Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Öreg hokis nem vén hokis

Eurosport
Eurosport

Publikálva 07/08/2014 - 21:54 GMT+2

Az NHL-t 45 évesen már nem bírja, de talán a KHL-ben még látjuk játszani a finn hoki legendát...

Fotó: Eurosport

Elég csendesen telt az NHL legutóbbi hete, mi azért összegyűjtöttük a legfontosabb információ-morzsákat a tengerentúli profi jégkorong ligából:
- Jelentjük, még mindig folytatódik a Selänne-saga. A 45. évében járó finn csatár egyszer már ugyan visszavonult, de ajánlatot kapott nevelőegyesületétől, a finn Jokerittől, ahová - ha úgy gondolja - 22 év után térhet vissza. A finn hoki-legenda még a szocsi olimpián is kiválóan teljesített (hat meccs - 4 gól / 2 gólpassz), így az ötödik ikszben is versenyképes a világ legjobbjaival. A Jokerit számára azért is lenne értékes Teemu Selänne jelenléte, mert az új szezont a csapat már a KHL-ben kezdheti meg, ahol kemény sorozatterhelés vár rájuk. Igaz bennfentesek tudni vélik, hogy a lassan 45 éves finn hokis némi felmentést kaphat majd és nem lesz kénytelen elutazni a nagy távolságok miatt komoly megterhelést jelentő idegenbeli meccsekre.
- Fontos infó még Selänne kapcsán, hogy egykori klubja, az Anaheim Ducks visszavonultatja mezét. A legendás nyolcas mezt január 11-én a finn játékos első NHL-es együttese, a Winnipeg elleni találkozón vonják majd fel a csarnok tetejére. A finn csatár lesz a Ducks történetének első olyan játékosa, akinek a mezét visszavonultatják.
- A nagy nyári játékoskeringő egyik érdekes, még nyitva hagyott kérdését P.K. Subban és a legutóbbi play-off egyetlen kanadai csapatának, a Montréal Canadiensnek a "veszekedése" jelentette. A liga egyik legjobb hátvédje a következő szezonban 8,5 millió dollárt szeretett volna keresni, a klub azonban "csak" 5,25 millióra taksálta őt. Mivel a felek nem tudtak megegyezni egymással, jöhetett az NHL-es meghallgatás. A Habs becenéven ismert montreali csapat vezetői nem garasoskodni akartak egyik legjobbjuk esetében, sokkal inkább már a jövőt szem előtt tartva védték a fizetési sapkát, mert 2015 nyarán számos játékosuknak jár le a szerződése, akiket szabadügynök státuszból már nem lesz olyan egyszerű (olcsón) újra szerződtetni.
picture

Montreal Canadiens v New York Rangers - Game Six

Fotó: Eurosport

Az arbitrálás során végül a Canadiens vezetői meghátráltak és évi 9 millió dollárért 8 évre (!) szerződtették Subbant. A fiatal kanadai hátvéd ezzel a liga harmadik legjobban kereső játékosává vált a két orosz szupersztár, Alekszandr Ovecskin és Jevgenyij Malkin után.
- Két évvel (a 2015/16-os szezon végéig) meghosszabbította szerződését a Tampa Bay kapusa, Ben Bishop. A 27 éves kapus az elmúlt évadban klubcsúcsot jelentő 2,23 gólt kapott csupán meccsenként, így joggal kérhetett a a klubvezetéstől két szezonra összesen 11,9 millió dollárt...
- Sorozatban a második NHL-szezonban rendeznek majd a napfényes Kaliforniában szabadtéren NHL mérkőzést. A 2014/15-ös évadban ugyanis február 21-én a San José Sharks Santa Clarába, a Levi's Stadiumba viszi a Los Angeles Kings elleni hazai találkozóját. A két csapat az utóbbi időszakban elég komoly riválissá nőtte ki magát, hiszen a 2010/11-es évad kezdése óta 41 alkalommal (!) találkoztak, ami rekord az NHL-ben. A két utóbbi rájátszásban egyaránt hétmeccses párharcig menetelt a Sharks és a Kings. A San José története során először játszik majd szabadtéren alapszakasz meccset, ezzel ők lesznek a 19. NHL klub, amely csatlakozik a reneszánszát élő "nyitott-meccsek" sorozathoz. A következő szezonban ez lesz a második ilyen jellegű meccs, a január elsején sorra kerülő Chicago-Washington Winter Classic után.
- Agyrázkódást szenvedett az idei NHL draft első választottja, Aaron Eklbad. A Florida Panthers fiatal védője a csehek elleni junior bemutató mérkőzésen ütközött és így várhatóan a nyári fejlesztő tábor heteit már ki kell hagynia, de szeptemberben már csatlakozhat a Panthers keretéhez.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés