Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A kiesés igen, a bajnoki cím még nem dőlhet el a 28. fordulóban - NB I beharangozó

Rizmayer Bence

Frissítve 12/04/2024 - 14:29 GMT+2

Jön az OTP Bank Liga 28. fordulója, a Paks és a Fehérvár rangadót vív, az Újpest végleg bebiztosíthatja a bennmaradást, a Fradi egy kedves ismerőshöz látogat vasárnap.

A kiesés igen, a bajnoki cím még nem dőlhet el a 28. fordulóban - NB I beharangozó

Fotó: MTI

A Kisvárda és a Mezőkövesd sorsa végleg megpecsételődhet hétvégén.
Péntek esti foci híján szombaton indul a magyar élvonal 2023-24-es idényének 28. fordulója. Rögtön Kisvárdára szegeződik a tekintet, hiszen az Újpestet fogadják a Várkertiben. Amennyiben az Újpest behúzza a 3 pontot, matematikailag sem érheti már őket utol a Várda, így egy mezőkövesdi pontvesztéssel bebiztosíthatják az élvonalbeli tagságukat, melyet az év eleji formához képest, elég korán érhetnek el. Feczkó Tamásék vállát nem sok minden nyomhatja ilyen hátrányban, feltehetőleg csak elodázni tudják az elkerülhetetlent egy esetleges pontszerzéssel.
A délutáni program a Debrecen-Kecskemét összecsapással folytatódik, melynek tétje, hogy a Loki visszaelőzze a Puskás Akadémiát a tabellán, míg a KTE a biztos bentmaradás mellett felzárkózhat riválisára. A vendégek biztosan első számú kapusuk nélkül vágnak neki a debreceni túrának. Varga Bence eltiltása miatt debütálhat az élvonalban Kersák Roland, aki pár éve még a Megye II-ben is védett a Dabas második csapatában. Szuhodovszki Soma egykori alakulata ellen léphet pályára, így számára különösen fontos a szombati összecsapás. Ebben az idényben egy kecskeméti döntetlen mellett, hasonló leosztásban a DVSC tudott nyerni.
A napot egy 2. helyért vívott csata fogja zárni. A forduló rangadóján a Paks és a Fehérvár fog egymásnak feszülni. Bognár György csapata kikapott az előző héten a Groupamában, így már csak matematikai esélye maradt a bajnoki címre - bár ilyen merész álomról a paksiak sem nagyon álmodtak az idény folyamán. A Vidinél 3 veretlen mérkőzés után jön a paksi derbi, melyet ha megnyernek, csak 1 pontra lesznek az ezüstérmes pozíciótól. A szezon elején a Paks 2-0-ra győzött hazai környezetben, majd a Fehérvár decemberben 3-0-ra simázták le a tolnaiakat. Ha gólzáporra nem, de feszült, szoros találkozóra lehet számítani.
Vasárnap két újonc csap össze az Új Hidegkútiban. Az MTK otthonába látogat a Diósgyőr, amely a hétközben kikapott a Ferencváros ellen 2-1-re. A két alakulatot mindössze 3 pont választja el egymástól, a DVTK akár előzhet, ha megveri a fővárosiakat. A kék-fehérek 4 egymást követő bajnokin nem találtak legyőzőre, ráadásul a közeli rivális DVSC-t múlták felül legutóbb. Az újoncok impresszív teljesítménye sima bentmaradást ér, viszont eddig a miskolciaknak nem sok sikerélménye volt ebben a szezonban az MTK ellen. Előbb kikaptak Budapesten, majd otthon 3-3-at játszottak egymással.
A Zalaegerszeg-Ferencváros mérkőzések azért unikálisak, mert alapvetően mindkét klub szurkolói jó barátságot ápolnak egymással. A tavalyi MK-döntőben például a Zete-szektorban rengeteg Fradista húzott kék pólót, hogy segítsenek kiszurkolni a kupasikert. A barátság csak a pályán lesz elfelejtve 90 percre. A Zalaegerszeg Márton Gábor alatt a korábbi szép sikerek idejét idézi, egymás után két 5-1-es győzelem a bajnokságban - a teljesség kedvéért előtte pont ilyen arányban kaptak ki a Debrecen ellen. A zalaiak remek tavaszuknak köszönhetően bebiztosíthatják bentmaradást egy Fradi elleni sikerrel. Az FTC még egy paksi vereség ellenére sem tudná győzelemmel elhódítani a bajnoki címet, hiszen "csak" 14 pont előnyük lenne 5 körrel a vége előtt.
A fordulót a Mezőkövesd és a Puskás Akadémia mérkőzése zárja. A hazaiaknak csak a győzelem lehet elfogadható, míg a felcsútiaknak nagyon kellenek a pontok a sereghajtó otthonában a 4. hely megtartása érdekében. A két csapat legutóbbi 10 mérkőzésén csak egyszer nyert a Kövesd, míg 2 döntetlen mellett hétszer a Puskás Akadémia örülhetett. Hornyák Zsolték ugyanakkor nem mehetnek biztosra, hiszen decemberben éppen 0-0-ra végeztek a felek Felcsúton.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása