Giannis Antetokounmpo hízelgett egy sort Steph Currynek.
"A világ egyik legjobb játékosa vagyok-e? Elég érett vagyok-e ahhoz, hogy segítsek a csapatomnak meccseket nyerni? Igen."
Az NBA 2021-es bajnoka, a Milwaukee Bucks médianapján Giannis Antetokounmpo megjegyezte, hogy a legrosszabb esetben is ő a világ egyik legjobb játékosa.
NBA
Továbbra is nyeretlen idegenben a címvédő
17/11/2022 - 08:51
De hozzátette:
"Én vagyok-e a legjobb a világon? Nem. Úgy vélem, hogy a világ legjobb játékosa az utolsó ember, aki talpon marad. Az, aki a döntőbe viszi a csapatát, és segít nekik megnyerni a meccset.
Két évvel ezelőtt, amikor ezt csináltuk, az ágyamban aludtam, és arra gondoltam, hogy talán én vagyok a világ legjobb játékosa. De most már nem. Véleményem szerint a győztes a legjobb."
Úgy gondolom, hogy a világ legjobb játékosa Steph Curry.
Jelenleg tényleg nem az ő csapata a címvédő, és az az érv, hogy Curry a csúcs mint a bajnok legjobb játékosa, mindenképpen megállja a helyét.
Azt is bevallotta, hogy kicsit féltékeny volt a négyszeres bajnok Curry GSW-jére, mivel ő már bajnok, tudja, mivel jár a parádé, és ezt újra szívesen átélné.
"Szeretnék bajnokságot nyerni. Irigykedve néztem a Golden State parádéját. Ismeritek ezt az érzést. Próbálok nem az MVP-díjra koncentrálni. Kettőt nyertem, és ez sok örömet okozott nekem, de az öröm, hogy ennek a városnak megnyerhettem egy bajnoki címet, hússzor nagyobb volt. Szóval csak erre próbálok koncentrálni" – hangsúlyozta Giannis.
Stephen Curry megköszönte Giannis Antetokounmpónak a kedves szavakat, és elmesélte, hogy tavaly is ugyanezt mondta volna.
A Warriors is megtartotta a saját médianapját. Amikor Curryt először megkérték, hogy válaszoljon a Bucks óriásának véleményére, egyáltalán nem hitte el, hogy Giannis ezt mondta. Miután az újságírók elmagyarázták, hogy ez nemrég történt, az irányító reagált.
"Ez a liga természetéhez tartozik. Mindannyian meg akarjuk nyerni a bajnokságot, és amikor megnézzük, hogy melyik csapat az utolsó, és ki játszott a legjobban, az alapján én is ugyanezt gondoltam róla tavaly, amikor ők nyertek.
Nagyra értékelem a bókot. Egyáltalán nem fog megpuhítani, hogy önelégült legyek. Értékeljük a társaink tiszteletét, akik ilyeneket mondanak, én is voltam már olyan helyzetben, hogy sokszor dicsértem meg más srácokat a ligában."
Luka Dončić neve nem került szóba.

Curry és Giannis a tavalyi All Staron

Fotó: AFP


Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
NBA
Curry védelmébe vette az Oroszországban raboskodó Brittney Grinert
19/10/2022 - 09:56
NBA
A Warriors-recept: Így építs dinasztiát
18/06/2022 - 13:16