Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Bajnokok Ligája: A visszavágón a Villarreal játékosai az életükért, az edzőjükért küzdenek majd, Klopp nem dől hátra

Eurosport Magyarország

Frissítve 28/04/2022 - 09:23 GMT+2

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője óvatosságra intette csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Villarreal elleni párharc első mérkőzésén aratott hazai győzelem után, mert - mint azt hangsúlyozta - a munkát még nem végezték el. Az angol együttes német trénere úgy vélekedett a szerdai összecsapás után, hogy a 2-0-s eredmény csalóka lehet.

Jürgen Klopp

Fotó: SID

Ez még csak a félidő, nem több, nem kevesebb.
"Még a teljes munka hátra van, eddig nem történt semmi sem. A legjobb példa erre egy olyan mérkőzés, melyen a félidőben 2-0-ra vezetsz, de azért a másodikban teljes mértékben oda kell figyelned és százszázalékban a megfelelő hozzáállással kell játszanod. A másik csapat ugyanúgy játszhat a második félidőben, mint te az elsőben, és máris oda az előny" - jelentette ki.
Jürgen Klopp figyelmeztetett arra, hogy - bár a szerdai találkozón végig nagy fölényben futballozott a Liverpool - a jövő keddi visszavágón más lehet a hangulat, az ellenfél "játékosai az életükért, az edzőjükért küzdenek majd".
Unai Emery, a spanyolok vezetőedzője elismerte: kilencven percen keresztül jobb volt a Liverpool. A tréner arról beszélt a meccset követően, el akarták kerülni, hogy végig nyomás alatt legyenek, többet szerették volna megtartani a labdát, ellentámadásokat akartak vezetni, de végül egyetlen veszélyhelyzetet sem tudtak teremteni a hazaiak kapuja előtt.
"A 2-0-s eredmény világos és megérdemelt, de még rosszabb is lehetett volna. Ugyanakkor egy más teljesítménnyel ez még esélyt ad számunkra otthon, még életben vagyunk. Alig várom, hogy elkezdjük a felkészülést a visszavágóra, melyen szeretnénk bizonyítani, hogy képesek vagyunk gondot okozni a Liverpoolnak" - tette hozzá.
Ez a cikkünk is érdekelhet: Az Európa-liga-győzelmek után minden szempontból logikus lépés volt, hogy egyel magasabb szinten is kipróbálta magát, ám a PSG-nél és az Arsenalnál sem voltak elégedettek vele. Unai Emery így hát visszatért abba a közegbe, ahol jól és eredményesen tud dolgozni, és újfent bizonyította: az egyenes kieséses párharcokhoz remek érzéke van.
A Liverpool 2-0-s győzelmet aratott a vendég Villarreal felett a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első, szerdai mérkőzésén. A végig hatalmas fölényben futballozó angolok Pervis Estupinan öngóljával szereztek vezetést a második félidő elején, majd nem sokkal később Sadio Mané tette magabiztossá az előnyüket. A visszavágót jövő kedden rendezik Vila-realban. A másik ágon a Real Madrid jövő szerdán fogadja a Manchester Cityt, amelytől az első felvonáson 4-3-ra kikapott.
MTI
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés