Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nibali: "Froome is jöhetne..."

Eurosport
Eurosport

Publikálva 26/10/2016 - 16:05 GMT+2

Aru és Nibali együtt értékelte a 100. Giro útvonalát.

Fotó: Eurosport

Az első szicíliai, aki megszerezte a rózsaszín trikót, és az első szárd aki, szakaszt tudott nyerni.
Tegnap este egymás mellett ültek (hivatalosan még csapattásakként), hisz együtt elemezték az útvonalat. Így adta magát a ziccer, hogy együtt is értékeljenek.
Vincenzo Nibali és Fabio Aru a 100. olasz körversenyről.
Ez a Giro durvábbnak tűnik, mint amelyiken eddig mentetek...
Nibali: Hát nem vicceltek, az biztos. Nagyon nehéz lesz ez a három hét. De szerintem a 2011-es Giro szintén elég durva volt.
Aru: Én is hallottam a pletykákat, de ez így egyben igen döbbenetes. Választani nem tudok, én az összes eddigi nagy körömet nehéznek találtam.
Ott lesztek a május ötödikei rajtnál?
Nibali: Ez a Giro nekem egy óriási lehetőség. Lesznek szakaszok Szicíliában, lesz befutó a szülővárosomban. Nyilván szeretnék indulni, de a pontos programomat még nem állítottuk össze.
Aru: Nekem sincs meg a versenynaptáram, de nem tagadom, tetszik az útvonal. Ezzel a 21 szakasszal mindenki elégedett lehet. A sprinterek, az időfutam specialisták és a hegyimenők.
Melyik napokat néztétek ki előzetesen?
Nibali: Sok szép szakasz van, de én nyilván az Etnát mondanám. Már csak a szurkolóim miatt is. Teljesen egyértelmű, top forma kell már a verseny elejére. Az első héten még ott lesz a Blockhaus is.
Aru: Egyetértek Vincenzóval, az Etna igen fontos lesz, hisz már a negyedik napon meg kell mászni. Nekem nyilván tetszik a nagy rajt is, hisz Szardínián kezdünk. Ott nem lesz lehetőségem nyerni, de a szurkolók nyilván örülnek ennek a három szakasznak.
picture

Fotó: Eurosport

Ajánlanátok Froome-nak ezt az útvonalat?
Nibali: Ha jönne, annak szerintem mindenki örülne. Más körülmények között is kipróbálhatná magát, mint amiket megszokott. Mi meg egy háromszoros Tour győztes ellen mehetnénk.
Aru: Miért ne! Itt mindenki megtalálja azt a szakaszt, ami fekszik neki.
Jövőre már ellenfelek lesztek. A rózsaszín trikóért meccselhettek, mint anno Saronni és Moser.
Nibali: Most még barátok és csapattársak vagyunk. Jövőre ellenfelek leszünk. Talán ez jót tesz a sportágnak. Hogy mennyire, azt nem tudom megmondani.
Aru: Tiszteljük és becsüljük egymást. Az olimpia és a Tour közelebb hozott minket egymáshoz. Vincenzotól sokat lehetett tanulni.
Például?
Aru: Nagyon higgadtan kezelt verseny közben olyan szituációkat, amiket mások elizgulnának.
Vincenzo, az új csapatod kellő támogatást tud majd adni neked a háromhetesekre?
Mindent nulláról kezdünk. De nevek alapján jó a keret, és minőségi a szakmai stáb is. Van időnk arra, hogy felépítsünk egy olyan jó sort, amivel komoly célokért lehet küzdeni.

(Forrás. Gazzetta)

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés