Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Rafa Nadal Barcelonában már tényleg visszatér

Minich Réka

Publikálva 15/04/2024 - 17:50 GMT+2

Rafa Nadal utoljára még januárban tudott éles meccset játszani, azóta csak egy Carlos Alcaraz elleni bemutatómérkőzésen láthattuk. Azóta több versenyre is benevezett, de az utolsó pillanatban mindig visszalépett, ezért a barcelonai edzései is csak óvatos optimizmusra adhattak okot. Most viszont végre megérkezett a hivatalos bejelentés, Nadal végre visszatér.

Rafael Nadal

Fotó: Getty Images

Rafael Nadal felépült csípősérüléséből és Barcelonában végre éles meccsen is újra láthatjuk, éppen időben a salakos szezonra.
Rafael Nadal utoljára januárban, a brisbane-i tornán tudott pályára lépni, amikor ismét gondjai akadtak a csípőjével. A 2023-as szezonban is csak 2 meccset tudott játszani a spanyol, majd a nem javuló sérülését nyáron megműttette. A hosszas rehabilitáció után Ausztráliában ismét csak 2 mérkőzésig jutott, amikor ugyanott egy izomszakadást szenvedett el.
A közelmúltban már 3 versenyre nevezett és el is utazott, de végül a fizikai állapota nem tette lehetővé, hogy az edzéseknél többet tudjon nyújtani. Éppen ezért mindenki kiemelt figyelemmel követte, hogy Barcelonában hogy alakul a sorsa és végül a szurkolók hétfőn pozitív híreket kaptak.
Nadal hivatalos sajtótájékoztatót tartott, ahol végre a visszatéréséről számolt be:
„Az utolsó percben született csak döntés, hiszen végig kétséges volt, hogy mennyire tudok felkészülni. Holnap viszont ott leszek az első fordulóban.
Végig kételkedtem magamban, hogy képes leszek-e a megfelelő állapotba kerülni. Az elmúlt két év nagyon nehéz volt számomra, komoly műtéten estem át, amiből sok idő volt a felépülés. A testem reakcióit nem tudtam kiszámolni, nem tudtam azt az időrendet követni, amit szerettem volna.
Még mindig vannak fájdalmaim, de ezekkel már nem tudok mit kezdeni. A karrierem ilyen késői pontján már egészen mások az elvárásaim, mint korábban voltak. Igazi ajándéknak fogom fel, hogy itt lehetek Barcelonában.
Ez az utolsó évem, minden pillanatát élvezni akarom. Készen állok, hogy holnap pályára lépjek, nem akarok az elmúlt időszakra gondolni. Tudom, hogy min mentem keresztül, szóval reálisan látom az esélyeimet, de tényleg csak élvezni akarom az egészet.
Úgy gondolok rá, hogy most leszek itt utoljára. Nem tudom mit hoz majd a jövő, de a legjobban akarok teljesíteni. Az elmúlt egy héten jól sikerültek az edzéseim, szóval optimista vagyok, hogy a legjobbamat tudom majd nyújtani a pályán.”
Nadal az idei évet két magabiztos győzelemmel kezdte, ami kimondottan jó jel volt a hosszú kihagyás után, de aztán újra megsérült és az Australian Opentől is vissza kellett lépnie. Azóta Indian Wellsben és Monte Carlóban is ott volt a nevezettek között, de végül úgy döntött, hogy még nem áll készen a versenyzésre. Most 16 hónap alatt mindössze a második ATP tornáján vehet részt.
A híreket a szurkolók és a pályatársak is nagy örömmel fogadhatják, de Nadal közben a nyilatkozatában azt is megerősítette, hogy valóban nem tervezi már jövőre a profi pályafutásának a folytatását.
A 22-szeres Grand Slam győztes spanyol természetesen a salakszezont tartja a legfontosabbnak az évben, főleg, hogy idén az olimpiai játékok teniszprogramját is a Roland Garros salakján rendezik meg.
Most Barcelonában az első fordulóban a 21 éves olasz, Flavio Cobolli ellen kezdhet.
Forrás: Tennis Majors
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés