Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Favoritmentes Garros, domináns Pogačar, búcsúzó Klopp

Eurosport Magyarország

Publikálva 22/05/2024 - 06:11 GMT+2

A 2024-es Roland Garros a teniszt már a Nagy Hármas előtti korszakban nyomon követők számára is új élmény lesz, húszéves távlatban ugyanis először rendeznek úgy Grand Slamet, hogy nincs igazi topfavoritja a versenynek. Tadej Pogačart a Girón a lerövidített szakasz sem akadályozta meg abban, hogy tovább növelje előnyét összetettben. Keddi hírösszefoglalónk.

Zverev komolyan bejelentkezett a végső győzelemre - erősorrend a Roland Garros előtt

- Zverev komolyan bejelentkezett a végső győzelemre - erősorrend a Roland Garros előtt
Alexander Zverev Rómában megnyerte 6. ATP 1000-es trófeáját. Ezzel belejelentkezett a végső sikerre a Roland Garroson. Előzetes, erősorrend a Salakblog podcastben az év második Grand Slam-tornája előtt. A másik római döntős Nicolas Jarryról is beszélgettünk, illetve szemet szúrt, hogy Genfben pokolian erős mezőny gyűlt össze, többek között Novak Djokoviccsal.
- Se Nadal, se Djokovic? – Húsz éve nem volt ilyen Garros a férfiaknál
Fontos: 2024. május 19-én reggel 9-kor el lehet azért képzelni, hogy Novak Djokovic megnyeri az idei Roland Garrost is. Picit nehezebben, de talán még azt is, hogy Rafael Nadal is messzire jut. Ahhoz, hogy valaki Rafa 15. Garros-trófeáját is belelássa ebbe a tornába, már jelentősebb fantázia kell, ennél sokkal inkább benne van a pakliban az, hogy a spanyol el sem indul Párizsban.
- Klopp büszke arra, hogy erős csapatot hagy hátra, szerinte nélküle is az elitben marad a Liverpool
Jürgen Klopp kilenc év után távozott a Liverpooltól. A német edző a Telegraph-nak adott interjúban elmondta, miért ragaszkodik az egy év pihenéshez, hogyan értékeli a majdnem egy évtizeden át tartó korszakot, illetve hogy mit vár a jövőtől. Klopp arra is kitért, mennyire fontos, hogy egy olyan városban dolgozhatott, mint amilyen Liverpool.

FOCI

- Cristiano Ronaldo és Pepe is ott van a portugál Eb-keretben
Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo, valamint a 41 éves Pepe is ott van a labdarúgó Európa-bajnokságra készülő portugál válogatott 26 fős keretében.
- Kihirdették az angolok Eb-keretét, Marcus Rashford a legnagyobb hiányzó
Marcus Rashford a legnagyobb hiányzó az előző tornán döntős angol labdarúgó-válogatott 33 fős, bő Európa-bajnoki névsorából.
- Az Eb után visszavonul a németek világbajnok középpályása
A nyári Európa-bajnokság után befejezi pályafutását a házigazda, magyar csoportellenfél német válogatott labdarúgója, Toni Kroos. A Bajnokok Ligája-döntős Real Madrid játékosa kedden, egy podcastben jelentette be döntését.
- Egy év után távozik a Chelsea edzője
Mauricio Pochettino vezetőedző egy év után közös megegyezéssel elhagyja az angol labdarúgó Premier League-ben érdekelt Chelsea-t.

TENISZ

- Piros Zsombor nem jutott túl a Roland Garros-selejtező első körén
Piros Zsombor számára a selejtező első fordulója a végállomást is jelentette a francia nyílt teniszbajnokságon.
- Marozsán és Fucsovics is hátrébb lépett a világranglistán
Korai római búcsújával Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is rontott a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.
- Udvardy Panna is sikerrel vette az első akadályt a Roland Garros selejtezőjében
A 25 éves magyar teniszező - aki tavaly a top 100-ban szerepelt, jelenleg viszont csak 132. - kedden a cseh Tereza Martincovával csapott össze, pályafutása során először.
- Nadal megérkezett Párizsba, de most lehetetlennek tartja a Garros-győzelmet
Párizsba érkezett, de még nem biztos, hogy elindul a francia nyílt teniszbajnokságon Rafael Nadal, a salakos Grand Slam-torna 14-szeres győztese.
- Monfils sem mindig hitte, hogy lehet visszaút a számára, de sikerült rácáfolnia a kétkedő hangokra
Gaël Monfils egy évvel ezelőtt a 394. helyen állt a ranglistán, és szinte képtelen volt meccseket nyerni. Akkoriban kevesen hitték – ő is csak alig –, hogy képes visszakapaszkodni a legjobb teniszezők közé, ám tavaly még tornát is nyert. A francia teniszező bízik benne, hogy lesz még néhány emlékezetes meccs a karrierjében, és egy dolgot megígért: mindent kiad magából a hazai versenyein.
- A korábbi világelső szerint joggal konganak a vészharangok Djokovic genfi játéka miatt
A maga szintjén pocsék éve van eddig 2024-ben Novak Djokovicnak. A szerb világelső, aki ranglistavezető pozícióját majdhogynem csak elveszítheti a Roland Garrost követően, tornagyőzelem, sőt, döntő nélkül várja az év második Grand Slam-tornáját, ahol címvédőként újabb ranglistapontokat nem szerezhet, helyette meg kell védenie mind a 2000-et, amit egy éve szerzett.

KERÉKPÁR

- Pogačarral nem lehet mit kezdeni, megnyerte az 5. szakaszát is a Girón
Tadej Pogačar nyerte a Giro d’Italia 16. szakaszát. A szörnyű időjárás miatt lerövidített nap az eredeti terveknek megfelelően a Monte Panán ért véget. A rózsaszín trikós szlovén klasszis könnyen gurult el a többiektől, a szökevényeket is megfogta, és az 5. szakaszát nyerte az idei versenyen. Mögötte a szökésből Pellizzari végzett a 2., Martinez pedig a 3. helyen.
picture

Giro: szörnyű idő, lerövidített káoszszakasz, Pogačar-siker

- „Örülök, hogy élek” – 25 méter mély szakadékba zuhant a Girón, törött lábbal mégis folytatta
Valószínűleg az utóbbi évek egyik leghihetetlenebb eseménye történt a Giro d’Italia vasárnapi szakaszán. Az Arkea belga versenyzője, Jenthe Biermans a Mortirolo utáni lejtmenetben óriásit bukott, 25-30 méter mély szakadékba zuhant, eltört egy csont a lábában, ő mégis visszaült a kerékpárjára és befejezte a szakaszt. Kedden már nem áll rajthoz, de jelenleg csak örülni tud: megúszta, életben van.

MÉG TÖBB SPORT

- Már biztos a magyar evezősök olimpiai kvótája
A Magyar Evezős Szövetség (MESZ) bejelentette, hogy Magyarország biztosan szerez egy kvótát a párizsi olimpiára, de a keddi versenynap további eredményei befolyásolják, hogy női vagy férfi egypárevezős számban jut indulási joghoz.
- Hanga Ádám elmondta, hány évig szeretne még a legmagasabb szinten játszani
Legalább két évig szeretne még a legmagasabb szinten játszani a több mint egy hónapja harcképtelen Hanga Ádám, akinek kosárlabdacsapata, a szerb Crvena zvezda a hétvégén megnyerte a regionális ABA-ligát.
- A Ferencváros megvédte bajnoki címét és utolérte az Újpestet
Az FTC-Telekom Waterpolo megvédte címét a férfi vízilabda ob I-ben, miután a finálé második, keddi felvonásán 21-14-re nyert a Vasas ellen a Margitszigeten és ezzel begyűjtötte a bajnoki címhez szükséges második győzelmet.
- Napokon belül megfoszthatják egyik vb-címétől a boksz királykategóriájának új királyát
A vártnál jóval rövidebbre nyúlhat a világbajnoki címegyesítő mérkőzésen Tysor Furyt legyőző Oleksandr Usyk nehézsúlyú egyeduralma. A veretlen ukrán bokszolónak a sorsa, paradox módon, még azt követően is a "Gypsy King" kezében lehet, hogy a ringben legyőzte a britet.
- Lando Norris megszorongathatja Max Verstappent? – A Red Bull és a Mercedes szerint igen
A McLaren Miamiban bevetett fejlesztései nagyszerűen működnek, amit az Emilia-Romagna Nagydíjon is bizonyítottak. Lando Norris egy hatalmas felzárkózást követően komoly nyomás alá helyezte Max Verstappent, akinek mindent be kellett vetnie a győzelem érdekében. Christian Horner és Toto Wolff egyaránt úgy látja, hogy Norrist komolyan kell venni a vb szempontjából is.
- Hamarosan még több autó indulhat, és új lelátó épülhet Le Mans-ban
Folytatódik a Le Mans 24h-nak otthont adó Circuit de la Sarthe fejlesztése és bővítése, melynek köszönhetően az eddiginél is több nevezést fogadhatnak majd el a világ egyik legnagyobb autóversenyére. Ezen kívül egy új lelátóval tervezik javítani a nézői élményt, ami a pálya egyik legendás részére kerülne.
- Győrben játszik olimpiai felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott
Július 13-án Győrben játszik páros felkészülési mérkőzést a férfi és női magyar kézilabda-válogatott, amely a párizsi olimpia előtt még a németekkel is megmérkőzik idegenben, illetve a férfiak Japánnal találkoznak barátságos összecsapáson.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés