Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Rámegyek a rózsaszínre"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 04/11/2016 - 10:47 GMT+1

Úgy tűnik, Tom Dumoulin az olasz kört preferálja a Tour-ral szemben.

Fotó: Eurosport

Tom Dumoulin számára tökéletesen kezdődött pályafutása első Girója. Megnyerte ugyanis az idei olasz kör első szakaszát, az egyenkéntit, és így rögtön magára is húzhatta a rózsaszín trikót, sőt napokig magán is tarthatta. A versenyt végül a 11. szakaszon feladta, mert feltörte a fenekét a nyereg.
Úgy tűnik azonban, hogy jövőre ismét nekifut, a pálya legalábbis tetszik neki.
"Nagyon tetszik a századik Giro útvonala" - írta Facebook-oldalán Dumoulin. "Szépen arányosan lesznek sprintbefutók, lesz elég sok időfutam-kilométer is és persze vár majd ránk jó néhány legendás emelkedő is. Edzettem Bormio környékén, amikor a 2015-ös Vueltára készültem, úgyhogy pontosan tudom, milyen irgalmatlanul nehéz hegyek ezek." 
Mauro Vegni versenyigazgató szerint, aki nem vesz részt a századik Girón, az egy nagyon különleges versenyt hagy majd ki. Jóllehet, a vonalvezetés inkább a hegyimenőknek kedvez, azért az utolsó napi időfutam remek lehetőséget kínál Dumoulin számára, hogy - Hesjedal 2012-es győzelméhez hasonlóan - az utolsó egyenkéntin szerezze meg a győzelmet.
A holland a Tour útvonalával kapcsolatban is leírta véleményét. "Első ránézésre a jövő évi Tour-t nem igazán nekem találták ki, már ha az összetettben gondolkodom. Elég kevés ugyanis az időfutam-kilométerek száma."
Azonban gyorsan hozzátette, hogy még nincs döntés a jövő évi programját illetően. "A csapat és én az következendő hetekben ülünk majd le, hogy átbeszéljük, melyik nagy körre is fogok koncentrálni 2017-ben."

Forrás: cyclingnews

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés