Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Girós pletykák

Eurosport
Eurosport

Publikálva 23/10/2016 - 17:44 GMT+2

Rajt Szardínián, két szakasz Szicílián, három pihenőnap és két időfutam. Pletykák a jövő évi Giro útvonaláról.

Fotó: Eurosport

Alakuljon bárhogy, a jövő évi Giro biztosan történelmi lesz.
Hisz jövőre a századik olasz körversenyt rendezik. Az útvonal bemutatóra ugyan még kedd délutánig várni kell, de már most rengeteg a pletyka. Igaz - és ezt gyorsan jegyezzük meg - az olasz sajtó általában ilyen kérdésekben elég jól értesült, és ritkán lőnek (nagyon) mellé.
Ami biztos, a következő Giro Szardínián rajtol. Az első három - igen szépnek ígérkező - szakasz után, máris jön egy pihenőnap, hisz május kilencedikén már Szicíliában teker a mezőny. A negyedik szakaszon rögtön jöhet az első hegyi befutó (méghozzá az Etnán!), másnap pedig Vincenzo Nibali szülővárosában, Messinában rendezik a befutót.
Ezt követően észak felé indulunk, és jöhetnek az emlékszakaszok. A mezőny ellátogat a Firenze kötelében lévő Ponte a Emában, Gino Bartali szülővárosába. Marco Pantani miatt az Oropa sem maradhat ki a programból (május 20). Ennek a szakasznak külön érdekessége, hogy Castellaniában lesz a rajt. Itt született a legendás Fausto Coppi.
picture

A várható útvonal. (Grafika: La Stampa)

Fotó: Eurosport

Mivel a két sziget is bekerült a programba, jövőre újra három pihenőnap lesz a Girón. Az utolsó hét meg szokás szerint brutálisnak, és sorsdöntőnek ígérkezik. A hírek szerint ekkor lesz hegyi befutó például a Tre Cime di Lavaredón (18. szakasz). Az egyik legdurvább nap a május huszonharmadikai lehet, amikor a Mortirolót majd kétszer (igaz nem ugyanazon az úton) a Stelviót kell megmászni.
Az időfutam mindig lényeges kérdés az olasz körön, most úgy tűnik, hogy két egyenkénti került be a programba. Az elsőt a 10. szakaszon láthatjuk (Folgino-Montefalco) rögtön a pihenőnap után, a másodikat meg Milánóban. Igen, az utolsó szakaszon! Ez mondjuk még korán sem biztos, hisz bőven elképzelhető, hogy Róma lesz a helyszín. Talán az Milánó mellett szól, hogy az első, 1909-ben rendezett Giro utolsó napja is a Lombard városban volt. Ami viszont egyértelmű pozitívum, hogy jövőre a mezőny nem látogat el külföldre, csak Olaszországban rendeznek szakaszokat.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés