Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Messit már aligha látjuk, de Argentína így is ütős lehet a következő világbajnokságon

Szabó Bence

Publikálva 20/12/2022 - 12:45 GMT+1

Lionel Messivel együtt vélhetően több kulcsembernek a 2022-es győzelem volt az utolsó világbajnoksága az argentin válogatottban. A címvédőt viszont négy év múlva sem kell majd félteni, az idei kezdők közül többen még jobb korban is lesznek a következő tornán, a kikopó időseket pedig tehetséges fiatalok válthatják. Megtippeltük a lehetséges kezdő tizenegyet.

A nagy hazatérés: Messiék diadalmenete Argentínában

Pótolni kell pár kulcsembert, de ez a csapat négy év múlva is ígéretes lesz.
"Lenyűgöző, hogy ez így végződött. Tudtam, hogy egyszer Isten megajándékoz ezzel, de nem tudom, miért volt olyan érzésem, hogy ez így fog történni. Ez ismét nagyon boldoggá tett"
Lionel Messi felért a csúcsra. A most már világbajnok legenda a megnyert döntő után ugyan bejelentette, hogy egyelőre nem vonul vissza a válogatottságtól, de korábban arról is beszélt, a fináléban utolsó vb-meccsét tervezi játszani. Bárhogy is alakul a folytatás, nagyon valószínűtlen, hogy az akkor 39 éves Messit látjuk majd a 2026-os, észak-amerikai tornán.
De ez nem jelenti, hogy a címvédő meg lenne lőve a későbbiekben, sőt! A győztes csapat több játékosa ugyan kiöregedőben van, helyükre viszont bőven akad akár még tehetségesebb utánpótlás is, míg jó pár idei kulcsember valójában csak a következő vb idején tapossa majd legjobb éveit.
Most megnéztük, hogyan nézhetne ki a nyitómeccsen kifutó csapat négy év múlva.
Legyen akármilyen szimpatikus vagy ellenszenves, a döntő és a torna egyik hőse a kapus Emiliano Martinez volt. A nagyszájú kapus 2026-ban is simán őrizheti majd az argentinok hálóját, hiszen a torna idején még csak 33 éves lesz, ami kapusoknál azért nem számít idősnek. Ráadásul a jelenlegi riválisai sem fiatalabbak nála, utódja pedig egyelőre nem látszik feltűnni.
picture

Emiliano Martínez ezzel a védéssel mentette meg csapatát

Fotó: Getty Images

Jobbhátvéd poszton idén ketten, Nahuel Molina és Gonzalo Montiel váltották egymást a csapatban. A hős a büntetőpárbajban értékesített utolsó tizenegyessel az utóbbi lett, de a kezdő szerepet többnyire az Atletico Madridban játszó előbbi kapta meg. Mivel Molina most 24, Montiel pedig 25 éves, ez a páros 2026-ban is simán működhet, de a karrierje azért egyelőre előbbinek ível dinamikusabban felfelé.
Nincsenek ekkora kérdések középhátvéd fronton. Nicolas Otamendivel négy év múlva már nem lehet majd számolni, de Cristian Romero és Lisandro Martinez egyaránt 24 évesek, mindketten a Premier League egyik topcsapatában játszanak jelenleg, nem nagyon látunk olyan forgatókönyvet, hogy legközelebb ne lennének a keret tagjai. Persze az alternatívák sem rosszak, az Udineseben játszó Nehuen Perez például még két évvel fiatalabb, és hosszú ideje a korosztályos válogatott csapatkapitánya.
A balhátvéd poszton ellenben idén nagy volt a bizonytalanság. Marcos Acuna és Nicolas Tagliafico váltogatták egymást, és nem azért, mert egyik jobb lett volna, mint a másik… ráadásul már idén is mindketten 30 fölött jártak, meg kell találni az utódjukat. Egyelőre nehéz megmondani, ez ki lehet majd, de a Manchester City megfigyelői nagyon szépeket mondanak a Boca Juniorsban játszó Valentin Barcoról, aki még 2026-ban is csak 21 éves lesz. Figyeljünk rá oda.
Ha van biztos pont a középpályán, akkor az Enzo Fernandezé. A Benfica játékosa a világbajnokság elején ugyan még nem volt kezdő, de ezzel a tornával a klubja után már a válogatottban is berobbant. Csak az a kérdés, hogy négy év múlva melyik őt nemsokára százmillióért leigazoló sztárklub engedi el a következő vb-re.
picture

Enzo Fernandez

Fotó: Getty Images

Az egyszerűség kedvéért egy 4-3-3-as középpálya másik két helyével számolva – tudjuk, hogy Lionel Scaloni hadrendje sokszor minden volt, csak nem ez – sok a variációs lehetőség. Papu Gomez négy év múlva már a kora miatt sem lesz opció, Leonard Paredest és Rodrigo de Pault pedig inkább hagyjuk. Az idei alapemberek közül viszont tökéletes korban lesz a most 23 éves Alexis Mac Allister, de van utánpótlás is Exequiel Palacios és a rövidesen szintén Brightonban focizó Facundo Buonanotte képben. Valamint ne feledkezzünk meg Giovanni lo Celsoról, aki az idei tornát sérülés miatt kihagyta, de korábban olyan fontos alapember volt, hogy kidőlése az első meccseken látványos zavart okozott.
Na és mi a helyzet elöl? Messi kaliberű játékost találni nyilván lehetetlen lesz, de az argentinok szerencséjére fiatal és ígéretes támadókkal mindig el vannak eresztve. Angel Di Mariát válthatja az idei keretben is helyet kapó Thiago Almada (21) de a laziós Luka Romero (18) és az Interes Valentin Carboni (17) is ígéretesek, és egyikük sem lesz több 25-nél a következő vb-n. A balszélre a legerősebb tippünk a Manchester Unitedben szárnyait bontogató Alejandro Garnacho, de ott is vannak opciók.
A csatárposzton sokat keresgélni sem kell. Julian Alvarez, hasonlóan Fernandezhez az idei torna alatt verekedte be magát a kezdőbe, és 22 évesen minden esélye megvan, hogy ezt négy év múlva is megtartsa. Az egyetlen kérdőjel vele kapcsolatban, hogy ki tud-e addig törni Erling Haaland árnyékából a Manchester Citynél, vagy ezt máshol kell megtennie. Viszont még ha a legrosszabb forgatókönyv is valósulna meg esetében, a válogatottnak ott lesz Lautaro Martinez, a 2026-ban még mindig csak 29 éves csatárnak pedig még egyszer aligha lesz olyan rossz vb-je, mint idén.
Forrás: Goal
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés