Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az a valaha látott legjobb Liverpool, amelyik 2-0-ra legyőzte a Villarrealt?

Takács Márton

Publikálva 28/04/2022 - 14:50 GMT+2

Három korábbi angol válogatott labdarúgó, jelenleg televíziós szakértő, Rio Ferdinand, Michael Owen és Peter Crouch egyöntetűen dicsérte a Liverpoolt a szerda este mutatott teljesítménye miatt. Úgy jellemezték Jürgen Klopp csapatát, mint „a legjobbat”, amelyet valaha láttak ennél a klubnál.

Igazi csapatmunka volt, amit a Liverpool bemutatott szerdán

Fotó: AFP

Rio Ferdinand, Michael Owen és Peter Crouch az egekig magasztalták a szerdán látott Liverpoolt.
Két második félidei gól az Anfielden azt jelenti, hogy a Liverpool 2-0-s előnnyel várja a Villarreal elleni jövő heti Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját. Az angol csapat lefocizta a pályáról a spanyolokat a második 45 percben, de Jürgen Klopp óva intette csapatát a túlzott elbizakodottságtól a párharc felénél.
Klopp, a Liverpool menedzsere elégedett volt csapata teljesítményével és a türelemmel, amit a Villarreal elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén mutattak a játékosai.
"Ragyogó játék volt, hogy őszinte legyek. Elhallgattattuk őket, ami azért volt fontos, mert a kontratámadásaikkal veszélyt jelentenek.” - mondta Klopp a BT Sportnak a lefújás után.
Az első félidei teljesítményre reflektálva Klopp így értékelt: "Sok jó pillanatunk volt, gólok nélkül, ez igaz, de nagyon elégedett voltam az első félidővel is.”
A második játékrész elején egy szerencsés, megpattanó lövéssel szerezte meg a vezetést a Pool, amikor a csapatkapitány, Jordan Henderson kapta meg a labdát a szélen, majd keresztlabdája csúnyán megpördült Pervis Estupinan lábán, akiről a hálóba szállt a labda.
picture

Mohamed Salah volt a Liverpool egyik legjobbja

Fotó: AFP

A meccs után a BT Sportnak nyilatkozva azzal Henderson viccelődött, hogy szerinte "egyenesen a kapuba szánta”, majd elismerte a gól fontosságát, mondván: "Kell egy kis szerencse, és az első gólnál ez meg is volt”.
Az örökmozgó balhátvéd, Andy Robertson úgy vélte, hogy miután az első félidőben nehezen tudták áttörni a Villarreal védelmi vonalát, a nyitógól létfontosságú volt: "Ezután egy kis lendületet kaptunk, hihetetlen zaj volt a pályán az első gól után.”
Elképesztő futómennyiséget tettek le az asztalra (a gyepre) a Liverpool, Robertson szerint a meccs végéig tartó futás a sikerük egyik kulcseleme.
"Ha egy ilyen meccsen nem tudunk 90 percen át futni, akkor mikor fogunk? Az intenzitásunk magas volt az elmúlt néhány meccsen. Mozgalmas volt a programunk, de élvezzük. Van még tennivalónk, de boldogok vagyunk.” – zárta mondandóját a skót.
A 2-0-s eredmény és a domináns teljesítmény miatt a Pool komoly favoritja a fináléba jutásnak.
picture

Sadio Mané szerezte a Pool második gólját

Fotó: AFP

Rio Ferdinand, Michael Owen és Peter Crouch az egekig magasztalta a Liverpoolt a szerda este mutatott teljesítménye miatt. Szerintük ez a legkiválóbb Pool, amit eddig láttak.
"A második félidőben megszerezték a vezetést, mi pedig leültünk, egymásra néztünk, és úgy gondoltuk, hogy megváltozott a tempó. Megemelték a tétet. Teljesen megfojtották a Villarrealt, pedig ez a Villarreal egy jó csapat. Unai Emery fantasztikus gárdát állított össze. Nehéz ellenük játszani, nehéz őket legyőzni, de ez a Liverpool a legjobb Liverpool-csapat, amit valaha láttam. Könyörtelenek a labda nélkül. Az az energia, az az erőfeszítés, itt ülünk, és csak ámulunk rajta.” – nyilatkozta Rio Ferdinand.
A korábbi Manchester United-, Liverpool-, Real Madrid-csatár, az aranylabdás Michael Owen egyetértett kollégájával. "Ez teljes dominancia volt a Liverpooltól. Ez a legjobb csapat, amelyet valaha vörös mezben láttam. Egyszerűen lecsap az ellenfelére. Lehetetlen megállítani ezt a hihetetlen nyomást. Hihetetlenek, hogy 90 percig bírják energiával."
picture

Thiago is szenzációsan focizott

Fotó: AFP

Egy másik korábbi liverpooli és Stoke-csatár, Peter Crouch is tele volt dicsérettel.
"Ez a legjobb Liverpool, amit valaha láttam. A Villarreal egy jól passzoló csapat. Egy másodpercet sem engedtek nekik, hogy belelendüljenek a játékba. A mai középpályások, Thiago, Fabinho, Henderson, annyi elképesztő teljesítmény, és nem lehet látni, hogy a VIllarreal visszajönne ebből.”
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés