Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Tovább csúszik Nadal visszatérése, kihagyja a monte-carlói tenisztornát

Eurosport Magyarország

Publikálva 04/04/2024 - 19:47 GMT+2

Rafael Nadal csütörtökön bejelentette: nincs játékra alkalmas állapotban, így nem indul el a vasárnap kezdődő monte-carlói 1000-es tenisztornán. A 22-szeres Grand Slam-bajnok spanyol Brisbane óta nem játszott hivatalos mérkőzést, Las Vegasban azonban részt vett egy bemutatómeccsen Carlos Alcarazzal.

Roland-Garros : Nadal 5 legszebb labdamenete

Rafael Nadal visszalépett a monte-carlói tenisztornától, és továbbra sem tudni, mikor ragadhat újra ütőt tétmeccsen.

A spanyol teniszezőt legutóbb Las Vegasban láthatta a közönség, ahol a Netflix szervezésében játszott egy bemutatómeccset Carlos Alcarazzal. Nadal szeretett volna elindulni Indian Wellsben is, de nem sokkal a verseny előtt bejelentette: nem áll még készen a játékra, és inkább a salakos felkészülésre koncentrál.
Csütörtökön azonban biztossá vált, hogy salakon is később kezdi meg a küzdelmeket a tervezettnél, ugyanis az erőfeszítések ellenére nincs versenyzésre alkalmas állapotban. Erről a közösségi oldalain megjelent közleményben írt.
„Sportolói oldalról nézve nagyon nehéz pillanatok ezek nekem. Sajnálattal kell közölnöm veletek, hogy nem fogok játszani Monte-Carlóban. A testem egyszerűen nem teszi ezt lehetővé.
Hiába dolgoznék keményen, minden nap a maximumot nyújtva, a teljes akaraterőmmel azért, hogy pályára léphessek és küzdhessek ezen a számomra nagyon fontos versenyen, az az igazság, hogy ma nem tudnék játszani.
El sem tudjátok képzelni, mennyire nehéz nekem, hogy nem lehetek ott ezeken a versenyeken. Egy dolgot tehetek: elfogadom a helyzetet, és a közeljövőre koncentrálok izgatottan és elszántan, hogy jobbra forduljanak a dolgok.”
Nadal tavaly csupán két mérkőzésen lépett pályára. Az Australian Openen súlyos csípősérülést szenvedett, és miután a konzervatív kezelések nem vezettek eredményre, a nyáron megműttette magát. A hónapokig tartó rehabilitációt követően sikerült visszatérnie, Brisbane óta (ahol egyébként negyeddöntőbe jutott) viszont több versenyt le kellett mondania.
Ausztráliában egy kisebb izomszakadás hátráltatta, az utóbbi időben pedig hátsérüléssel bajlódik, a hírek szerint a monte-carlói versenytől is ezért lépett vissza.
Nadal neve egyelőre a barcelonai 500-as, illetve a madridi és a római 1000-es versenyek nevezési listáján is szerepel, ám már most vannak olyan pletykák, miszerint a legkorábban hat hét múlva játszhat újra, vagyis Rómában és a Roland Garroson láthatjuk legközelebb.
Csatlakozz az Eurosport Magyarország Viber-csatornájához!
a
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés