Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal újra a pályán, történelmi Leverkusen bajnoki cím, Rátgéber 20 év után sem hiszi el

Minich Réka

Publikálva 16/04/2024 - 07:00 GMT+2

Mindkét kézicsapatunk ott lesz Párizsban, de mi történt a lányokkal, hogy ilyen simán ment a selejtező? Xabi Alonso történelmi sikerre vezette a Leverkusent, baszk edzőtársa, Mikel Arteta viszont csalódott volt az Arsenal veresége után. Rátgéber Lászlónak még 20 év sem volt elég, hogy felfogja milyen sikert ért el a pécsi kosaraslányokkal. Az eurosport hétfői hírei.

Bayer Leverkusen holte erstmals die Meisterschaft

Fotó: SID

Története során a Bayer Leverkusen először lett bajnok a Bundesligában, véget vetve a Bayern München dominanciájának. Xabi Alonso csapata 5-0-s győzelmet aratott a Werder Bremen ellen a német bajnokság 29. fordulójának zárómérkőzésén. Alonso egyelőre élvezi a sikert és a csapatszellemet, amely a Leverkusent idáig juttatta.
20 éve, a 2004. április 16-18. között hazai pályán rendezett Final Fourban lett bronzérmes története során másodszor a MiZo Pécsi VSK női kosárlabdacsapata. A jeles évforduló alkalmából felhívtuk telefonon Rátgéber Lászlót, hogy együtt idézzük fel a csodálatos hangulatú hétvégét, amelyen az általa irányított PVSK örök emléket szerzett szurkolóinak.
A várakozásokhoz képest rendkívül simán jutott ki a párizsi olimpiára női kézilabda-válogatottunk, amely akár a torna meglepetéscsapata is lehet. Nehéz pontosan megmondani, hogy mi kapcsolt át a csapatnál a Svédország elleni mérkőzésen, de az biztos, hogy ha ezt a csapatot látjuk majd Párizsban, az sok boldog pillanatot okoz majd nekünk, magyar szurkolóknak.

FOCI

Ijesztő jelenetet láthattak a nézők az Udinese-Roma mérkőzés 78. percében, amikor a vendégek elefántcsontparti védője, Evan N’Dicka teljesen ártalmatlan szituációban a mellkasához kapott, majd összeesett. A Roma edzője, Daniele De Rossi és a kapus, Mile Svilar is azonnal jelzett az orvosoknak. A meccs félbeszakadt, de hamar jó hírek érkeztek a kórházból.
Drámai vasárnapot produkált a Liverpool és az Arsenal a Premier League 33. fordulójában. A Pool a Crystal Palace-től, a londoniak az Aston Villától kaptak ki hazai pályán, így hátrányba kerültek a Manchester Cityvel szemben a bajnoki címért zajló versenyben. Mikel Arteta arra biztatta játékosait, hogy gyorsan mutassák meg, mi van bennük.

TENISZ

Rafa Nadal utoljára még januárban tudott éles meccset játszani, azóta csak egy Carlos Alcaraz elleni bemutatómérkőzésen láthattuk. Azóta több versenyre is benevezett, de az utolsó pillanatban mindig visszalépett, ezért a barcelonai edzései is csak óvatos optimizmusra adhattak okot. Most viszont végre megérkezett a hivatalos bejelentés, Nadal végre visszatér.
Babos Tímea és Irina Khromacheva párosa győzelemmel kezdett a franciaországi Rouenban zajló, 265 ezer dollár összdíjazású salakpályás női tenisztornán.
Legjobb magyarként Marozsán Fábián a 39. helyen áll a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján, melyet továbbra is Novak Djokovic vezet.

KERÉKPÁR

Úgy tűnik, a három évvel ezelőtti célfotós vereség még mindig benne van egy kicsit Tom Pidcockban, aki a vasárnapi győzelme után finoman utalt a 2021-es befutóra. Az Ineos versenyzője egy hete még a súlyosnak tűnő csípősérülése ellenére vállalta be a Roubaix-t, miután saját maga jelentkezett a csapatvezetésnél azzal, hogy indulni akar.
Tobias Foss nyerte a Tour of The Alps hétfői nyitószakaszát. Az Ineos versenyzője Harpert és Chavest sprintelte le, miután a mezőny szétesett az utolsó lejtemenetben. Foss először nyert az új csapata mezében, és a győzelmével természetesen vezeti is az összettetet. Ganna és Carthy fél perc hátránnyal zárta az első napot, Foss a 2022-es időfutam-világbajnoki címe után győzött ismét.

MÉG TÖBB SPORT

Ronnie O'Sullivan arról beszélt, hogy a snooker-világbajnokságnak el kellene költöznie a Crucible Színházból, egészen egyszerűen azért, mert kicsi, illetve azért is, mert szerinte a játékosok nem kapják meg a nekik kijáró különleges bánásmódot. A sheffieldi színház 1977 óta ad otthon a snooker legnagyobb ünnepének, és 2027-ig van élő szerződése a World Snooker Tourral.
A Hypercar-kategóriához hasonlóan az LMGT3-ban is kiadták az Imolára érvényes BoP-táblázatot. Itt nem történtek olyan jelentős változtatások, mint a top géposztályban, de a Katarban remeklő, idénre felfrissített Aston Martin motorerejét kicsit megvágták, viszont ezzel párhuzamosan komolyabb súlycsökkentést is engedélyeztek.
Kilenc hete tartó könnyített edzések után a 200 méteres hátúszásban világbajnok Kós Hubert nagyon várja már, hogy elkezdődjön a kemény munka a párizsi olimpiai felkészülés részeként.
Az etióp Sisay Lemma nyerte hétfőn 2:06:17 órás eredménnyel a bostoni maratoni versenyt; a nőknél a kenyai Hellen Obiri 2:22:37 órás futással megvédte címét.
A szlovén női kézilabda-válogatott korábbi, a szerb nemzeti csapat jelenlegi szövetségi kapitánya, Uros Bregar lett a Győri Audi ETO KC női együttesének másodedzője.
Emmanuel Macron francia államfő szerint a párizsi nyári olimpia Szajnára tervezett megnyitó ünnepségét a Stade de France labdarúgó-stadionban tarthatják meg, ha a biztonsági kockázatot túl magasnak ítélik.
Mykolas Alekna megdöntötte a férfi diszkoszvetés 38 éve fennálló világcsúcsát. A pontos eredmény, videó és további részletek a cikkben!
Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke szerint az olimpiai kvótás női válogatott játéka csodaszámba ment a debreceni selejtezőtornán, amelyen három győzelemmel az első helyen végzett.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés