Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Milák öt arannyal zárt, komoly gyomrost kapott a párizsi olimpia, kézibravúr a svédek ellen

Eurosport Magyarország

Publikálva 13/04/2024 - 06:56 GMT+2

Milák Kristóf a világ idei harmadik legjobb idejével győzött 100 pillangón, így összességében öt aranyérmet szerzett az ob-n. Megsérült, így nem lehet ott a párizsi olimpián Yulimar Rojas a hármasugrás négyszeres világ- és olimpiai bajnoka. Kevés olyan hely van a világon, ahol a foci annyira kevéssé üzlet, mint amennyire Bilbaóban. Ezt a drukkerek is bizonyították. Az Eurosport hírösszefoglalója.

Milák Kristóf. Fotó: Derencsényi István/MÚSZ

Fotó: From Official Website

Akik inkább veszítenek a saját feltételeik szerint, minthogy behódoljanak a modern futballnak
Ma már a futball az elit szintjén nem csak a sportról szól, de kőkemény üzlet is egyben. Ezért nagy dolog, hogy vannak olyan klubok, amelyek ellenállnak az idők szavának, és a saját doktrínáikhoz ragaszkodva is boldogulnak. Az Athletic Bilbao talán mindenkinél hitelesebben képviseli ezt, a múlt héten pedig sikerült megszakítani a 40 éve tartó nyeretlen sorozatukat, amit méltó módon ünnepeltek meg.
A szaúdi világbajnoksággal a játékosokra hárítja a felelősséget a WTA a Human Rights Watch szerint
Sokakat megosztott, hogy a WTA egy olyan országnak ítélte a szezon egyik legfontosabb női tenisztornáját, ahol erősen korlátozzák a helyi nők jogait. A WTA szerint Szaúd-Arábia bizonyította, hogy képes vendégül látni nagy sporteseményeket, és most sem számít komplikációra. A Human Rights Watch álláspontja szerint azonban nem is ők fogják viselni a következményeket.
Alonso más csapatokkal is tárgyalt, de úgy érezte, hogy az Aston Martin akarja leginkább
Fernando Alonso meghosszabbította a szerződését az Aston Martinnal, így akár 2026-ig – vagyis 45 éves koráig – maradhat a csapat versenyzője. A kétszeres világbajnok elismerte, hogy más csapatokkal is tárgyalt, de végül az Aston Martin ajánlatát tartotta a legjobbnak. Alonso elmondta, még nem gondolkozik a visszavonuláson, sőt, a versenyzői karrierjét az F1 után is folytatná.
KERÉKPÁR
„Felégettünk minden hidat” - egy konyhaasztalon és egy műhelyben indult az Alpecin-birodalom
Az Alpecin mára minden kétséget kizáróan a legerősebb csapat lett az egynaposokon. Megnyerték a szezon első három kiemelt klasszikusát, ami korábban még soha, senkinek sem sikerült. Christoph és Philip Roodhooft egy belga faluból indulva indította útnak a kerékpárcsapatát. A felemelkedésükhöz kellett némi mázli, szerencsés egybeesések, de legfőképpen kitartó, kőkemény munka.
picture

Jasper Philipsen, Mathieu van der Poel

Fotó: Getty Images

Először nyert az UAE mezében a csapat hűséges segítője
Az utolsó, 3000 méternyi szintkülönbséget tartalmazó szakaszt is kibírta, így Alexey Lutsenko megnyerte az Abruzzói körversenyt. A pénteki zárónapon a Bennett-Sivakov hármassal jutott el a célig, de az Astana versenyzőjének ez tökéletesen megfelelt. Sivakov nyerte a sprintet, és bejött a 2. helyre, Lutsenko pedig szerzett egy összetett győzelmet az idén eddig nem sokat villogó Astanának.
Hiába a pénzes főszponzor, a Boránál a jövő tehetségeit keresik
A Red Bull érkezése ellenére sem fog ész nélkül költekezni a Bora csapata, senkit nem vásárolnak ki az érvényes szerződéséből, így az Evenepoel-Van Aert páros érkezésére sincs sok esély. Ralph Denk, a csapat főnöke inkább tehetséges fiatalokat szeretne megszerezni, Jasper Philipsent meg túl drágának tartja.
TENISZ
Simán győzte le a svédeket a magyar válogatott
Nagy Adrienn és Szabanin Natália is megnyerte egyes mérkőzését, majd a páros is magyar sikerrel zárult, így a női teniszválogatott 3-0-ra győzött a svéd csapat ellen pénteken a Billie Jean King-kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján a 7-9. helyért zajló küzdelmekben.
Tovább menetel a kétszeres bajnok Tsitsipas, Sinnerrel meccselhet a monte-carlói döntőért
A torna korábbi kétszeres bajnoka, Stefanos Tsitsipas sima kétszettes győzelemmel búcsúztatta az orosz Karen Khachanovot a Monte-Carlo Masters pénteki negyeddöntőjében, így a világranglista-12. görög Jannik Sinnerrel csaphat össze a döntőbe jutásért.
Rune nagyot küzdött, de fordítani már nem tudott Sinner ellen
A második helyen kiemelt Jannik Sinner döntő játszmás mérkőzésen győzte le Holger Runét a monte-carlói tenisztorna pénteki negyeddöntőjében. Rune a második szettben két meccslabdát hárított az egyenlítésért, de a fordítás már nem jött össze a dánnak, Sinner jutott a legjobb 4 közé, ahol Tsitsipasszal találkozik majd.
picture

Jannik Sinner

Fotó: Getty Images

FOCI
"Ó te jó ég, ez egy nagyon rossz mérkőzés volt" - Klopp szerint ez volt a mélypont a Liverpoolnál
Jürgen Klopp, a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint együttese rászolgált az Atalantától elszenvedett 3-0-s vereségre csütörtökön, az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.
A kiesés igen, a bajnoki cím még nem dőlhet el a 28. Fordulóban - NB I beharangozó
Jön az OTP Bank Liga 28. Fordulója, a Paks és a Fehérvár rangadót vív, az Újpest végleg bebiztosíthatja a bennmaradást, a Fradi egy kedves ismerőshöz látogat vasárnap.
MÉG TÖBB SPORT
Révész Bulcsú hatalmas csatát veszített az óriásölő ellen
Révész Bulcsú kedden hatalmas bravúrral bejutott a snooker világbajnokság selejtezőjének második fordulójába, ahol csütörtökön James Cahill volt az ellenfele. Az "Óriásölő" becenévre hallgató angol és a legjobb magyar snookeres végig szoros mérkőzést vívott, melyet Cahill végül két nagy breakkel nyert meg.
picture

Révész Bulcsú - WSF

Fotó: facebook

A világklasszis irányító másodszor is eligazol Szegedről, de ezúttal marad a magyar élvonalban
Nyártól a férfi kézilabda NB I/B-ben listavezető Győri ETO-UNI FKC csapatában folytatja pályafutását a szlovén irányító, Dean Bombač.
A magyarokat különösen érzékenyen érintheti, ha elmarad a triatlonosok úszása az olimpián
A Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) aggodalommal figyeli a Szajna vízminőségének romlásáról szóló híreket, mivel ennek következményeként elhalaszthatják vagy a nemzetközi szövetség szabályai alapján akár el is törölhetik a triatlonosok úszását a párizsi olimpián.
Az év kérdése: kivel folytatja a Cadillac és a Ganassi a szakítás után?
Március közepén robbant a hírbomba: az év végén szakít egymással a Cadillac és a Chip Ganassi Racing. Azóta csendben és félhangosan is megy a találgatás, arról mit tartogathat a jövő számukra a WEC-ben és az amerikai IMSA-bajnokságban. Az Endurance-Info nemrég egy hosszabb elemzést közölt a témában, amelyben olyan érdekes nevek merülnek fel, mint az Andretti, a JOTA vagy a United Autosport.
Úszó-ob: Milák Dressel és Marchand előtt, óriási harc jön az olimpiai időkért
Az országos bajnokságon Milák Kristóf 100 pillangón is legyőzhetetlennek tűnik, miközben Amerikában Caeleb Dressel és Leon Marchand gyengébb időt úszott nála.
Úszó-ob: Milák nagy idővel nyert, Kapás is győzött, Telegdy olimpiai szintes
Véget ért az országos bajnokság a Duna Arénában, aminek záró programjában Milák Kristóf 51 másodperc alatt idővel győzött 100 méter pillangón, míg 200 méter háton négy olimpiai A-szint is született.
"Ilyet még nem láttunk" – az úszók szövetségi kapitánya szerint Milák egyedi utat jár be
Sós Csaba szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.
Duplantis: „A győzelmet nem adják ingyen, a sikerért minden egyes nap meg kell dolgozni”
Armand ’Mondo’ Duplantis a március elején megrendezett glasgow-i fedett pályás világbajnokságon megvédte címét, azóta pedig már teljes erővel a Diamond League-szezonra, valamint a párizsi olimpiára készül. Most mesélt a eugene-i világcsúcsjavításról, arról, hogy milyen érzés neki Stockholmban versenyezni, és persze szóba jött Renaud Lavillenie megdöntésre váró DL-rekordja is.
picture

Yulimar Rojas

Fotó: Getty Images

"Megszakad a szívem, hogy nem lehetek ott" – lemarad az olimpiáról a világcsúcstartó
Yulimar Rojas sérülés miatt nem indul a párizsi olimpián, ahol így nem tudja megvédeni címét női hármasugrásban.
Óriási bravúr: női kéziseink legyőzték a svédeket az olimpiai selejtezőn
Hatalmasat lépett a párizsi olimpiai szereplés felé a magyar női kézilabda-válogatott, amely a debreceni selejtezőtorna második játéknapján 28-25-re legyőzte a nagy esélyes Svédországot. Ezzel a vasárnapi záró napon Japán ellen egy négygólos vereség is belefér a kvalifikációhoz.
Golovin megköszönte a szurkolóknak: örömszavak a fantasztikus kézis siker után
Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint részben annak köszönhető, hogy a magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna második fordulójában, hogy a játékosok mentálisan elhitték: képesek nyerni. Győri-Lukács Viktória szerint az volt a magyar női kézilabda-válogatott titka, hogy társaival nagyon egyben voltak, egymásért küzdöttek és bíztak egymásban.
picture

A magyar csapat tagjai ünneplik győzelmüket a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 2. fordulójában játszott Svédország - Magyarország mérkőzés végén (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Fotó: MTI

Indulhat-e Vettel és Alonso Le Mans-ban? – Le Mans podcast // E6
Itt a Le Mans Podcast hatodik epizódja, amely visszatér a hagyományos menethez, és ismét Volentér Balázs autóversenyző, valamint Lantos András, az Eurosport kommentátora beszéli át az elmúlt időszak legfontosabb WEC-es, Le Mans-os és sportautós híreit. Például azt, hogy indulhat-e Vettel és Alonso a Le Mans 24h-n, és lehet-e túljelentkezés a Hypercar-kategóriában.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés