Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Giroux bulizott, Crosbyt műteni kell

Eurosport
Eurosport

Publikálva 10/07/2014 - 13:13 GMT+2

Sérülések-kihágások-szerződések: három sztenderd téma az NHL holtszezonjából...

Fotó: Eurosport

Az elmúlt napokban tényleg az uborkaszezon zajlik az NHL-ben, így kevés jelentős információ érkezett a tengerentúli profi jégkorong ligából. Mi azért a hírmorzsákat felcsipegetve igyekszünk rövid összegzést adni a liga nyári hétköznapjairól:
- Egy mámoros éjszakája után nem győz bocsánatot kérni Claude Giroux, a Philadlephia Flyers sztárja. A 26 éves hokis pár nappal ezelőtt - alkoholos befolyásoltság alatt - egy rendőrrel (nem, nem egy férfiról volt szó!) viccelődött (konkrétan a fenekébe csípett bele). Tette mindezt Kanada nemzeti ünnepén (Canada Day), így nem csoda, ha az eset után egy estét a rács mögött kellett eltöltenie. "Elnézést kérek mindenkitől az eset kapcsán. Megpróbáltam vicces lenni, de nem sikerült" - összegezte az este tanulságait Giroux, akit július első napján Ottawában egy parkolóházban vettek őrizetbe. A Flyers csapatkapitányának is számító Giroux a 2013/14-es szezon legjobbjai közé tartozott, 28 gólja mellett 58 gólpasszt jegyzett.
- Műtét vár a kanadai olimpiai bajnok Sidney Crosbyra. A Pittsburgh Penguins sztárjának a jobb csuklóját kell majd minden valószínűség szerint megműteni a következő évad előtt.  Crosby mozgását az idei rájátszásban is akadályozta a sérülés, az orvosok pedig most egy gyors artroszkópos beavatkozással vennék elejét a további gondoknak. A műtétnek komolyabb következményei várhatóan nem lesznek, nem kell Crosby esetében hosszas rehabilitációra készülni, így várhatóan ott lehet a jégen az új évad október kilencedikei nyitányán az Anaheim Ducks ellen.
- Két kulcsjátékosával is szerződést hosszabbított az ötszörös Stanley Kupa győztes Chicago Blackhawks. A klub ráadásul újabb nyolc évre (!), egészen a 2022/23-as évadig magához "láncolta" Patrick Kane és Jonathan Toews játékjogát. Az észak-amerikai sajtóból érkező hírek szerint a két játékos a 2015/16-os idénytől kezdődően éves szinten 10,5 millió dolláros jövedelemmel számolhat - ami Ovecskin fizuját is túlszárnyalva új rekord a ligában. A 25 éves Kane és a nála egy évvel idősebb Toews 2007 óta játszik Chicagóban és egyaránt tagja volt a 2010-ben és tavaly bajnoki címét szerző együttesnek.
- Az elmúlt évek egyik legjobb kapusa, Cory Schneider 42 millió dollárért "cserébe" hét évvel meghosszabbította szerződését a New Jersey Devilsnél, A Minnesotából távozó Dany Heatley pedig egy évre aláírt az Anaheim Duckshoz, igaz a fénykorán túljutó olimpiai és világbajnoknak már állítólag "csak" egymillió dollár jut erre az időszakra.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés