Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

2001 aranylabdása szerint a Liverpool hollandja minden idők legjobb középhátvédje

Takács Márton

Publikálva 05/05/2022 - 17:22 GMT+2

A Liverpool, a Real Madrid és a Manchester United egykori középcsatára, Michael Owen erős kijelentést tett a Villarreal-Liverpool Bajnokok Ligája-elődöntő második felvonása után. Az angol szerint a Pool holland játékosa, Virgil van Dijk a labdarúgás történetének legkiválóbb középső védője.

Virgil van Dijk nagy elismerésben részesült, bár talán korán és túlzóan

Fotó: AFP

Michael Owen úgy véli, Virgil van Dijk a valaha volt legnagyobb középső védő.
Michael Owen igen nagy dicsérettel illette a Liverpool hátvédjét, Virgil van Dijkot, és azt mondta, a holland "minden idők legjobb középső védője”.
Rio Ferdinand azt állította, hogy Van Dijk jelenleg a világ legjobb középhátvédje, mielőtt Owen még merészebb kijelentéssel reagált.
2001 aranylabdása így replikázott:
"Én tovább mennék. Szerintem ő minden idők legjobb középhátvédje. Ahogy már mondtam, Rio volt a legjobb középső védő, akivel valaha is játszottam. De Van Dijkra mint középcsatár ránézek, és arra gondolok: ’mit csinálhatnék ellene?'
Nagyobb mindenkinél, gyorsabb mindenkinél, erősebb mindenkinél, zseniálisan bánik a labdával, gólokat lő. Soha nem láttam még ilyet. Az egyetlen dolog, ami Van Dijk ellen szól jelenleg - és hangsúlyozom, jelenleg -, az eddig elnyert trófeái. Csak egy Premier League-et és egy Bajnokok Ligáját nyert.
Az olyan emberek, mint Rio és Paolo Maldini, Franco Baresi, akiket a legnagyobbaknak tartunk, mindannyian számos kupát elhódítottak. Szóval ez az egyetlen dolog, ami ellene szól.” – zárta nyilatkozatát Owen.
picture

Van Dijk itt még nem Owen szavainak, hanem az újabb BL-döntőnek örült

Fotó: AFP

Virgil van Dijk 2018 januárjában érkezett a Liverpoolhoz a Southamptontól 75 millió fontért - ez világrekordot jelentett egy védőért. Azóta megnyerte a Premier League-et, a Bajnokok Ligáját, a Ligakupát, a klubvilágbajnokságot és a Szuperkupát is az Anfielden. A holland korábban két skót Premiership-győzelmet is szerzett a Celtic-kel, 2019-ben pedig elnyerte az UEFA Európa legjobb játékosának járó díját.
Sallangmentes, sportszerű és tiszta játékával, pazar ütemérzékével, nagyszerű helyezkedési képességével valóban kiemelkedik a jelen középhátvédjei közül.
2019-ben második lett az Aranylabda-szavazáson Lionel Messi mögött, Jürgen Klopp szerint ellopták játékosától ezt a trófeát. Az Eurosport újságírói közül, háromból ketten a hollandot díjaztuk volna.
Azt azért megjegyeznénk - pláne, hogy Michael Owen kihagyta a szaknévsorból -, hogy egy bizonyos Alessandro Nesta nem négy éven át mutatott hasonló értékeket, formát és teljesítményt, hanem aktív pályafutása nagyobb részében, bő másfél évtizeden át a Lazio, a Milan és az olasz válogatott színeiben.
részben via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés