Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Új csarnokban a Red Wings, elfogyott a Kings-bérlet

Eurosport
Eurosport

Publikálva 24/07/2014 - 08:54 GMT+2

Három év alatt kétszer lett NHL-bajnok a Kings, nem csoda, ha sokan akarják látni őket Los Angelesben.

Fotó: Eurosport

Az NHL szezon kezdete még messze van, így továbbra is csak "semleges", pályán kívüli hírekkel tudunk szolgálni a hokirajongóknak:
- A 11-szeres Stanley Kupa győztes Detroit Red Wings előreláthatólag 2017 nyarán új csarnokba költözik. A napokban publikálták a 400 millió dollárért felépülő, 20.000 néző befogadására alkalmas új aréna terveit. Az NHL egyik legsikeresebb klubja 1979 óta a Joe Louis Arenában játssza a hazai meccseit. "Büszke vagyok arra, hogy ez a vízió hamarosan valósággá válik" - nyilatkozta a tervek bemutatása után a klub tulajdonosa, Mike Ilitch. Az új komplexum parkokat, üzleteket, bevásárló és szórakoztató központokat is magában foglal majd, közel nyolcezer embernek ad munkát az építkezések alatt, és több mint ezer állandó munkahelyet biztosít a megnyitást követően.
- A napokban már beszámoltunk róla, de ide is kívánkozik az Alexander Ovecskint érintő hír, amely szerint véget ért a Washington Capitals csatárának és a teniszező Maria Kirilenkonak három éve tartó románca.
- Tovább erősödött a Florida Panthers védelme, miután három esztendőre az együtteshez szerződött Dimitrij Kulikov. A 23 éves válogatott orosz védő 13 millió dollárt keres majd ezen időszak alatt.
- Augusztusban több alkalommal is összecsap egymással Szlovákia All Star-válogatottja és a St. Louis Blues öregfiúk csapata. Az apropó, hogy szeptember hetedikén lesz három éve annak, hogy a Lokomotiv Jaroszlavl tragikus kimenetelű repülőgép-szerencsétlenséget szenvedett. Ennek emlékére szervezett három jótékonysági mérkőzést a balesetben elhunyt Pavol Demitra két egykori csapattársa. A két csapat a tervek szerint augusztus 20-án Poprádon, majd 22-én Trencsénben, végül 23-án a fővárosban, Pozsonyban találkozik egymással.
- Nem lehet mostanában rossz a Los Angeles Kings pénztárosának lenni. A klub ugyanis megnyerte a legutóbbi szezont, emellett pedig stabil a gazdasági helyzete is. Ezt elősegíti az a tény is, hogy a szurkolók már most - a nyár közepén - elkapkodták a 2014/15-ös szezonra vonatkozó bérleteket. A Kings tájékoztatása szerint 16.000 elérhető bérletük volt, az új évadra a korábbi bérletesek 95%-a hosszabbított, így mindössze 800 bérlet jutott "új" drukkereknek. Az NHL nem engedi a csapatoknak, hogy a teljes csarnok kapacitásra eladjanak bérletet (nyilván az is elkelne a hoki meccsekre 18.867 nézőt befogadni képes Staples Centerbe), az egyedi meccsekre szóló jegyeket szeptembertől válthatják meg a kevésbé szerencsés Kings-drukkerek, akik 120 mérkőzés óta megszakítás nélkül telt házat garantálnak a csapat hazai meccsein.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés