Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Messi a csúcson hagyná abba, a horvátok nekimentek a bírónak

Szabó Bence

Frissítve 14/12/2022 - 17:00 GMT+1

Lionel Messi a horvátok elleni győztes elődöntő után arról beszélt, hogy a finálé lesz az utolsó vb-meccse, ahol mindent megtesznek majd a győzelemért. A horvátok szövetségi kapitánya viszont azt mondta, a válogatott aranygenerációja a 2024-es Eb-ig még együtt maradhat. Zlatko Dalic emellett kiemelte Messi klasszisát, de a játékvezetőt ő és Luka Modric is kritizálta a megadott tizenegyes miatt.

CNN Show: Qatar 2022 Argentína 3-0-ra verte Horvátországot és bejutott a döntőbe

A csúcson kell abbahagyni.

Az Argentína-Horvátország világbajnoki elődöntő után most minden Lionel Messiről szól. A klasszis támadó gólt lőtt és gólpasszt adott a meccsen, 2014 után pedig ismét lehetőséget kap arra, hogy vb-döntőn vezesse ki a csapatát.
Az álomszerű az lenne, ha a 35 éves játékos végre felemelhetné a trófeát, de bárhogy is alakul a finálé, Messit többet nem látjuk világbajnoki meccsen.
A klasszis legalábbis erről beszélt a horvátok legyőzése után.
Nagyon boldog vagyok, hogy az utam a világbajnokságon a döntőben ér véget, hogy az utolsó meccsem a döntő lesz. Ez így nagyon örömteli.
Messi elmondta, hogy nagyon távolinak érzi a négy év múlva következő világbajnokságot, és nem hiszi, hogy ott pályára lépne. Azt viszont megígérte, hogy a döntőben mindent megtesznek majd a győzelemért.
„Ahogy eddig is, most is mindent megteszünk majd, hogy ezúttal tényleg sikerüljön, tényleg megnyerjük. Remélem, az emberek Argentínában élvezik, ami csinálunk. Tudniuk kell, hogy tényleg mindent beleadunk.”
picture

Messi esulta per il passaggio del turno dopo Argentina-Croazia - Mondiali 2022

Fotó: Getty Images

Nem Messi volt az egyetlen játékos a keddi elődöntőben, akinek a válogatottól való visszavonulása felmerült a meccset követően. Luka Modric még a támadónál is idősebb két évvel, így hasonlóan a jelenlegi horvát csapat magjához, alighanem a bronzmeccs lesz az utolsó vb-találkozója. Zlatko Dalic szövetségi kapitány szerint viszont a válogatottságtól még nem búcsúzik.
Ennek a generációnak talán ez az utolsó vb-je, többen elértek egy kort, meglátjuk mi lesz 2026-ban. Nagyszerű csapatunk volt, ami a 2024-es Eb-n fogja befejezni a pályafutását.
Dalic a jövő mellett a mérkőzésről is beszélt. Kiemelte, hogy csapata agresszívan próbált játszani, de Messire nem volt ellenszerük.
„Ő a világ legjobb játékosa… Argentína egy nagyon jó csapat, egy ilyen játékossal pedig, mint Messi, és ezernyi szurkolóval a hátuk mögött, kihozták magukból a legjobbat. Négy középpályással játszottak, mi pedig próbáltunk agresszívek lenni, de Messi egyetlen megoldása jelentheti a különbséget, amit láttunk is a harmadik gólnál.”
A szövetségi kapitány viszont az ellenfél érdemeinek elismerése mellett azért megjegyezte, hogy az első gólhoz vezető tizenegyes szerinte „gyanús” volt.
"Harminc percig jól kontrolláltuk a meccset, az első gól pedig őszintén szólva elég gyanús volt. A játékosaim szerint előtte szögletnek kellett volna jönnie. Igazából mindkét gólt túl könnyen kaptuk, a második gól után pedig már mindegy volt.”
picture

Luka Modric en pleurs après l'élimination face à l'Argentine

Fotó: Getty Images

Azt Modric is elismerte, hogy Argentína megérdemelten jutott tovább, ő viszont már erősebb szavakkal bírálta Daniele Orsato játékvezetőt.
Nem szeretek a bírókról beszélni, de ő az egyik legrosszabb. Nincsenek róla jó emlékeim, egy katasztrófa. Szerintem nem volt tizenegyes.
„Ennek ellenére nem akarom elvenni Argentína érdemeit, de a tizenegyes kinyírt minket. Össze kell szednünk magunkat a bronzmeccsre és azt megnyerni.”
Hogy Horvátország kivel játssza majd a harmadik helyért zajló találkozót, illetve Argentína a döntőt, az a szerdai második elődöntőben derül ki. A Franciaország-Marokkó mérkőzés élő szöveges közvetítése követhető lesz az Eurosport oldalán és az applikációban!
Források: BBC; ESPN, Goal
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés