Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az NHL nyáron sokkal gazdagabb

Eurosport
Eurosport

Publikálva 30/07/2014 - 20:03 GMT+2

Sok játékos új szerződést kapott, Brodeur viszont visszavonulhat. És megvan az NBC közvetítési rendje: NHL-hírek.

Fotó: Eurosport

Nagyrészt a pénzhez valamilyen módon kötődő hírek uralták az NHL híreit a mögöttünk hagyott héten:

Azok az ügyek, amelyek az NHL döntőbírósága elé kerültek volna, nagyrészt megegyezéssel zárultak:

picture

O'Reilly marad a Coloradónál

Fotó: Eurosport

A Colorado Avalanche két évre szerződtette Ryan O'Reilly-t, a 23 éves kanadai center 12 millió dollárt keres majd, majdnem fele-fele eloszlásban a két szezon alatt.

A Stanley-kupa döntős New York Rangersben maradt a rájátszás egyik legjobbja, Chris Kreider, aki két évre nagyjávól ötmillió dollárral lesz gazdagabb. Ugyanígy új szerződést kapott Derick Brassard is, aki öt éves, 25 millió dolláros szerződésével igazán jól járt. Ezzel a Rangers szinte az összes fontosabb játékosával megegyezett az új szezon előtt.

Marad a Montréal Canadiens együttesénél Lars Eller, ő négy éves kontraktust írt alá a kanadai csapatnál. Eller a szerződés során átlagosan 3,5 millió dollárt kap majd évente, első két szezonjában 5 millióval kell beérnie, a második két év már kifizetődőbb lesz.

A nagy rivális Toronto Maple Leafs sem várta meg az arbitrálási folyamatot, és két évre 4,6 millió dollárért magához kötötte kapusát, James Reimert. A 26 éves hálóőr a 2013-mas szezonban remekelt, az elmúlt szezonban azonban csak 36-szor lépett jégre.

picture

Gardiner 20 millió dollár fölöt keres majd

Fotó: Eurosport

Szintén a torontói csapathoz köthető hír, hogy az együttes megegyezett Jake Gardinerrel, a 24 éves védő öt évre 20,25 millió dollárt keres majd.

Hosszú távra szeretett volna megegyezni Michael Frolík és a Winnipeg Jets, a két fél között azonban komoly véleménykülönbség volt a játékos értékét illetően, így egy éves, 3,3 millió dolláros szerződést kötöttek.

Két évre kötötte magához Justin Fontaine-t a Minnesota Wild, a 26 éves csatár közel kétmillió dolláros fizetést kap majd erre az időszakra.

A Florida Panthers egy éves szerződést kötött Jimmy Hayes-zel, aki kevéssel egymillió dollár alatti összeget visz majd haza.

picture

Tomáš Tatar remek első szezon után hosszabbított

Fotó: Eurosport

Évente 2,75 millió dolláros, három éves új szerződést kötött Tomáš Tatar a Detroit Red Wings együttesével. A 23 éves szlovák csatárnak az előző volt az első teljes szezonja az NHL-ben, 39 pontig jutott.

Három éves szerződést kötött Nathan Walkerrel a Washington Capitals együttese, így ő lehet az NHL történetének első ausztrál (!) játékosa. A történet talán kevésbé meglepő, ha tudjuk, a 20 éves csatár Cardiffban született, Csehországban nőtt fel, és az idei draft harmadik körében kelt el.

Befejezte NHL-es pályafutását, és a svéd ligában szereplő Djurgardenben folytatja Mikael Samuelsson, aki 2001-ben szerepelt először az észak-amerikai elitligában. 803 mérkőzésen lépett pályára, 149 góllal és 197 gólpasszal zárta pályafutását. 2006-ban olimpiát és világbajnokságot, 2008-ban pedig, a Detroit Red Wings tagjaként Stanley-kupát nyert, így tagja a hokis elitnek számító Triple Gold Clubnak.

picture

Ha nem kap jó ajánlatot, Brodeur visszavonulhat

Fotó: Eurosport

Könnyen elképzelhető, hogy kénytelen lesz visszavonulni Martin Brodeur. A számos kapusstatisztikában csúcstartó, 42 éves hálóőr létszámon felülivé vált eddigi csapatánál, a New Jersey Devilsnél. A rájátszásra esélyes csapatok nagy részében már elkeltek a kapusposztok, gyengébb együtteshez pedig valószínűleg nem akarna szerződni, ráadásul az elmúlt két hétben nem nagyon jöttek ajánlatok Brodeur ügynökéhez.

A Bleacher Report itt olvasható összeállítása megpróbálta megjósolni, hogy melyik csapatnak ki lesz a legjobb újonca az előttünk álló évadban. Magyar rajongóként az ember szemét megüti Patrik Nemeth neve, aki a Dallas Stars együttesénél szerepelhet első teljes szezonjában. A játékos magyar származású, de svéd, magyarul nem beszél. A cikk tipikus NHL-védő alkatnak nevezi, aki tavaly már bemutatkozhatott a ligában, így jó eséllyel keltheti fel a figyelmet.

Az NHL Egyesült Államokbeli közvetítési jogait birtokló NBC bejelentette, hogy sportcsatornáján, az NBCSN-en melyik mérkőzéseket közvetíti majd. Ezek közé 103 alapszakasz találkozó tartozik, plusz a washingtoni Winter Classic. 2012 óta először közvetítik az All-Star mérkőzést, amelynek Columbus ad otthont. Nagyon durva különbségek találhatók a csapatok és a csoportok között is, a tavalyi bajnok Chicago Blackhawks 20 alkalommal kap országos figyelmet, miközben lesz hét olyan csapat (a 30 csapatos liga nagyjából negyede!), amelyek egyszer sem játszhatnak az országos csatornán.

picture

Az Islanders és a Panthers sem kerül az NBC képernyőjére

Fotó: Eurosport

Különösen szigorúan bántak a kanadai csapatokkal, nem kerül képernyőre az Egyesült Államokban a Calgary, az Edmonton, az Ottawa, a Vancouver és a Winnipeg sem, a Montréal és a Toronto mérkőzéseit pedig 2-2 alkalommal tűzi csak műsorára az NBCSN. Ez persze komoly bevételkiesést is jelent, igaz, legalább a kanadai televíziók nagy számban közvetítik majd ezen csapatok összecsapásait. A "ló túloldalán" a Chicago mellett ott a Pittsburgh (19 meccs), a Boston (17), Philadelphia (16), a Detroit (15), a New York Rangers (14), a Washington (13), a nyugati partról pedig mindössze két csapat, a bajnok Los Angeles Kings, és a San José Sharks kap 13 meccset, ráadásul nagyrészt idegenben, keleti parti fellépések alkalmával.

(Forrás: nhl.com, jegkorongblog.hu)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés