Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Eb után visszavonul a németek világbajnok középpályása

Eurosport Magyarország

Publikálva 21/05/2024 - 16:33 GMT+2

EURO 2024 - A nyári Európa-bajnokság után befejezi pályafutását a házigazda, magyar csoportellenfél német válogatott labdarúgója, Toni Kroos. A Bajnokok Ligája-döntős Real Madrid játékosa kedden, egy podcastben jelentette be döntését.

Toni Kroos

Fotó: SID

Toni Kroos az Eb után befejezi a pályafutását
A világbajnok középpályás a 2021-es kontinensviadal és 106 mérkőzés után lemondta a válogatottságot, idén februárban azonban közölte, hogy visszatér és a felkészülés, valamint a hazai torna során Julian Nagelsmann szövetségi kapitány rendelkezésére fog állni.
A németek június 14-én nyitják az Eb-t a skótok ellen, majd június 19-én Stuttgartban a magyar válogatottal találkoznak, június 23-án pedig szintén Stuttgartban Svájc lesz az ellenfelük. A 24 csapatos Eb július 14-ig tart, a csoportokból az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik jut majd a 16 közé.
Kroos korábban három-három német bajnoki címet és Német Kupát nyert a Bayern Münchennel, amellyel 2013-ban triplázott, azaz a Bajnokok Ligájában is győzött, majd 2014-ben igazolt a Real Madridhoz. Utóbbi csapattal további négy BL-t, öt klubvilágbajnokságot, négy spanyol bajnoki címet és egy Király Kupát nyert.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés