Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Atlético Madrid nem fog díszsorfalat állni a bajnok Real Madridnak

Németh Dániel

Publikálva 02/05/2022 - 19:09 GMT+2

Bár az a szokás, hogy a bajnokot díszsorfallal köszönti az ellenfél, a Real Madrid-Atlético Madrid mérkőzésen aligha látunk ilyen jeleneteket. Az ok érthető: a szurkolók nem néznék jó szemmel, ha a kedvenceik a saját pályájukon gyakorolnának ekkora gesztust az egyik leggyűlöltebb riválisnak.

Diego Simeone

Fotó: Getty Images

Hétvégén a Real Madrid a Wanda Metropolitano stadionba látogat, a fogadtatás azonban aligha lesz barátságos.
A találkozónak a Real Madrid szempontjából – szigorúan a bajnokság szempontjából – már nincs tétje, hiszen a hétvégén bebiztosította története 35. bajnoki címét. De természetesen jól tudjuk, hogy városi derbi esetén nem létezik tét nélküli összecsapás, főleg, hogy a Bajnokok Ligája-indulásért küzdő Atlético Madrid esetében nem csak a presztízs forog kockán.
Azzal, hogy a Real épp az Atléti elleni mérkőzés előtt nyerte meg a bajnokságot, érdekes helyzet állt elő, hiszen ilyenkor sok helyen szokás díszsorfallal köszönteni a győztes csapatot. Így van ez Spanyolországban is, azonban a hétvégi mérkőzésen elmaradhat a gesztus, az Atlético Madrid játékosai ugyanis nem terveznek ünnepélyes bevonulót.
Díszsorfal a Real Madridnak? Gratulálunk nekik, de tisztelnünk kell a saját szurkolóinkat
mondta az Atléti védője, José Giménez.
Hasonló állásponton van a csapatkapitány Jan Oblak is, aki azt is hozzátette: erről a klubnak kell döntenie. „Csapatkapitányként egyike vagyok azon játékosoknak, akik nem szeretnek díszsorfalat adni vagy kapni. A klub fog erről dönteni, mi pedig azt csináljuk, amit tennünk kell” – fogalmazott a szlovén kapus.
A Marca szerint már csak azért nem valószínű, hogy a klub a díszsorfal mellett döntene, mert a szurkolóik nehezen békülnének meg azzal, ha a kedvenceik a gyűlölt rivális előtt tisztelegnének. Az Atléticóra egyébként is kemény szezonhajrá vár, hétvégi vereségével ugyanis négy pontra csökkent az előnye a Real Betisszel szemben, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés