Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

"Megtanultam, mikor van vége"

Eurosport
Eurosport

Publikálva 31/05/2016 - 18:17 GMT+2

Steven Kruijswijk és csapata értékelték a Girón történteket.

Fotó: Eurosport

Egy rossz kanyarvétel. Ennyin múlhat egy háromhetes. Nem csupán a győzelem, hanem akár a dobogó is.
Nyilván nem tudjuk, mi lett volna ha..., de az biztos, hogy a holland addig az ominózus bukásig hibátlanul ment. Azonban a 19. szakaszon közel öt percet kapott a győztestől, amivel rendkívül nehéz helyzetbe került a rózsaszínért folytatott harcban.
Törött borda ide, lábfájdalmak oda, Steven Kruijswijk ott volt a szombati rajtnál, és megcselekedte, amit meg kellett. Talán többet is annál. Ezzel együtt is csak negyedik lett az összetettben, ami így is a legjobb eredménye háromhetesen. Persze ezt most aligha vigasztalja őt.
A Giro első királyszakaszán hatalmasat ment, majdnem akkorát, mint Juan Esteban Chaves, viszont a szoros második hely is elég volt ahhoz, hogy felvehesse a rózsaszín trikót.
"Az a nap, amikor átvettem a vezetést és jeleztem a többieknek, hogy hé srácok, itt vagyok, az egy hihetetlenül fontos pillanat volt a számomra az idei Giro d'Italián" - mondta Kruijswijk. "Kitűnően éreztem magam egész nap. Eredetileg úgy terveztem, hogy spórolok egy kicsit a másnapi hegyi időfutamra, de aztán annyira jó erőben éreztem magam, hogy úgy döntöttem, támadok.""Nagyon büszke vagyok arra, ahogy ezen a Girón versenyeztem. A rózsaszín trikó extra öröm volt a számomra. Ilyenkor mindenki téged figyel és mindenki le akarja szedni rólad a trikót. Nincs is annál szebb, amikor a favoritok előtt te vagy ott az összetett első helyén."
picture

Kruijswijk3

Fotó: Eurosport

Fotó: Europress/AFP
Kruijswijk a 19. szakaszig viselhette a rózsaszín trikót. A Colle dell’Agnellóról lefelé jövet elmért egy kanyart és bukott, és rengeteg időt veszített. "Tudtam, hogy Nibali iszonyatos tempóban fog jönni lefelé" - folytatta az újdonsült Giro-negyedik. "Követni akartam, de nem láttam be rendesen a kanyart a hó miatt. Hibáztam elcsúsztam és nekicsapódtam a hófalnak.
"Ami a szombatot illeti, azt kell mondjam, hogy a határon tekertem" - folytatta Kruijswijk. "Ennyire voltam képes, semennyivel sem többre. Előző este még abban sem voltam biztos, hogy kerékpárra tudok-e majd ülni másnap és, hogy tudok-e majd menni együtt a többiekkel. A tegnapi nap fényében elégedettnek kell lennem a végeredménnyel. Az éjjel alig tudtam aludni, fenn voltam hajnal háromig, négyig."
"Az volt az egyetlen célom, hogy valahogy próbáljak a dobogóért menni, a Girót ugyanis már pénteken elvesztettem. Ez egy hatalmas lehetőség volt számomra, hogy Grand Tourt nyerjek, és tényleg én voltam az egyik legjobb. De ez nem elég. Fenn is kell maradni a kerékpáron, az is része a versenynek, viszont én most hibáztam. Megtanultam, hogy csak a legvégén van vége, az utolsó napig küzdeni kell.A Giro előtt valószínűleg boldog lettem volna ezzel a negyedik hellyel, de az embernek meg kell ragadnia az esélyét. Ez nekem most nem sikerült, mérhetetlenül sajnálom" - zárta le Kruijswijk.
picture

Kruijswijk2

Fotó: Eurosport

Fotó: Europress/AFP
Csapattársai rendkívüli módon elismerően nyilatkoztak róla. "Reméljük, Stevennek még sok nagy pillanata lesz a Girón, és egyszer majd sikerül fel is tennie a pontot az i-re, és övé lesz a rózsaszín a végén" - mondta Tjallingii. "Biztos vagyok benne, hogy ő is, és a csapat is tanulni fog a történtekből.""Nagy balszerencse, hogy nem tudta megnyerni az összetettet, de ezzel együtt is, emelem a kalapom előtte" - mondta van Emden. "Minden versenyző tudja, milyen nehéz egy ilyen esés után újra felülni a kerékpárra és továbbmenni. A körülményeket figyelembe véve, nagyon is jól ment a pénteki szakasz utolsó részében.""Megmutatta, hogy milyen erős, és pont ezért csalódás, hogy nem tudott végül nyerni" - tette hozzá Bram Tankink. "Most ez a legerősebb érzés, ami bennem van, de összességében azt kell mondjam, hogy egy nagyon is szép Giro volt ez számunkra."
Ahogy telnek a napok, a hetek, Kruijswijk is egyre jobban átértékeli majd magában ezt a negyedik helyet és valószínűleg mind inkább képes lesz sikerként tekinteni rá. Ez volt a kilencedik háromhetese és mindannyiszor a top 50-ben végzett. Harmadszor fért be az első 10-be, és ezt mindig a Girón tudta megtenni.
Naná, hogy ez a kedvenc versenye. És marad is, a történtek ellenére.
Sőt, jövőre alighanem még motiváltabban tér majd vissza. Azért, hogy megmutassa, nem csak felfelé tud menni hibátlanul, hanem igenis lefelé is.

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés