoknak, akik nem szeretnek díszsorfalat adni vagy kapni. A klub fog erről dönteni, mi pedig azt csináljuk, amit tennünk kell” – fogalmazott a szlovén kapus.
A Marca szerint már csak azért nem valószínű, hogy a klub a díszsorfal mellett döntene, mert a szurkolóik nehezen békülnének meg azzal, ha a kedvenceik a gyűlölt rivális előtt tisztelegnének. Az Atléticóra egyébként is kemény szezonhajrá vár, hétvégi vereségével ugyanis négy pontra csökkent az előnye a Real Betisszel szemben, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.
UEFA Bajnokok Ligája
„Ez szégyenletes” - komoly indulatokat váltott ki a BL-döntő botránya kapcsán írt jelentés
16/06/2022 16:23
La Liga Santander
Kinyitotta a pénztárcát a Real Madrid, 100 millió eurós tehetséggel erősíti a középpályát
11/06/2022 12:27